Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisisti cīnās "Future" turnīros Igaunijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisisti cīnās "Future" turnīros Igaunijā
Andis Juška
Foto: tennis.dk

Igaunijā šajā un nākamajā nedēļā notiek starptautiski „Future” tenisa turnīri, kurā piedalās arī Latvijas tenisisti. Šonedēļ Tallinā astoņus dubultspēļu reitinga punktus nopelnīja Miķelis Lībietis, bet jaunnedēļ favorītu pulkā Kuresāres turnīrā ir Andis Juška un Deniss Pavlovs.

Šonedēļ sacensības notika Tallinā – „Merko Open” ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Vienspēļu kvalifikācijā mūsu valsti pārstāvēja Miķelis Lībietis, Rihards Emuliņš un Pāvels Grigorjevs. Vislabāk veicās Miķelim, kurš tika pie divām uzvarām un vietas pamatturnīrā – vispirms 6:4, 1:6, 6:2 pret lietuvieti Benu Majausku, bet pēc tam 7:5, 6:3 pret mājinieku Jānu Kononovu. Grigorjevs vispirms uzveica somu Robertu Berneru (7:6(5), 6:4), bet pēc tam piekāpās Konstantīnam Gerlaham no Krievijas (2:6, 3:6), bet Emuliņš jau pirmajā spēlē zaudēja somam Sāmi Hūrinainenam – 6:2, 2:6, 4:6.

Pamatturnīrā Lībietim nepaveicās ar izlozi – jau pirmajā mačā viņam nācās spēlēt pret Igaunijas pirmo numuru, ATP ranga 186.vietas īpašnieku Jurgenu Zopu. Diemžēl lielu pretestību izrādīt nesanāca – 2:6, 1:6, bet Zops vēlāk kļuva par šī turnīra uzvarētāju. Vienspēļu rangā cēsnieks pie punktiem netika, bet tos nopelnīja dubultspēlēs, kurās cīnījās duetā ar čehu Jiži Veseliju. 1.kārtā viņi ar 6:3, 7:5 uzveica somus Sāmi Hūrinainenu un Jesperu Sārni, ceturtdaļfinālā atstāja sausā mājiniekus Eriku Aunapū un Mareku Marksū (6:0, 6:0), bet pusfinālā līdzīgā cīņā zaudēja vēlākajiem čempioniem Aleksandram Burijam un Andrejam Vasiļjevam no Baltkrievijas – 5:7, 6:3, [5:10]. Dubultspēļu rangā Miķelis tika pie astoņiem reitinga punktiem.

Vakar un šodien Igaunijai piederošajā Sāremā salā sākās „Tele2 Saaremaa Open” „Future” turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Tā kvalifikācijā šoreiz bija četri mūsu valsts sportisti. Visvairāk veicās Rihardam Emuliņam, kuram vietu pamatturnīrā izdevās izcīnīt ar vienu uzvaru pār austrieti Klemensu Bresu (6:2, 6:1). 2.kvalifikācijas kārtā viņam bija teorētiski jāspēlē pret galveno favorītu, taču pēdējā brīdī viņš tika pārcelts uzreiz uz pamatturnīru. Vienu uzvaru izdevās gūt Pāvelam Grigorjevam – 6:0, 6:1 pret krievu Jegoru Kovaļevu, bet izšķirošajā mačā neveiksme pret citu krievu Jahoru Jatsiku (2:6, 4:6). Jānis Stepiņš savainojuma dēļ bija spiests pārtraukt 1.kārtas cīņu pret norvēģi Fredriku Asku pie rezultāta 7:6(5), 0:5, bet Davids Virabjans nespēja uzvarēt ne geima pret zviedru Pjēru Bonfrē (0:6, 0:6).

Emuliņš gan nebūs vienīgais Latvijas pārstāvis pamatturnīrā – pateicoties reitingam uzreiz tajā tika Andis Juška un Deniss Pavlovs, kuri turnīrā izlikti attiecīgi ar 2. un 4.numuru. Jau zināmi latviešu pirmie pretinieki – Andis tiksies ar šveicieti Luku Margaroli, Deniss ar Nīderlandes pārstāvi Marku Ferfortu, bet Riharda sāncensis būs baltkrievs Andrejs Vasiļjevs. Dubultspēļu turnīrā Latvija divi dueti – ar 1.numuru izlikti Andis Juška un Deniss Pavlovs (pirmā cīņa pret spāņiem Ignasio Uertasu Barantesu un Adriju Masu Maskolo), bet Riharda Emuliņa un Pāvela Grigorjeva pretinieki būs baltkrievs Jegors Gerasimovs un lietuvietis Dovids Sakinis.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home