Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Jācenšas uzlabot komunikācija ar aizsargiem un spēle ar nūju"

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

Gudļevskis: "Jācenšas uzlabot komunikācija ar aizsargiem un spēle ar nūju"
Kristers Gudļevskis. Foto: Romāns Kokšarovs/ f64

Latvijas hokeja izlase savā pirmajā pavasara pārbaudes spēlē Rīgā un reizē arī pirmajā mačā galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā spēja izvirzīties vadībā 2:0 pret vienu no gaidāmā pasaules čempionāta favorītēm Krievijas izlasi, taču trešajā periodā tika ielaisti trīs bezatbildes vārti un zaudēts ar 2:4. Pēc spēles intervijā portālam Sportacentrs.com Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis atzina, ka latviešu sniegums bija labs, bet piesardzīgā spēle pēc uzvarētas pirmās trešdaļas lika zaudēt pārsvaru laukumā.

Pēc pirmās trešdaļas Latvijas izlase bija guvusi par diviem vārtiem vairāk kā pretiniece, vārtu guvumos pārvēršot divus no četriem metieniem. "Spēle bija laba. Pirmo reizi bijām pilnā sastāvā. Parādījām cienīgu spēli pret ļoti labu komandu, nevar sūdzēties."

Latvijas izlasei šajā pārbaudes spēlē bija jāsamierinās ar četriem zaudētiem vārtiem. "Savu sniegumu šajā spēlē vērtēju kā labu. Epizodē, kurā zaudējām otro golu, nospēlēju neveiksmīgi, bet kopumā nospēlēju normāli," savu spēli vārtos komentēja Gudļevskis.

Kā spēles aspektus, pie kuriem līdz otrajam mačam ar Krieviju ir jāpiestrādā, Latvijas izlases vārtsargs izcēla saziņu ar aizsargiem spēles laikā un spēli ar nūju. "Jācenšas uzlabot komunikācija ar aizsargiem un spēle ar nūju. Jāuzlabo viss, bet rītdien vēlos labāk darboties ar nūju."

Otrajā trešdaļā tika zaudēta viena ripa, bet trešajā Latvija zaudēja jau trīs vārtus, kas lika piekāpties Krievijas izlasei. "Es nedomāju, ka otrajā trešdaļā pārāk daudz zaudējām savu laukumu. Bijām vadībā ar 2:0 pret Krieviju, pret labu komandu. Es domāju viņi paši to nebija gaidījuši. Tas notiek vienkārši automātiski. Mēs sākām piesardzīgāk spēlēt, viņi sāka vairāk riskēt, līdz ar to viņiem bija arī vairāk momentu. Tas būtu loģiski, ja mēs pēc pirmā zaudētu 0:2 arī uzspiestu savu spēli," sacīja Gudļevskis. "Es domāju, ka krievi spēlē tehnisku hokeju. Viņi spēlē ar vairākām izspēlēm, parādot savu meistarību un cenšoties apspēlēt spēlētāju," pretinieku spēles manieri raksturoja Latvijas izlases vārtsargs.

"Tagad sāksies īstais darbs, jo galvenais treneris ir atgriezies. Strādājam vairāk uz niansēm, treniņnometne kļūst nopietnāka, " treniņnometnes gaitu raksturoja Gudļevskis.

Jau šodien Latvijas izlase "Arēnā Rīga” aizvadīs otro pārbaudes spēli, atkārtoti sacenšoties ar Krievijas izlasi.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-25 08:00, pirms 5 gadiem
Domāju, ka jādod Gudim iespēja arī šodien, jo zinot situāciju ar vārtsargiem, čempī būs arī jāspēlē divas spēles divās dienās.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-25 08:46, pirms 5 gadiem
Izskatās cerīgi!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-25 09:09, pirms 5 gadiem
Tēmēja uz NHL, bet vēl nemāk ar nūju īsti labi apieties...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-25 09:24, pirms 5 gadiem
latvānijs rakstīja: Tēmēja uz NHL, bet vēl nemāk ar nūju īsti labi apieties...
Nu ne tikai tēmēja, bet arī pat paspēja uzspēlēt NHL. Ja nemaldos, reiz, kad nostāvēja pamatlaiku sausajā, bija atzīts par spēles zvaigsni. Tā, ka daļēji savu mērķi bija piepildījis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja