Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 basketbolisti piekāpjas zviedriem un finišē 6. vietā B divīzijā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Latvijas U20 basketbolisti piekāpjas zviedriem un finišē 6. vietā B divīzijā
Toms Skuja. Foto: FIBA

Šodien cīņu par 5. vietu Eiropas U20 basketbola čempionāta B divīzijā aizvadīja Dāvja Čodera vadītā Latvijas U20 izlase. Svārstīgā cīņā gan šoreiz pārāki bija zviedri, kas sagādāja Latvijai zaudējumu ar 66:80 un sesto vietu B divīzijā.

• Rezultatīvākais Latvijas rindās šoreiz bija Toms Skuja, kurš maču noslēdza ar 13 punktiem (1p. 6/8, 2p. 2/9, 3p. 1/3), piecām atlēkušajām bumbām, tik pat rezultatīvām piespēlēm un pārtvertu bumbu.

• Zviedrijas panākumu tikmēr kaldināja Bo Klintmens, kura kontā 16 punkti (1p. 1/2, 2p. 6/11, 3p. 1/4), 12 atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un tik pat bloķēti metieni.

• Maču krietni veiksmīgāk iesāka tieši pretinieki. Latvieši nespēja realizēt savas iespējas un pēc pirmajām desmit minūtēm atradās iedzinējos ar 13:21.

• Otro ceturksni gan latvieši iesāka krietni agresīvāk. Tas nesa rezultātu un minūti pirms ceturtdaļas beigām rezultāts jau bija neizšķirts. Neveiksmīgu sakritību un kļūdu rezultātā gan puslaiks noslēdzās ar 36:37.

• Trešās ceturtdaļas ievads abu komandu izpildījumā bija līdzvērtīgs, taču tā vidū pārsvaru pārņēma zviedri. Pretinieki trešajā ceturksnī guva par deviņiem punktiem vairāk un nostādīja latviešus neērtā situācijā ar -10 pirms izšķirošajām desmit minūtēm.

• Izšķirošajā ceturksnī latviešiem neizdevās situāciju padarīt sev labvēlīgāku. Pretinieki spēja vēl nedaudz atrauties un sagādāja latviešiem zaudējumu ar 14 punktu deficītu.

• Latvieši savāca par astoņām atlēkušajām bumbām vairāk, taču zviedriem bija krietni labāka precizitāte visos metienu veidos. Pārējās statistikas ailītēs cīņa bija līdzīgāka, tomēr Zviedrijas uzvara ir tikai likumsakarīga.

• Latvijas lielākais pārsvars spēlē bija viens punkts un tas pats bija vien nepilnu pusotru minūti ilgs.

• Zviedri jau pirms spēles bija favorīti. Viņu bilance šajā turnīrā bija piecas uzvaras sešos mačos, kamēr latvieši uzvarējuši bija trīs no piecām spēlēm.

• Zaudējums zviedriem nozīmē, ka Latvija finišē sestajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijas ietvaros.

Latvija U20 - Zviedrija U20 66:80 (13:21, 23:16, 13:22, 17:21)

Skuja 13 (5 atl.b., 5 rez.p.), Helmanis 11 (7 atl.b.), Vanags 11 (5 atl.b.), Šulcs 9 (7 rez.p.), Feierbergs 8 (9 atl.b.), Butirins 6, Baumeisters 5, Kudrjavcevs 3, Briedis, Aleksandrovs, Klanskis

U20 izlases sastāvs EČ B divīzijā

SpēlētājsPoz.Dz.gadsSporta skolaKlubs
Toms Skuja12002Rīga/CentrsSant Antoni
Valters Briedis12003ĀdažiLatvijas Universitāte
Markuss Kudrjavcevs1/22002Rīga/DSNVEF BA Valkā
Ričards Daniels Vanags22002Rīga/A.Kraukļa VEFAvis Rapla
Gustavs Jakubausks22003Liepājas SSSBK Liepāja
Nils Baumeisters22003BS ĶeizarsRSU
Kristiāns Šulcs32002GulbeneBK Ventspils
Kristians Feierbergs3/42002Rīga/DSNMaine Black Bears (NCAA)
Ričards Kļanskis42003Balvi-BJBS RīgaTaranto
Raivo Butirins42003BS ĶeizarsVEF Rīga
Rihards Aleksandrovs4/52002BauskaLatvijas Universitāte
Krišs Helmanis4/52002Rīga/DSNTigers (Vācija-2)
1 2 57 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2022-07-24 17:51, pirms 2 gadiem
Kļūdu jūra,piezīmju kaudze(vairākas uzbrukumā),čupa tehniskās piezīmes,soda metienu precizitāte apskaužami vāja,aizsardzība zem sava groza-nulles līmenī,sasteigti,nepārliecinoši truļi,tā visa rezultātā pamatīga sagrāve...treneris nulle,viens tāds jau nolaida izlasi uz B grupu,šis no tiem pašiem ielikteņiem-blatņikiem!!!

  +7 [+] [-]

, 2022-07-24 17:56, pirms 2 gadiem
Vai man vienīgajam liekas, ka Latvijas basketbols ir dziļā purvā? Jaunā maiņa ir skumja gan puišiem, gan meitām. U 20 džeki paliek B divīzijā aiz Islandes, Igaunijas un Zviedrijas. U 18 džeki pārbaudes spēlē atraujas -60 no leišiem. Uz U 16 es arī neliktu lielas cerības, ka izdosies aizkavēties A divīzijā. Tā ir neapstrīdama tendence, jaunās maiņas nav. Es nevaru nosaukt nevienu, kuram tuvākajā laikā būtu cerības iesaistīties par vietu lielās izlases sastāvā. Var, protams, vainot Covidu, kā dēļ latvieši vismazāk trenējušies. Nedomāju, ka islandieši pēc būtības trenējas vairāk. Var stāstīt, ka nebija Bagatska, Mačohas un Viljamsona. Taču, manuprāt, nepārprotami ir jāatzīst, ka kaut kas tiek darīts nepareizi. Puišiem, iespējams, tūlīt nebūs nevienas komandas A divīzijā, meitām vieta astotniekā arī ir kā tāls sapnis. Štrunts ar tām vietām, nav pienesuma lielajām izlasēm. Toties mums ir pilns ar gudriniekiem, kuri pārzin visas modernās metodes, treniņprocesus, zin, kā jātrenē individuālās prasmes. Galvanovski, Ciprus, Eglīti, Rožlapa, Čukste un visi pārējie zinātāji un pārzinātāji, kur ir Jūsu darba rezultāts? Manuprāt, Jūs slikti strādājat, vai arī kaut ko darat nepareizi

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:08, pirms 2 gadiem
Helmanis nākotnē var cerēt uz vietu izlasē, ja progresēs
Kĺanskis vispār nekāds
No pārəjiem neko arī negaidīju

  -1 [+] [-]

, 2022-07-24 18:10, pirms 2 gadiem
Tiesneši bija vainīgi pie tā, ka zaudējām šo maču. Piezīmes netika svilptas vienādi. Tiesneši tikai mūsu izlasei svilpa piezīmes, par katru sīkāko kontaktu ar pretinieku un viņi arī kļūdas svilpas ļoti nepareizi.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-24 18:11, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Vai man vienīgajam liekas, ka Latvijas basketbols ir dziļā purvā? Jaunā maiņa ir skumja gan puišiem, gan meitām. U 20 džeki paliek B divīzijā aiz Islandes, Igaunijas un Zviedrijas. U 18 džeki pārbaudes spēlē atraujas -60 no leišiem. Uz U 16 es arī neliktu lielas cerības, ka izdosies aizkavēties A divīzijā. Tā ir neapstrīdama tendence, jaunās maiņas nav. Es nevaru nosaukt nevienu, kuram tuvākajā laikā būtu cerības iesaistīties par vietu lielās izlases sastāvā. Var, protams, vainot Covidu, kā dēļ latvieši vismazāk trenējušies. Nedomāju, ka islandieši pēc būtības trenējas vairāk. Var stāstīt, ka nebija Bagatska, Mačohas un Viljamsona. Taču, manuprāt, nepārprotami ir jāatzīst, ka kaut kas tiek darīts nepareizi. Puišiem, iespējams, tūlīt nebūs nevienas komandas A divīzijā, meitām vieta astotniekā arī ir kā tāls sapnis. Štrunts ar tām vietām, nav pienesuma lielajām izlasēm. Toties mums ir pilns ar gudriniekiem, kuri pārzin visas modernās metodes, treniņprocesus, zin, kā jātrenē individuālās prasmes. Galvanovski, Ciprus, Eglīti, Rožlapa, Čukste un visi pārējie zinātāji un pārzinātāji, kur ir Jūsu darba rezultāts? Manuprāt, Jūs slikti strādājat, vai arī kaut ko darat nepareizi
Ne mēs pirmā, ne pēdēja valsts, kam sportā kādā brīdī aptrūkstas jauno zvaigžņu.
Es teiktu, ka tas ir ciklisks process, kur bedres brīdī nāk jauna paaudze, kas uz saviem pleciem uzņemas "glābt" savu sporta veidu (Bertānu, Strēlnieku, Porziņģu u.c. paaudze), kam tālāk seko nākamā, bezpersonisko lūzeru paaudze, kas skatoties iepriekšējos kadrus pieņem panākumus par pašsaprotamiem - sak, ja jau esmu savas paaudzes līderis, tad man NBA vai vismaz Eirolīga ir ierakstīta skurstenī. Kas protams ir sviests, jo puiki aizmirst, ka iepriekšējie džeki nevis gulēja uz iedomātiem lauriem, bet ļoti, ļoti smagi strādāja, lai būtu tur, kur patreiz atrodas.
Aiz šiem kadriem šobrīd iespējams veidojas jauna 12-13 gadīgu puiku paaudze, kas ar kaunu skatās uz šī brīža u18 un u20 izlasēm un ir apsolījušies sev, ka viņu brīdī šis kauns tiks notraukts.
Un tā uz riņķi, augšā, lejā, augšā, lejā...

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:18, pirms 2 gadiem
Nu ja visi uzbrukumi iet pa labo pusi, nu te nav ko komentēt. Aizrasrdzība double team rotācija stāvēja uz vietas. Tehniski un fiziski komanda izskatijas ļoti vāji. Agresivitāte un gribasspēks 0%
Mīksto basketbols, nekas vairāk. Katru gadu vieni un tie paši treneri vada jauniešu izlases. Apnicis jau šīs bardaks no LBS.

  +3 [+] [-]

, 2022-07-24 18:21, pirms 2 gadiem
Žēl puikas,jo puiši centās cik nu katrs varējā(mācēja) Loģiski bija komandā būtiski iztrūkumi utt.Bet bija acīm redzami ka daži labi tur ir tīri kā pasažieri.
Cik aceros no ši gadagājuma bija Talisieks ja nemaldos Bajārs stipri pāri 2.metriem
Par viņu jads ko zin?! Uzskatu pie ši sastāva vareja likt vienalga kādu treneri,rezultats būtu aptuveni šads pats. Helmanis izskatījas daudzmaz OK,bet grūti ko spriest uz sāda līmeņa komandām. Noa ,pietrūka kas iedod Helmanim atpūtu, mazais Bagatskis ,bet atkal neviens nav viņu redzējis ,ja būtu baigais talants paliktu Valensijā,tīri mans viedoklis.Mačoha izvēlējās laikam gatavoties nakošai pilnvērtīgai ACB sezonai.
Parejiem no ši sastāva ieteiktu domāt par studijām ,jo no šis sastāva uzņemot varbūt Helmani neticu, ka noplnīs maizi ar basketbolu,bet tīri mabs viedoklis.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-24 18:23, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ne mēs pirmā, ne pēdēja valsts, kam sportā kādā brīdī aptrūkstas jauno zvaigžņu.
Es teiktu, ka tas ir ciklisks process, kur bedres brīdī nāk jauna paaudze, kas uz saviem pleciem uzņemas "glābt" savu sporta veidu (Bertānu, Strēlnieku, Porziņģu u.c. paaudze), kam tālāk seko nākamā, bezpersonisko lūzeru paaudze, kas skatoties iepriekšējos kadrus pieņem panākumus par pašsaprotamiem - sak, ja jau esmu savas paaudzes līderis, tad man NBA vai vismaz Eirolīga ir ierakstīta skurstenī. Kas protams ir sviests, jo puiki aizmirst, ka iepriekšējie džeki nevis gulēja uz iedomātiem lauriem, bet ļoti, ļoti smagi strādāja, lai būtu tur, kur patreiz atrodas.
Aiz šiem kadriem šobrīd iespējams veidojas jauna 12-13 gadīgu puiku paaudze, kas ar kaunu skatās uz šī brīža u18 un u20 izlasēm un ir apsolījušies sev, ka viņu brīdī šis kauns tiks notraukts.
Un tā uz riņķi, augšā, lejā, augšā, lejā...
Aplami. Te jau nav runa par kaut kādiem dabas procesiem, bet apzinātu cilvēku darbību - basītis jau ir apzināta darbība. Ja tu būtu sekojis līdzi tam, ko runā pēdējā laikā, tad dzirdētu daudzas jo daudzas problēmas, kas ir šobrīd ar jaunatnes basketu - piemēram, čaļu fiziskā sagatovotība, tehniskā sagatavotība, u.tt. Ir bijis milzīgs uzsvars uz spēlēšānu, daudz spēļu, bet treniņu process (tehniskā un fiziskā sagatavotība) ir nolaists podā... Grūti pateikt, kurā brīdī tas tika aizlaists pa pieskari. Un, protams, Covid briesmas, kas mums trāpīja smagāk, nekā kaimiņiem. Bertānu paaudzi krietni labāk sagatavoja, tas ir fakts. Un Latvijas nelielie resursi, protams, arī tam ir iemesls. Nebija jau tā, ka mums tur visi bija talantīgi gadi, bet pat netik talantīgie NEKAD neatļāvās tik masveidā kāst igauņiem, somiem u.tt. Ir vajadzīgs pamatīgs restarts, un no Ciprusa kompānijas puses, diemžēl, nekāds plāns nav dzirdams, kā glābt situāciju. Ap kādu 2030. gadu, diemžēl, būsim Eiropas aizkrāsnē. Šis process jau labu laiku uz to virzās. Arī klubu baskets ir viens no piemēriem - esam aizdzīvojušies līdz tam, ka basketa klubi un līga vnk skatās ar skaudību uz futbola Virslīgu. Uz ko es ceru? Ceru uz to, ka brāļi Bertāni, Blūms, arī KP u.c. čaļi ienāks ar savu enerģiju un skatījumu, un spēs kko mainīt. Tā jau tas notika un notiek Lietuvā. Cerams, ka tā būs arī šeit.

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:24, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Ne mēs pirmā, ne pēdēja valsts, kam sportā kādā brīdī aptrūkstas jauno zvaigžņu.
Es teiktu, ka tas ir ciklisks process, kur bedres brīdī nāk jauna paaudze, kas uz saviem pleciem uzņemas "glābt" savu sporta veidu (Bertānu, Strēlnieku, Porziņģu u.c. paaudze), kam tālāk seko nākamā, bezpersonisko lūzeru paaudze, kas skatoties iepriekšējos kadrus pieņem panākumus par pašsaprotamiem - sak, ja jau esmu savas paaudzes līderis, tad man NBA vai vismaz Eirolīga ir ierakstīta skurstenī. Kas protams ir sviests, jo puiki aizmirst, ka iepriekšējie džeki nevis gulēja uz iedomātiem lauriem, bet ļoti, ļoti smagi strādāja, lai būtu tur, kur patreiz atrodas.
Aiz šiem kadriem šobrīd iespējams veidojas jauna 12-13 gadīgu puiku paaudze, kas ar kaunu skatās uz šī brīža u18 un u20 izlasēm un ir apsolījušies sev, ka viņu brīdī šis kauns tiks notraukts.
Un tā uz riņķi, augšā, lejā, augšā, lejā...
Nu tā tendence ir gaužām viennozīmīga. Es tādus laikus neatceros, kad 5 gadu griezumā nav neviena, kurš tiktu uzskatāms par reālu cerību, nevis pseido ļoti talantīgo

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:26, pirms 2 gadiem
Purvazieds 35 rakstīja: Žēl puikas,jo puiši centās cik nu katrs varējā(mācēja) Loģiski bija komandā būtiski iztrūkumi utt.Bet bija acīm redzami ka daži labi tur ir tīri kā pasažieri.
Cik aceros no ši gadagājuma bija Talisieks ja nemaldos Bajārs stipri pāri 2.metriem
Par viņu jads ko zin?! Uzskatu pie ši sastāva vareja likt vienalga kādu treneri,rezultats būtu aptuveni šads pats. Helmanis izskatījas daudzmaz OK,bet grūti ko spriest uz sāda līmeņa komandām. Noa ,pietrūka kas iedod Helmanim atpūtu, mazais Bagatskis ,bet atkal neviens nav viņu redzējis ,ja būtu baigais talants paliktu Valensijā,tīri mans viedoklis.Mačoha izvēlējās laikam gatavoties nakošai pilnvērtīgai ACB sezonai.
Parejiem no ši sastāva ieteiktu domāt par studijām ,jo no šis sastāva uzņemot varbūt Helmani neticu, ka noplnīs maizi ar basketbolu,bet tīri mabs viedoklis.
Helmanis varētu būt teicams Eiropas kadrs, bet jāstrādā vēl daudz. Un viss. Mačoha, Bagijs nav redzēti. Bagija palikšana Valensijā bija apšaubāma, kāpēc jātur 19 gadīgs džeks lielajā komandā, ja klubam ir tādas mega ambīcijas? Bgijam jāizspēlējas citur, kaut vai Vefā, nav ko marinēties pa lielklubu soliņiem.

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:27, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Nu tā tendence ir gaužām viennozīmīga. Es tādus laikus neatceros, kad 5 gadu griezumā nav neviena, kurš tiktu uzskatāms par reālu cerību, nevis pseido ļoti talantīgo
Playthegame mierina sevi, ka tas ir cikliski, bet tā nav. Tas ir vnk slikta darba rezultāts!

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:28, pirms 2 gadiem
kirilenko472 rakstīja: Nu ja visi uzbrukumi iet pa labo pusi, nu te nav ko komentēt. Aizrasrdzība double team rotācija stāvēja uz vietas. Tehniski un fiziski komanda izskatijas ļoti vāji. Agresivitāte un gribasspēks 0%
Mīksto basketbols, nekas vairāk. Katru gadu vieni un tie paši treneri vada jauniešu izlases. Apnicis jau šīs bardaks no LBS.
Divnieks visiem. Sākot no LBS. Turklāt tādi divnieki liecībās jau kļuvusi par normālu ikdienu...

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:29, pirms 2 gadiem
kirilenko472 rakstīja: Nu ja visi uzbrukumi iet pa labo pusi, nu te nav ko komentēt. Aizrasrdzība double team rotācija stāvēja uz vietas. Tehniski un fiziski komanda izskatijas ļoti vāji. Agresivitāte un gribasspēks 0%
Mīksto basketbols, nekas vairāk. Katru gadu vieni un tie paši treneri vada jauniešu izlases. Apnicis jau šīs bardaks no LBS.
Kāda starpība, kurš vada jauniešu izlasi, ja izlasē nav spēlētāju, kuri nākotnē var vispār uz kautko nopietnu pretendēt? Uznākot pieciniekam laukumā tajā visi laiku ir minimums trīs, kas neko uzbrukumā nerada, neapdraud, nesaasina utt? Helmanis nedaudz progresējis, lai gan, viegli arī izskatīties labam uz tik mazspējīga biedru fona. Nav jau tā, ka viņš baigi saasināja, vilka, bet savus punktus sameta un iespējas tomēr izmantoja labāk par citiem. Nevajag arī attaisnoties ar Mačohas, Bagatska, sevišķi Noa Viljamsona iztrūkumu(uzbrukumā viņš vispār ir nekāds)jo nevajag aizmirst, mēs necīnamies A divīzijā. Šulcs un Vanags iepriekš izskatījās labāk, nekāda baigā meistarības izaugsme nav bijusi. Feierbergs izskatās ok, bet viņš laikam nav rezultāta veidotājs, vairāk labs kapātājs, cīnītājs, kurš var piebalsot. Individuālā skila šajā vecumā ļoti maz. Laikam nav kas iemāca, parāda, pastāsta

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:31, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Aplami. Te jau nav runa par kaut kādiem dabas procesiem, bet apzinātu cilvēku darbību - basītis jau ir apzināta darbība. Ja tu būtu sekojis līdzi tam, ko runā pēdējā laikā, tad dzirdētu daudzas jo daudzas problēmas, kas ir šobrīd ar jaunatnes basketu - piemēram, čaļu fiziskā sagatovotība, tehniskā sagatavotība, u.tt. Ir bijis milzīgs uzsvars uz spēlēšānu, daudz spēļu, bet treniņu process (tehniskā un fiziskā sagatavotība) ir nolaists podā... Grūti pateikt, kurā brīdī tas tika aizlaists pa pieskari. Un, protams, Covid briesmas, kas mums trāpīja smagāk, nekā kaimiņiem. Bertānu paaudzi krietni labāk sagatavoja, tas ir fakts. Un Latvijas nelielie resursi, protams, arī tam ir iemesls. Nebija jau tā, ka mums tur visi bija talantīgi gadi, bet pat netik talantīgie NEKAD neatļāvās tik masveidā kāst igauņiem, somiem u.tt. Ir vajadzīgs pamatīgs restarts, un no Ciprusa kompānijas puses, diemžēl, nekāds plāns nav dzirdams, kā glābt situāciju. Ap kādu 2030. gadu, diemžēl, būsim Eiropas aizkrāsnē. Šis process jau labu laiku uz to virzās. Arī klubu baskets ir viens no piemēriem - esam aizdzīvojušies līdz tam, ka basketa klubi un līga vnk skatās ar skaudību uz futbola Virslīgu. Uz ko es ceru? Ceru uz to, ka brāļi Bertāni, Blūms, arī KP u.c. čaļi ienāks ar savu enerģiju un skatījumu, un spēs kko mainīt. Tā jau tas notika un notiek Lietuvā. Cerams, ka tā būs arī šeit.
Tu domā Bertāniem un Porziņģim to baigi vajadzēs? Nu Blūms arī tikai ar savas atvases bīdīšanu nodarbojas. Jau ir iebīdījis pie Pārkera. Viņš ir VEFā, kas ir pro pieaugušo klubs, kuram ar jaunatnes gatavošanu nav nekāda sakara. Neatceros, ka VEFs būtu kādu jauno izaudzinājis

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:31, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Helmanis varētu būt teicams Eiropas kadrs, bet jāstrādā vēl daudz. Un viss. Mačoha, Bagijs nav redzēti. Bagija palikšana Valensijā bija apšaubāma, kāpēc jātur 19 gadīgs džeks lielajā komandā, ja klubam ir tādas mega ambīcijas? Bgijam jāizspēlējas citur, kaut vai Vefā, nav ko marinēties pa lielklubu soliņiem.
Nu jā var tev piekrist ,par to marinēšanu 19.gadīgu puiku uz soliņa ,Bet neteiksim ka Valensija ir klubs ar Mega ambīcijām bet varbūt esmu ko palaidis garām.

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:34, pirms 2 gadiem
kirilenko472 rakstīja: Nu ja visi uzbrukumi iet pa labo pusi, nu te nav ko komentēt. Aizrasrdzība double team rotācija stāvēja uz vietas. Tehniski un fiziski komanda izskatijas ļoti vāji. Agresivitāte un gribasspēks 0%
Mīksto basketbols, nekas vairāk. Katru gadu vieni un tie paši treneri vada jauniešu izlases. Apnicis jau šīs bardaks no LBS.
Arguments par treneri būtu spēkā tikai, ja sastāvs būtu A divīzijas līmenī pirmā trīnieka cienīgs(lasi- ar medaļu potenciālu)

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:47, pirms 2 gadiem
Purvazieds 35 rakstīja: Nu jā var tev piekrist ,par to marinēšanu 19.gadīgu puiku uz soliņa ,Bet neteiksim ka Valensija ir klubs ar Mega ambīcijām bet varbūt esmu ko palaidis garām.
Valensija ir bagāts klubs ar vēlmi spēlēt EL

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:48, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Tu domā Bertāniem un Porziņģim to baigi vajadzēs? Nu Blūms arī tikai ar savas atvases bīdīšanu nodarbojas. Jau ir iebīdījis pie Pārkera. Viņš ir VEFā, kas ir pro pieaugušo klubs, kuram ar jaunatnes gatavošanu nav nekāda sakara. Neatceros, ka VEFs būtu kādu jauno izaudzinājis
Bertāni un KP jau tagad aktīvi iesaistās projektos ar jaunatni

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:49, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Tu domā Bertāniem un Porziņģim to baigi vajadzēs? Nu Blūms arī tikai ar savas atvases bīdīšanu nodarbojas. Jau ir iebīdījis pie Pārkera. Viņš ir VEFā, kas ir pro pieaugušo klubs, kuram ar jaunatnes gatavošanu nav nekāda sakara. Neatceros, ka VEFs būtu kādu jauno izaudzinājis
Tas pats Zoriks VEFĀ uzplaucis... nevar to noliegt.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-24 18:56, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tas pats Zoriks VEFĀ uzplaucis... nevar to noliegt.
Uzplaucis 23 gadu vecumā, bet ne izaudzināts

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:57, pirms 2 gadiem
Ta objektivi raudzoties PRO Eiropas limeni redzu tikai Helmani, varbut vel 2-3 uzspeles pasmaju cempionata, bet ieteiktu dzekiem iet studet un primari domat par izglitibu.

     [+] [-]

, 2022-07-24 18:57, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tas pats Zoriks VEFĀ uzplaucis... nevar to noliegt.
Ne tikai viņš, daudzi jau aiziet, bet problēma vefam jau tā bija, cerams, ka ar RSU tā pazudīs, viņiem nav starpposma, ir jaunieši un ir lielais. Un pie LBL zemā līmeņa, viņiem nav prakses un jādod projām citām komandām + jāatcerās, ka labos izpērk no LV

  -4 [+] [-]

, 2022-07-24 18:59, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Uzplaucis 23 gadu vecumā, bet ne izaudzināts
Pasečniks, Rodions nav tas labākais piemērs. Dairis tomēr izveidojās par to spēlētāju, kāds ir tieši VEF, bet tas arī īsti pareizs piemērs nav. Geks vēl normāli, tagad Krūmiņš, bet viņu limitē meistarības trūkums, bet vēl jāpaskatās, kuri no VE aiziet uz ārzemēm, tas arī jāņem vērā

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:00, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Bertāni un KP jau tagad aktīvi iesaistās projektos ar jaunatni
Nu jāpagaida , kāds būs no tiem projektiem rezultāts. PR jā, tas ir diezgan skaļļš

  +1 [+] [-]

, 2022-07-24 19:01, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pasečniks, Rodions nav tas labākais piemērs. Dairis tomēr izveidojās par to spēlētāju, kāds ir tieši VEF, bet tas arī īsti pareizs piemērs nav. Geks vēl normāli, tagad Krūmiņš, bet viņu limitē meistarības trūkums, bet vēl jāpaskatās, kuri no VE aiziet uz ārzemēm, tas arī jāņem vērā
Ja Tu piemini Geku un Krūmiņu, mēs laikam runājam par dažādiem līmeņiem

  +1 [+] [-]

, 2022-07-24 19:04, pirms 2 gadiem
Tā bilde patiešām nav laba un galvenais ka ir vesela agrāk basketbolā nezināmu valstu plejāde kas regulāri atstāj Latviju jaņos. Par Bagija otro jaunieti ir tāda sajūta ka visi runā par kaut kādu 'fantomu" kas ir un noteikti kādā brīdī parādīsies un tad viss notiksBet redzējis neviens viņu reāli nav.
tādsnesportists rakstīja: Kāda starpība, kurš vada jauniešu izlasi, ja izlasē nav spēlētāju, kuri nākotnē var vispār uz kautko nopietnu pretendēt? Uznākot pieciniekam laukumā tajā visi laiku ir minimums trīs, kas neko uzbrukumā nerada, neapdraud, nesaasina utt? Helmanis nedaudz progresējis, lai gan, viegli arī izskatīties labam uz tik mazspējīga biedru fona. Nav jau tā, ka viņš baigi saasināja, vilka, bet savus punktus sameta un iespējas tomēr izmantoja labāk par citiem. Nevajag arī attaisnoties ar Mačohas, Bagatska, sevišķi Noa Viljamsona iztrūkumu(uzbrukumā viņš vispār ir nekāds)jo nevajag aizmirst, mēs necīnamies A divīzijā. Šulcs un Vanags iepriekš izskatījās labāk, nekāda baigā meistarības izaugsme nav bijusi. Feierbergs izskatās ok, bet viņš laikam nav rezultāta veidotājs, vairāk labs kapātājs, cīnītājs, kurš var piebalsot. Individuālā skila šajā vecumā ļoti maz. Laikam nav kas iemāca, parāda, pastāsta

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:06, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Ja Tu piemini Geku un Krūmiņu, mēs laikam runājam par dažādiem līmeņiem
Jā, bet nevajag jau noliegt arī to, ka spēlētājam dod diezgan nopietnu platformu, personālu, iespēju būt augstāka līmeņa vidē, bet daudzas lietas nosaka un veido arī pats spēlētājs. Geks tomēr bija sākotnēji cerīgs čalis, jauniešu izlasē pie saviem gadiem labi kapāja pie visai spēcīgas konkurences.

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:06, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Ja Tu piemini Geku un Krūmiņu, mēs laikam runājam par dažādiem līmeņiem
Īsti nē. Vienkārši mums ir maza valsts un ar jaunajiem varbūt pašvaki, bet diezgan pieaugušo tur ir progresējuši. VEFa problēma, ka viņiem nav vidusposma no jaunajiem uz lielajiem

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:07, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jā, bet nevajag jau noliegt arī to, ka spēlētājam dod diezgan nopietnu platformu, personālu, iespēju būt augstāka līmeņa vidē, bet daudzas lietas nosaka un veido arī pats spēlētājs. Geks tomēr bija sākotnēji cerīgs čalis, jauniešu izlasē pie saviem gadiem labi kapāja pie visai spēcīgas konkurences.
Geks vēl jauns esot izšķīra vienu LBL titulu, ar savu defu nokrampējot vienu no BKV spēlētajiem. Viņam bija laba platforma, lai augstāk izsistos, bet tad aizgāja pliks uzbrukums kā tīrs SG, kā kombo aizsargs būu pieprasītāks bijis

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:08, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Īsti nē. Vienkārši mums ir maza valsts un ar jaunajiem varbūt pašvaki, bet diezgan pieaugušo tur ir progresējuši. VEFa problēma, ka viņiem nav vidusposma no jaunajiem uz lielajiem
Tur jau tā lieta

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:10, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Geks vēl jauns esot izšķīra vienu LBL titulu, ar savu defu nokrampējot vienu no BKV spēlētajiem. Viņam bija laba platforma, lai augstāk izsistos, bet tad aizgāja pliks uzbrukums kā tīrs SG, kā kombo aizsargs būu pieprasītāks bijis
Nav pat svarīgi, kurā pozīcijā, ja vien viņš būtu kādu no uzbrukuma īpašībām izkopis līdz stabilam līmenim, viss varētu notikt.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-24 19:12, pirms 2 gadiem
Izskatās ka nākamgad mēs vienīgā Baltijas valsts būsim B grupā un ar bažām gaidu U18 turnīru

  +6 [+] [-]

, 2022-07-24 19:19, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Izskatās ka nākamgad mēs vienīgā Baltijas valsts būsim B grupā un ar bažām gaidu U18 turnīru
Es laikam pat neatceros, kad mums bijusi tiiiik masveidīga bedre basketbolā. Kaut kad neatkarības gadu posmā, kad mēs tikai iegājām jauniešu basketbola apritē uz Eiropas skatuves?

     [+] [-]

, 2022-07-24 19:19, pirms 2 gadiem
Žēl, bet basketbolā tuvākā nakotne rādās ne tajās priecīgākajās krāsās.

  +4 [+] [-]

, 2022-07-24 19:59, pirms 2 gadiem
Gribot vai negribot, jāpiesauc viens cilvēks - Agris Galvanovskis, kurš pie jauniešu izlasēm pēc ilgākas pauzes parādījās pirms četriem gadiem. Kopš tā laika izskatās , ka viņa viedoklis un redzējums ir neapspriežams un vienīgais. Viņš ir radījis basketbola vadlīnijas , pēc kurām būtu jāattīsta viss jauniešu basketbols, tajā skaitā arī vienotas shēmas visām jauniešu izlasēm. Darbā ar jauniešiem kluba sistēmā pagaidām rezultātus no šī speciālista redzēt nevar, bet kāpēc lai būtu rezultāts viņam trenējot izlases? Arī šobrīd Galvanovskis strādā par trenera palīgu U16 izlasei. Pēdējā spēle Latvija pret Gruziju jaunie censoņi izmeta 47 3 punktniekus, trāpot tikai 8 metienus..... 17% Vai šīs ir tās vadlīnijas pēc kurām jauniešiem vajadzētu spēlēt? Manā skatījumā jauniešu izlases būtu jātrenē tiem treneriem, kuri ar attiecīgajā vecuma jauniešiem uzrāda labākos rezultātus. Varbūt ir jāpaskatās LBS valdes darboņiem kādā virzienā Latvijas jaunatnes basketbols dodas? Kā pēdējā intervijā iztaicās K.Cipruss, tad jauniešu rezultāti ir otršķirīgi un ne tik svarīgi, bet accents jāliek uz pieaugušo izlasēm. Tikai pēc 5-6 gadiem kuri būs tie, kas būs spējīgi noturēt izlasi vismaz pašreizējā līmenī?
1 2 57 komentāri