Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kuldas "Jets" uzvar, "Penguins" jau 12. panākums pēc kārtas

Rolands Eliņš

Kuldas "Jets" uzvar, "Penguins" jau 12. panākums pēc kārtas
Tobiass Enstrēms
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā uzvaru izcīnījusi Artūra Kuldas pārstāvētā Vinipegas „Jets” komanda, kura pārspēja savu treneri atlaidušo Tampabejas „Lightning” (3:2). Savukārt Pitsburgas „Penguins” pagarinājumā izrāvusi uzvaru pār Filadelfijas „Flyers” (2:1), kas Pitsburgas vienībai bija jau 12. panākums pēc kārtas.

Vinipegas „Jets” sastāvā arī šonakt nebija redzams Artūra Kulda vārds, turklāt komandā pēc 19 spēļu izlaišanas bija atgriezies cits aizsargs, pirmās maiņas spēlētājs Tobiass Enstrēms, kurš laukumā atradās 23 minūtes un guva uzvaras vārtus.

Tampabejas „Lightning”, kura nesekmīgā sezonas sākuma dēļ vakar atlaida savu galveno treneri Gaju Bušē, jau mača pirmajā periodā nokļuva iedzinējos, kad Braiens Litls izmantoja haosu „Lightning” aizsardzības zonā un panāca 1:0. Otrā perioda sākumā „Jets” guva iespēju spēlēt vairākumā, un viņiem pietika ar 11 sekundēm, lai rezultāta starpību dubultotu. Kamēr „Lightning” aizsardzība joprojām nelepojās ar kārtību, ripa nokļuva pie „Jets” pirmās maiņas aizsarga Dastina Baflina, kurš to ar samērā vienkāršu metienu raidīja vārtos.

Pāris minūtes vēlāk NHL sezonas labākais vārtu guvējs Stīvs Stemkoss vienus vārtus vairākumā atguva, taču nepagāja ilgs laiks, kad „Jets” kapteinis Endrjū Leds ar lielisku piespēli vārtu priekšā atrada neviena nepiesegto aizsargu Enstrēmu (3:1). Trešajā periodā „Lightning” vienus vārtus gan atguva, taču izlīdzināt rezultātu nespēja, un „Jets” uzvara ar 3:2. Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Braiens Litls, kurš papildus saviem pirmajiem vārtiem izdarīja arī divas rezultatīvas piespēles pārējo vārtu guvumos.

„Šī komandai bija ļoti emocionāla spēle,” atzina „Lightning” pagaidu treneris, „taču domāju, ka spēlētāji trenera aiziešanu uztvēruši bez lielām sekām un cīnījās, kā vien spēja.”

”Penguins” 12. uzvara pēc kārtas, pastiprina sastāvu ar Morovu

Vēl trešā perioda 12. minūtē Filadelfijas „Flyers” atradās vadībā ar 1:0, taču divi ātri noraidījumi un palikšana ar trijiem laukuma spēlētājiem liecināja par briestošajām problēmām. Ņemot vērā, ka „Penguins” sastāvā uz ledus devās arī Sidnijs Krosbijs, nebija grūti paredzēt, ka rezultātā gaidāmas izmaiņas, un tās arī notika, kad pēc „Penguins” izspēles Krosbijs ar spēcīgu metienu no iemetiena apļa raidīja ripu vārtos, panākot papildlaiku. Tajā savukārt nepagāja ne trīs minūtes, kad pēc lielmeistara cienīgas pauzes ripu vārtos raidīja Tailers Kenedijs, nodrošinot „Penguins” 12. uzvaru pēc kārtas ar rezultātu 2:1. „Flyers” rindās gan nebija tās divu līderu – Brīra un Grosmana, kuri guvuši nelielus savainojumus treniņos pirms spēles.

Par spīti saviem lieliskajiem panākumiem, „Penguins” savu sastāvu pastiprinājusi ar Dalasas „Stars” bijušo kapteini Brendanu Morovu, iemainot to pret viņa uzvārda brāli, 20 gadus veco aizsargu Džozefu Morovu (spēlētājiem nav radniecīgu saišu).

Īsumā citās spēlēs

Anaheimas „Ducks” savās mājās bija uzvarējusi 13 spēlēs pēc kārtas, taču nu jau divreiz pēc kārtas atzinusi Detroitas „Red Wings” pārākumu. Šonakt „Ducks” jau pirmajā periodā nokļuva divu vārtu iedzinējos un šo starpību nespēja atspēlēt arī turpinājumā, zaudējot ar 1:2. Pēc spēles „Ducks” paziņojusi veterāna Radeka Dvoraka piesaisti komandai.

Savukārt Vašingtonas „Capitals” ar 3:2 pēcspēles metienos pieveikuši Ņujorkas „Rangers”, kas viņiem bija jau trešā uzvara pēc kārtas. Visi vārti pamatlaikā tika gūti pirmajā periodā, bet pēcspēles metienos „Capitals” uzvaru nodrošināja Ovečkina un Bekstrēma precīzie raidījumi.

Par Ziemeļrietumu divīzijas līderi atkal kļuvusi Vankūveras "Canucks", kura šonakt ar 3:2 pieveica "Avalanche" vienību. Izcili turpina spēlēt "Canucks" vārtsargs Korijs Šneiders, kurš pēdējās četrās spēlēs ielaidis tikai piecus vārtus, ļaujot komandai izcīnīt uzvaru katrā no šajām spēlēm.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Panthers-Islanders0:3
Capitals-Rangers2:3 PM
Flyers-Penguins1:2
Lightning-Jets2:3
Canucks-Avalanche3:2
Blues-Flames2:3
Red Wings-Ducks2:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-25 09:36, pirms 11 gadiem
Kuldam labi-treneris neuzticas, alga nāk sēžot tribīnēs.
Gribas ātrāk redzēt viņu laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-25 09:53, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-03-25 09:57, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: http://m.youtube.com/watch?v=tAyrL-RXZ48
to spēli vēl ilgi neaizmirsīšu...
šonakt tāda mazrezultatīva diena

  -1 [+] [-]

, 2013-03-25 10:23, pirms 11 gadiem
Apsveicu visus Vinipegas Raķetes pielūdzējus ar šo vēsturisko panākumu! Jācer, ka Karolīnas Orkānu parīt piemeklēs līdzīgs liktenis!

     [+] [-]

, 2013-03-25 11:16, pirms 11 gadiem
joprojām gaidam Kuldu laukumā, nedaudz negaidīti, ka tik ilgi jāgaida, bet ko darīs, arī Kuldai tas diez vai par labu nāk, pārdegs :d

Varbūt shēmas jaapgūst, bet reāli izskatās, ka Kulda paņemts kā potenciālo caurumu lāpītājs pagaidām, diemžēl

     [+] [-]

, 2013-03-25 11:35, pirms 11 gadiem
Ovečkins sāk atgūties pēc vājām beidzamām sezonām .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-25 17:48, pirms 11 gadiem
Pingvīni hot

     [+] [-]

, 2013-03-25 21:27, pirms 11 gadiem
vēl viens treids Pitsburgai.
Tagad ieguvuši Murray no Sanhosē.
Izskatās, ka savāc pieredzējušos priekš izšķirošajiem brīžiem Stenlija kausā.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 21:59, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Apsveicu visus Vinipegas Raķetes pielūdzējus ar šo vēsturisko panākumu! Jācer, ka Karolīnas Orkānu parīt piemeklēs līdzīgs liktenis!
Biedr lingvist, ja jau tev patīk nodarboties ar tulkošanu, tad izpaudies forumos par khl, tur ir tādas pērles kā Galvaskausenes ziemeļu tērauds, Zemās jaunpilsētas torpēdas, Habarovskas karpa(amūrs), Magnētu kalnienes metāla ieguvēji u.t.t.