Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Vispirms uzlabošu savu sniegumu un tikai pēc tam domāšu par kaušanos"

Freibergs: "Vispirms uzlabošu savu sniegumu un tikai pēc tam domāšu par kaušanos"
Ralfs Freibergs. Foto: Vladislavs Proškins/ f64

Latvijas hokeja izlase trešdien ar 2:4 piekāpās Krievijai, lai gan pēc pirmā periodā bija divu vārtu pārsvars. Pēcspēles intervijā ar Sportacentrs.com aizsargs Ralfs Freibergs sacīja, ka Krievija visu spēli bija aktīva, un trešajā trešdaļā Latvija pieļāva vairākas taktiskas kļūdas.

"Gribējām parādīt savu labāko sniegumu. Man pret Krieviju gribas parādīt, cik spēcīgi esam. Sen nebiju spēlējis, tāpēc nedaudz trīcēja rokas. Nebija drošības sajūtas, bet ar laiku tā nāks klāt un būs labāk," stāstīja Freibergs.

Pēc nospēlētām 34 sekundēm Freibergam bija neliels konflikts ar Krievijas izlases un Sanktpēterburgas SKA uzbrucēju Sergeju Plotņikovu. "Katru gadu viņš uzrodas. Arī pasaules čempionātā Vācijā (2017. gadā) viņš to pašu darīja. Plotņikovs ir tāds spēlētājs, kurš iesaistās asumos. Savukārt es esmu tāds, kurš nepiekāpsies, bet man pašlaik nav tāds stāvoklis, kad esmu gatavs izkauties. Ja viņš uzreiz nomestu cimdus, tad būtu cīņa. Vispirms uzlabošu savu sniegumu un tikai pēc tam domāšu par kaušanos," sacīja 27 gadus vecais aizsargs.

Trešajā periodā Latvijas izlase ielaida trīs vārtus. "Nedomāju, ka krievi kļuva aktīvāki pēdējā periodā. Krievija centās visu spēli, jo arī viņiem ir svarīgi ierādīt mums savu vietu. Krievijai spēles sākums bija grūts, bet nevienā brīdī nebija tā, ka viņi mums ļāva brīvi spēlēt. Manuprāt, krievi parādīja savu maksimumu šajā spēlē, turklāt arī mēs labi spēlējām."

"Daudziem šogad šī ir pirmā pārbaudes spēle izlasē. Ir aizmirstas daudzas lietas no iepriekšējā pasaules čempionāta. Katrā situācijā vajag atcerēties nianses un taktikas, kas ir aizmirstas. Pēdējā trešdaļā pieļāvām taktiskas kļūdas, tomēr spēlēt ir grūtāk nekā trenēties. Mums treniņi arī ir ļoti grūti. Varbūt mēs atslābinājāmies un nogurām. Saspēli var krietni uzlabot, un mēs to zinām. Manuprāt, galvenais ir sajust partnerus. Noteikti būs labāk, kad būsim iespēlējušies."

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.