Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kuldam lielākais spēles laiks un uzvara, "Metallurg" izslēdz "Sibirj"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kuldam lielākais spēles laiks un uzvara, "Metallurg" izslēdz "Sibirj"
Artūrs Kulda
Foto: hcsalavat.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) noskaidrojusies pirmā Austrumu konferences fināliste. Magņitogorskas "Metallurg" arī ceturtajā pusfinālsērijas spēlē pārspēja Novosibirskas "Sibirj" (3:2) un nu gaida savus pretiniekus finālā. Tuvāk tam šodien nokļuva Artūrs Kulda un Ufas "Salavat Julajev", kas pagarinājumā pārspēja Astanas "Barys" (3:2), izvirzoties vadībā sērijā ar 3-1.

"Sibirj" - Mg. "Metallurg" 2:3, sērijā 0-4

Pirmajās trīs šīs Austrumu konferences pusfinālsērijas spēlēs minimālas uzvaras, no kurām divas pagarinājumā, izcīnīja "Metallurg" hokejisti. Lai pagarinātu sēriju, "Sibirj" savā laukumā bija jāizcīna uzvara.

Spēli ar vairākumu iesāka "Metallurg", bet vārtus guva neilgi pēc tam sestajā minūtē, kad rezultātu atklāja Daniss Zaripovs. Viesu prieki gan bija īsi, jo sekoja noraidījums, kuru realizēja Ivans Ļekomcevs - 1:1. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida teju 10 minūtes, kad pirmā perioda noslēgumā "Metallurg" atkal vadībā izvirzīja Sergejs Mozjakins.

Otrais periods iesākās ar divām lieliskām "Sibirj" iespējām, bet šos izgājienus viens pret vienu neizdevās realizēt. Pie līdzīgas iespējas drīz tika arī "Metallurg", bet aizsargs paspēja noķert pretinieku un laicīgi pārkāpt noteikumus, nenopelnot soda metienu, bet divas minūtes gan. Pēc pāris pārkāpumiem rezultāts mainījaš 10. minūtē, kad pēc labas izspēles ripu vārtu tīklā vēlreiz raidīja Mozjakins (3:1). Viesi dominēja laukumā līdz perioda beigām, rezultātam gan vairs nemainoties.

Pēc neizteiksmīga trešā perioda sākuma "Sibirj" izdevās radīt vienu bīstamu uzbrukumu, kuru pēc lieliskas piespēles realizēja Dmitrijs Kugriševs (2:3). Samazinājuši rezultāta starpību, "Sibirj" hokejisti turpināja uzbrukt, neesot tālu no vēl viena vārtu guvuma, bet viesus glāba vārtu stabs. Lai pagarinātu šo sēriju, mājiniekiem vajadzēja gūt vārtus. Tādu iespēju deva divi skaitliskie vairākumi, bet "Metallurg" aizsardzību uzlauzt neizdevās. Viesi varēja svinēt uzvaru un iekļūšanu austrumu konferences finālā - 3:2 mačā un 4-0 sērijā.

"Salavat Julajev" - "Barys" 3:2OT, sērijā 3-1

Ufas "Salavat Julajev" šo sēriju sāka ar uzvaru pagarinājumā (3:2), bet dienu vēlāk piekāpās Astanas vienībai ar 2:5. Vakar ar šādu rezultātu uzvarēja "Salavat Julajev", izvirzoties vadībā sērijā ar 2-1.

Ceturto sērijas maču aktīvi iesāka "Salavat Julajev" hokejisti uzreiz dodoties pretī "Barys" vārtiem. Līdz ar iniciatīvas iegūšanu mājiniekiem izdevās tikt arī pie skaitliskā vairākuma. Ufas komandai radās lielas problēmas ar nostāšanos zonā, kas izdevās vien pēdējā pus minūtē. Pēc mazākuma izturēšanas ļoti laba iespēja bija "Barys" vienībai, bet lielisks vārtos bija Andrejs Vasiļevskis. Perioda 12. minūtē Vasiļevskim vēlreiz bija jāglābj sava komanda, kad izgājienu divi pret vienu varēja realizēt Fjodors Poliščuks.

Rezultāts pirmajā periodā tā arī netika atklāts, bet otro vairākumā sāka "Salavat Julajev". Tas atkal palika nerealizēts, bet drīz vien lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Nikolajam Antropovam. Sekoja skaitliskais vairākums, kurā "Barys" tika pie vēl pāris ļoti labām iespējām gūt vārtus, bet rezultāts tomēr palika nemainīgs. Ufas komanda spēja izlīdzināt spēli, bet ne atgūt iniciatīvu. Otrā perioda otrajā pusē komandas apmainījās ar vairākiem bīstamiem metieniem, bet laukumā dominēja vārtsargi, Andrejs Vasiļevskis un Vitālijs Jeremejevs.

Pirmais šoreiz kapitulēja Jeremejevs, kuru trešā perioda otrās minūtes izskaņā pārspēja Igors Mironovs. Pēc vārtu guvuma "Salavat Julajev" hokejisti nedaudz atslāba, kas ļāva spēlei izlīdzināties. "Barys" meklēja iespējas kā atspēlēties, bet nespēja uzlauzt pretinieku aizsardzību. Piecas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām kļūdu, metot ripu ārā no zonas pieļāva Vitālijs Proškins, ievadot jaunu viesu uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Naidžels Douvzs, panākot kāroto neizšķirtu - 1:1.

Drīz pēc tam mājinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Ufas komanda izmantoja teju visu laiku vairākumā, kad īstajā brīdī ripas lidojuma virzienu mainīja Dmitrijs Makarovs. Atlikušajās divās minūtēs "Barys" centās vēlreiz panākt izlīdzinājumu. Likās, ka mājiniekiem izdosies izturēt, bet nekā. Nieka deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām pārāk pasīvi nospēlēja "Salavat Julajev" aizsargi, ļaujot vārtus gūt Dmitrijam Uperam.

Pagarinājumu pārliecinoši iesāka laukuma saimnieki, bet pirmā reālā izdevība izraut uzvaru radās "Barys". Ko neizmantoja viesi, to vairākumā paveica mājinieki. Pēc lieliskas pauzes ripu jau principā tukšos vārtos raidīja Kirils Koļcovs, atnesot "Salavat Julajev" uzvaru ar 3:2 un izvirzot to vadībā sērijā ar 3-1.

Ļoti labi spēli aizvadīja Artūrs Kulda, kuram bija pārliecinoši lielākais spēles laiks starp abu komandu hokejistiem - 31 minūte un 21 sekunde. Latvijas hokejists pie rezultativitātes punktiem netika, bet izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus un veica četrus spēka paņēmienus.

Izmantotie resursi:
KHL.RU - официальный сайт : Континентальная...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-25 17:59, pirms 10 gadiem
Prieks par Kuldu!

Metallurgs arī diezgan ieskrējies!

     [+] [-]

, 2014-03-25 18:00, pirms 10 gadiem
Kā visi runāja, ka Magņitkai plāni klāsies - izslēgs pirmo maiņu un kapec. Kā izrādās, tieši viņi slīd pie Gagarina pa skaisti nosaldētu slidotavu. Tiesa, nevar arī nepieminēt, ka viņiem pretinieki nav bijuši tie spēcīgākie, lai gan Sibirj varēšanu izbaudīt dabūja arī rižaņi, aizvadot pārliecinoši nevarīgāko spēli sezonā.

     [+] [-]

, 2014-03-25 18:00, pirms 10 gadiem
Salavats-Magņitku izsitīs jau nākamajā kārtā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-25 18:08, pirms 10 gadiem
Gribetos redzet,ka Mozjakins NHL speletu, jo nu seit tiesam bez variantiem ar partneriem visu sezonu laiz.. protams to neuzzinas neviens, vecums vairs nav tads

     [+] [-]

, 2014-03-25 18:08, pirms 10 gadiem
Kovalchuk17# rakstīja: Salavats-Magņitku izsitīs jau nākamajā kārtā.
Šaubos. Jau kuro spēli pierādas tas, ka Ufa neprot kārtīgi nospēlēt svarīgos brīžus! Kaut vai šodien, 2x izlaists pārsvars,2. spēlē Astanā nespēja uzvarēt no 2:0 vadības. Ok, šodien paveicās, bet citreiz var arī nepaveikties...

     [+] [-]

, 2014-03-25 18:12, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Šaubos, ka Magnitagorska ir spējīga paņemt kausu
Uz vienas maiņas pret top komandām neizbrauksi
Pagaidām nav bijuši nopietni pretinieki
Admiral spēju griesti bija play off, Sibirj - arī jau uzlēca augstāk par sēžamvietu uzvarot Bars
Tālāk sekos cita līmeņa komandas
To visi kladzina!Sibir ir ļoti laba aizsardzības komandas, bet vai tad pret viņiem Kovāša maiņa bija bezspēcīga...?Meta golus tāpat.
Ok, vienādos sastāvos viņus var teorētiski ierobežot, bet ko lai dara, ja spēlē mazākumā? Princpā neko... Visu sezonu nevarēja atrast pretieročus un izskatās, ka play off nekas nav mainījies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-25 18:31, pirms 10 gadiem
Ja es būtu sibir treneris , tad liktu vismazvertigākajam spēletājam iebraukt celis celī Mazjakinam vai Zaripovam . Izlēgtu kādu no viņiem un miers mājās , MG bez viniem neko nespētu . Bet KHL jau visi ir tik tizli un spēlē pēc fairplay principa
Ja komandam tiešām ir svarīgs kauss tad vismaz vienu no 2 vajag izslēgt no spēlēšanas un tad būs reālas izredzes , bet tas tā mans viedoklis
Hellrevenger rakstīja: To visi kladzina!Sibir ir ļoti laba aizsardzības komandas, bet vai tad pret viņiem Kovāša maiņa bija bezspēcīga...?Meta golus tāpat.
Ok, vienādos sastāvos viņus var teorētiski ierobežot, bet ko lai dara, ja spēlē mazākumā? Princpā neko... Visu sezonu nevarēja atrast pretieročus un izskatās, ka play off nekas nav mainījies!

     [+] [-]

, 2014-03-25 19:54, pirms 10 gadiem
Mozjakins zvers!!!