Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kārls: "Makgī jāsaprot - ar slinkumu un trakumu nebūs līdzēts"

Kārls: "Makgī jāsaprot - ar slinkumu un trakumu nebūs līdzēts"
Džaveils Makgī
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" galvenais treneris Džordžs Kārls atzinis, ka no sava centra spēlētāja Džaveila Makgī gaida krietni stabilāku sniegumu nekā basketbolists spējis demonstrēt līdzšinējā sezonas daļā.

Makgī ienāca NBA 2008. gadā, kad centru ar 18. kārtas numuru draftēja Vašingtonas "Wizards". Galvaspilsētas komandā 213 centimetrus garais centrs pavadīja četras sezonas, bet pagājušā gada martā tika aizmainīts uz Denveras "Nuggets". Denveras treneris Džordžs Kārls uzreiz pēc maiņas darījuma atzīmēja Makgī īpašo talantu un potenciālu kļūt par izcilu centru.

Savas domas Kārls nav mainījis, taču šajā sezonā bija gaidījis lielāku progresu no Makgī: "Viņam jāsaprot, ka ar slinkumu un trakumu nebūs līdzēts. Vēlamies solīdu sniegumu, vēlamies, lai viņš izmanto basketbola pamatus. Vēlamies arī iespaidīgus brīžus, bet tikai tad, kad tas notiek, nevis speciāli tos forsējot, kad dažreiz iznāk, bet dažreiz ne." Kā zināms, Makgī ir ierasts varonis iknedēļas Šakila O'Nīla veidotajos "Shaqtin' A Fool" sižetos.

Aizvadītajā vasarā Makgī noslēdza jaunu līgumu ar "Nuggets" uz četrām sezonām par 44 miljoniem dolāru. NBA ir tikai divi spēlētāji, kas pelna vismaz desmit miljonus dolāru sezonā, bet vidēji laukumā šosezon pavada mazāk laika nekā Makgī (18,8 minūtes) - Ričards Džefersons no "Warriors" un Korijs Magete no "Pistons".

Interesanti, ka "Nuggets" ģenerālmenedžeris Masai Udžiri, kurš arī piedāvāja Makgī līgumu par 11 miljoniem sezonā, izdara spiedienu uz komandas treneriem, lai Makgī tiktu dota iespēja spēlēt vairāk. "Viņš ir adaptējies. Ja esi dabūjis lielu līgumu, tu pie sevis domā - man jābūt pamata pieciniekā. Bet uzskatu, ka viņš [Makgī] ir bijis pietiekami pacietīgs, un viņam tas nāks par labu."

Makgī potenciālu novērtējis arī viens no visu laiku izcilākajiem centriem NBA Akīms Olaidžuvons. "Bez jautājumiem - redzu viņu kā nākamo lielo zvaigzni. Šim puisim vajadzētu dominēt līgā, viņam ir milzīgs talants," pēc tam, kad vasarā pastrādājis ar Makgī pie individuālās meistarības uzlabošanas, sacīja Olaidžuvons.

Nepilnās 19 vidēji laukumā pavadītajās minūtēs šosezon atlētiskais Makgī Denveras rindās guvis 10,1 punktu, izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 metienus.

Izmantotie resursi:
Colorado Breaking News, Sports, Weather,...


, 2013-01-25 20:41, pirms 11 gadiem
Šaka favorīts
Reāli lempīgs čalis izskatās, bet bet labāk būt lempīgām NBA, nekā Koordinētam pie kompīša
, 2013-01-25 21:03, pirms 11 gadiem
Jau ielikts raksts? Wow, nba.com šis bija jau pagājušajā nedēļā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-25 21:15, pirms 11 gadiem
Michael#23 rakstīja: Jau ielikts raksts? Wow, nba.com šis bija jau pagājušajā nedēļā.
Es nejūtos kaut ko zaudējis, ka izlasīju to šeit, nevis nedēļu iepriekš nba.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-25 23:21, pirms 11 gadiem
man jau liekas, ka magī vienkārši brīžiem pārcenšas. gribēdams kā labāk, dažreiz pataisa sevi par apsmieklu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-26 12:23, pirms 11 gadiem
Kas ? ko? kur?
Nikola Jokičs un Kārls Entonijs Taunss. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

Nembhardam uzvaras metiens pret "Knicks", Jokičs lielisks uzvarā pār "Timberwolves"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas izslēgšanas turnīra spēles. Austrumu pusfinālā Indianas "Pacers" savā laukumā ar 111:106 pārspēja Ņujorkas "Knicks", tiekot pie pirmās uzvaras sērijā (1-2), savukārt čempione Denveras "Nuggets" tika pie pirmās uzvaras sērijā (1-2) pār Minesotas "Timberwolves" (117:90).
Maiks Budenholzers. Foto: AP/Scanpix
10

''Suns'' ātri atrod jauno treneri: par to kļūs NBA čempions Budenholzers

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija ziņo, ka Fīniksas ''Suns'' par nākamo kluba treneri nozīmēs Maiku Budenholzeru, kurš trenera karjeras laikā kopā ar Milvoki ''Bucks'' reizi kļuvis par NBA čempionu.
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
10

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.