Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucs: "Nespēlēšana Barselonā palīdzēja nobriest psiholoģiski"

Kurucs: "Nespēlēšana Barselonā palīdzēja nobriest psiholoģiski"
Rodions Kurucs. Foto: Reuters/Scanpix

NBA komandas Bruklinas "Nets" latviešu basketbolists Rodions Kurucs, pēdējās sezonās netiekot pie lielas teikšanas Spānijas grandā "Barcelona Lassa", bija izsalcis pēc basketbola, turklāt beidzot viņš to var izbaudīt, norādīja spēlētājs.

20 gadus vecais Kurucs aizvadītajā naktī iemeta 16 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, pirmo reizi NBA karjerā tiekot pie double-double, bet "Nets" komanda savā laukumā ar 111:103 pieveica Fīniksas "Suns".

"Pagājušajā sezonā Barselonā es biju izsalcis pēc basketbola, tagad es to izbaudu," laikraksts "The New York Post" citē Kuruca teikto. "Domāju, fakts, ka netiku pie teikšanas Barselonas klubā, palīdzēja man psiholoģiski nobriest, strādāt smagāk un kādu dienu atgriezties laukumā. Vienkārši turpināju strādāt pie savas spēles."

Pēdējos deviņos mačos "Nets" izcīnījusi astoņas uzvaras, kas krietni uzlabojis komandas iespējas pacīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā. "Šī uzvara bija ļoti svarīga. Pārtraukumā starp puslaikiem treneris teica, ka mums ir jāuzlabo spēle aizsardzībā. Tas arī ir tas, kas mums izdevās otrajā puslaikā. Tāpat mēs realizējām savus metienus un spēlējām pašaizliedzīgāk. Mēs spēlējam kā komanda un atbalstām viens otru. Tāds ir mūsu vienības gars - esam vienoti."

Zīmīgi, ka uzreiz pēc mača Latvijas basketbolists nemaz nezināja, ka ticis pie sava pirmā double-double karjerā. "Es nemaz nezināju, ka man ir double-double. Tas ir forši - pirmo reizi savā NBA karjerā ko tādu sasniedzu. Esmu priecīgs, ka varu palīdzēt komandai ar atlēkušajām bumbām. Tieši to man arī treneris teica - ir jāvāc vairāk atlēkušo bumbu," neslēpa Kurucs.

Pēc Ziemassvētkiem atpakaļ "Nets" sastāvā tiek gaidīts savainojumu guvušais Alens Krebs, tomēr pašlaik viņa vietu sākumsastāvā ļoti veiksmīgi ieņēmis tieši Kurucs, kas galvenajam trenerim Kenijam Etkinsonam radījis pārdomas, vai Latvijas basketbolistam arī turpmāk neuzticēties tikpat daudz. "Skaidrs, ka tas nebūs viegls lēmums, jo Kurucs ar savu labo spēli to ir tikai sarežģījis. Ja Rodions turpinās tā spēlēt, būs sarežģīti viņu izņemt no starta piecinieka."

Etkinsons nenoliedza, ka ar Kurucu sastāvā "Nets" sniegums aizsardzībā uzlabojas un viņš ir citādāks basketbolists nekā ierastie sākumsastāva aizsargi Krebs un Džo Heriss, līdz ar to ir liela iespējamība, ka Latvijas spēlētājs turpinās uzsākt Bruklinas kluba spēles. "Es esmu patīkami satraukts par Kuruca potenciālu aizsardzībā. Viņš iepriekšējā sezonā vien 20 gadu vecumā spēlēja Eiropas grandā. Mačā pret "Suns" viņš paveica vairākas labas lietas, viņam ir labs augums un atlētisms, turklāt Rodions spēlē ar lielu atdevi," norādīja "Nets" galvenais treneris.

Šosezon Kurucs 18 spēlēs vidēji guvis 9,0 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas. Bruklinas komanda ar 16 uzvarām 35 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atgriezusies devītajā vietā, kamēr astotajā pozīcijā esošā Detroitas "Pistons" guvusi 15 panākumus 31 mačā. Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Šarlotas "Hornets".

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs: Kadrs23

  +6 [+] [-]

, 2018-12-24 12:42, pirms 5 gadiem
Kurucs patīkami priecē! Manuprāt, viņam ir liels potencionāls, un es ticu, ka viņš sezonas turpinājumā saglabās vietu starta piecniekā. P.s. Arī Latvijas izlasē viņš uz doto brīdi ir izkonkorējis Timmu no starta piecnieka.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-24 12:46, pirms 5 gadiem
Ne tikai Etkinsonam rodas problēmas par sākumsastāva izvēli. Arī pretinieku komandām sāk rasties problēmas ar Rodiona spēli uzbrukumā- var iemest trīnīti, var apmānīt, var aiziet caurgājienā (patīkami, ka šajā spēlē arī pa kreiso pusi), var pacīnīties par atlēkušajām bumbām, var izskriet cauri!
50 % divpunktniekos un 33 % trīnīšos pirms pirmgadnieka ir labs rādītājs.
Vienkārši prieks par Rodionu!

  +4 [+] [-]

, 2018-12-24 12:55, pirms 5 gadiem
4567 rakstīja: Kurucs patīkami priecē! Manuprāt, viņam ir liels potencionāls, un es ticu, ka viņš sezonas turpinājumā saglabās vietu starta piecniekā. P.s. Arī Latvijas izlasē viņš uz doto brīdi ir izkonkorējis Timmu no starta piecnieka.
Kurā brīdī tad konkurēja? Lai konkurētu, Timmam ar Kurucu jābūt vienlaicīgi pieejamiem izlasei. Un tas vēl ir labs jautājums...

  -2 [+] [-]

, 2018-12-24 13:06, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kurā brīdī tad konkurēja? Lai konkurētu, Timmam ar Kurucu jābūt vienlaicīgi pieejamiem izlasei. Un tas vēl ir labs jautājums...
Komentārs no sērijas: Es vienmēr esmu bijis GSW uzvaru fans!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 13:07, pirms 5 gadiem
4567 rakstīja: Kurucs patīkami priecē! Manuprāt, viņam ir liels potencionāls, un es ticu, ka viņš sezonas turpinājumā saglabās vietu starta piecniekā. P.s. Arī Latvijas izlasē viņš uz doto brīdi ir izkonkorējis Timmu no starta piecnieka.
kurucs izlasē vēl ir apaļa nulle
smieklīgi runāt par viņa konkurenci ar cilvēkiem, kas stabili ir spēlējuši izlasē, nevis iznākuši, paklupuši, pazaudējuši bumbu uz devušies atpakaļ uz beņķi
tas nebūt neizslēdz turpmāko produktīvo viņa spēli izlasē, uz ko arī visi cer

 +12 [+] [-]

, 2018-12-24 13:18, pirms 5 gadiem
4567 rakstīja: Kurucs patīkami priecē! Manuprāt, viņam ir liels potencionāls, un es ticu, ka viņš sezonas turpinājumā saglabās vietu starta piecniekā. P.s. Arī Latvijas izlasē viņš uz doto brīdi ir izkonkorējis Timmu no starta piecnieka.
Kurucs un Timma mierīgi var spēlēt kopā vienā pieciniekā. Modernajā basketbolā 2-4 nr. pozīcija ir visai relatīva. Žēl, ka Žanim mazliet pietrūkst skilu saspēles vadīšanā, varētu uzlikt gladiatoru piecinieku. Ej un apspēlē tādu aizsardzibu, kur visi var mainīties vietām. Tāpat uzbrukumā šāda komanda būtu nāvējošs ierocis. Lai vai kā, Latvijas izlase savā labākajā sastāvā ir pasaules Top10 izlase. Paaugsies Žagars, būsim Top5! Amen.

  +9 [+] [-]

, 2018-12-24 14:29, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Kurucs un Timma mierīgi var spēlēt kopā vienā pieciniekā. Modernajā basketbolā 2-4 nr. pozīcija ir visai relatīva. Žēl, ka Žanim mazliet pietrūkst skilu saspēles vadīšanā, varētu uzlikt gladiatoru piecinieku. Ej un apspēlē tādu aizsardzibu, kur visi var mainīties vietām. Tāpat uzbrukumā šāda komanda būtu nāvējošs ierocis. Lai vai kā, Latvijas izlase savā labākajā sastāvā ir pasaules Top10 izlase. Paaugsies Žagars, būsim Top5! Amen.
Ar piebildi, ja kaut vienu reizi savcāksies visi kopā...

  +5 [+] [-]

, 2018-12-24 14:31, pirms 5 gadiem
Raksts spāņu portālā par Rodionu, kurā kritizēta Barselona, kas nav pildījusi Kurucam dotos solījumus, un rakstīts par viņa lielisko sniegumu NBA: https://www.elconfidencial.com/depo... Kas nezin spāņu valodu, ar google translator var pārtulkot uz angļu.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-24 14:35, pirms 5 gadiem
Te vēl pāris raksti par viņu spāniski: https://www.marca.com/baloncesto/nb...
https://www.gigantes.com/nba/palo-d...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-24 16:24, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: kurucs izlasē vēl ir apaļa nulle
smieklīgi runāt par viņa konkurenci ar cilvēkiem, kas stabili ir spēlējuši izlasē, nevis iznākuši, paklupuši, pazaudējuši bumbu uz devušies atpakaļ uz beņķi
tas nebūt neizslēdz turpmāko produktīvo viņa spēli izlasē, uz ko arī visi cer
Valstsvienībā jāspēlē katrā konrētajā posm labākajiem'(ja tiek, protams), nevis par seniem nopelniem. Tas, ka Karucam negāja tikpat labi ir Vecvagara spēju jautājums un tas, ka Kurucam atšķirībā no Nets komandā neuzticējās.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-24 16:59, pirms 5 gadiem
Es to domāju nākotnes perspektīvā pat to, ka Kurucs ir izkonkurējis Timmu!!! ( piemēram, ja Latvijas izlase tiek uz Pasaules kausu) Timma šosezon spēlē zem katras kritikas savā klubā, bet savukārt Kurucs rāda ļoti zolīdu sniegumu Nets sastāvā. Nedzīvosim pagātnē, bet tagadnē. Priecīgus svētkus visiem!

  +2 [+] [-]

, 2018-12-24 17:17, pirms 5 gadiem
4567 rakstīja: Es to domāju nākotnes perspektīvā pat to, ka Kurucs ir izkonkurējis Timmu!!! ( piemēram, ja Latvijas izlase tiek uz Pasaules kausu) Timma šosezon spēlē zem katras kritikas savā klubā, bet savukārt Kurucs rāda ļoti zolīdu sniegumu Nets sastāvā. Nedzīvosim pagātnē, bet tagadnē. Priecīgus svētkus visiem!
Bet pats dzīvo nākotnes perspektīvā tagad.

     [+] [-]

, 2018-12-24 18:27, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Bet pats dzīvo nākotnes perspektīvā tagad.
Nevajaga dzīvot pagātnē, tā nav laba, jāskatās uz priekšu uz jaunām virsotnēm, ejam tik uz priekšu.

  +5 [+] [-]

, 2018-12-24 18:46, pirms 5 gadiem
Es nezinu kā jums, bet man tiešām ārkārtīgs prieks skatīties, kā spēlē Kurucs. Nevar salīdzināt ar KP, bet tomēr Kurucam konkurence ir daudz lielāka, līdz ar to gandarījums par viņa sniegumu.
Prieks arī par viņa personību, nav iedomīgs, piezemēts džeks, labs piemērs jaunajiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 18:47, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Raksts spāņu portālā par Rodionu, kurā kritizēta Barselona, kas nav pildījusi Kurucam dotos solījumus, un rakstīts par viņa lielisko sniegumu NBA: https://www.elconfidencial.com/depo... Kas nezin spāņu valodu, ar google translator var pārtulkot uz angļu.
Ko paši spāņi par to saka?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 18:47, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Es nezinu kā jums, bet man tiešām ārkārtīgs prieks skatīties, kā spēlē Kurucs. Nevar salīdzināt ar KP, bet tomēr Kurucam konkurence ir daudz lielāka, līdz ar to gandarījums par viņa sniegumu.
Prieks arī par viņa personību, nav iedomīgs, piezemēts džeks, labs piemērs jaunajiem.
Ko gan nevarēja domāt kad viņš bija Barcelona, bija totāla liela jautājuma zīme ar negatīvām iedomām..

  +5 [+] [-]

, 2018-12-25 00:13, pirms 5 gadiem
Šosezon Barcelona intensīvi gatavo Šmitu priekš NBA

     [+] [-]

, 2018-12-25 14:16, pirms 5 gadiem
DRS420 rakstīja: Ko paši spāņi par to saka?
Spāņi forumos Kurucu bieži piemin, seko līdzi viņa gaitām NBA un piemin arī citus līdzīgus gadījumus: Abriness, Sato, Hezonja, Vezenkovs u.c. Līdzjutēji nožēlo, ka Kurucam nedeva iespēju sevi pienācīgi parādīt Barsā, vaino arī savainojumus. Viņa bijušais treneris Barsas B komandā Alfrēds Žulbe (Alfred Julbe) brīdina, ka līdzīgi varētu aiziet ar alantīgais Aleiša Fonts (Aleix Font), kas lieliski spēlē B komandā.
Foros ACB.COM -


Información