Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Meksika otrajā puslaikā saplosa Horvātiju un ielido 1/8 finālā

Agris Suveizda

Meksika otrajā puslaikā saplosa Horvātiju un ielido 1/8 finālā
Meksikas kapteinis Rafaels Markess guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli
Foto: AFP/Scanpix

Ar pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa grupu turnīru noslēdza Meksika, kas otrajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 3:1 sakāva savu tiešo konkurenti Horvātiju. Meksika ar septiņiem punktiem A grupā izcīnīja otro vietu un astotdaļfinālā tiksies ar B grupas uzvarētāju Nīderlandi.

Pirms spēles
Meksikas izlases galvenais treneris Migels Errera laukumā sūtīja tos pašus 11 spēlētājus, kuri sāka arī iepriekšējo maču pret Brazīliju (0:0). Savukārt horvātu galvenais treneris Niko Kovačs gan veica vienu izmaiņu. Kovačs rezervē atstāja uzbrūkošo pussargu Sammiru un uz vidējo līniju pārvirzīja Danijelu Praņiču, no 4-2-3-1 pārejot uz 4-3-3. Praņiča kreisajā aizsardzības malā darbojās Šime Vrsaļko, kurš tobrīd savainoto Praņiču aizstāja turnīra pirmajā cīņā pret Brazīliju (1:2).

Meksika sargā rezultātu un trāpa pa pārliktni
Meksikai šajā spēlē pietika arī ar neizšķirtu, un tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka meksikāņi pirmajā puslaikā spēlēja ar pretuzbrukumiem. Horvātija daudz kontrolēja bumbu, taču ne tik bieži tika līdz Meksikas soda laukumam, un pirmais reālais moments bija tieši pie Stipes Pletikosas vārtiem. Ar spīdošu sitienu ārpus soda laukuma robežām izcēlās Ektors Errera, kurš Pletikosam neatstāja nekādas cerības, bet eiropiešus glāba vārtu pārliktnis.

Pēc trim minūtēm jau Horvātijas soda laukumā piespēle tika adresēta Orivem Peraltam, bet viņam paslīdēja atbalsta kāja un sitiens kritienā nesanāca. Horvātija pēcāk atbildēja ar vairākiem sitieniem no distances Praņiča un Ivana Perišiča izpildījumā. Puslaika beigās arī horvāti gan tika pie iespējas doties sev tik iecienītajā pretuzbrukumā. Erreras stūra sitiens iestrēga Praņiča rokā un tiesneša svilpe klusēja, bet otrā laukuma pusē jau izveidojās pretuzbrukums divi pret diviem. Horvāti gan tika panākti, un Meksikas kapteinis Rafaels Markess ar pārkāpumu apturēja Perišiču, nopelnot brīdinājumu.

Srnas spēle ar roku neapstādina Meksikas viesuli
Arī otro puslaiku Horvātija sāka ļoti aktīvi, taču Meksikai izdevās ne tikai izlīdzināt spēles gaitu, bet arī pārņemt iniciatīvu. Šajā čempionātā Meksika jau ir vairākkārt izjutusi tiesneša nelabvēlību, un 64. minūtē sekoja vēl viena epizode - horvātu kapteinis Darijo Srna nospēlēja ar roku pēc Andresa Gvardado sitiena, taču tiesneša svilpe klusēja. Citā epizodē pēc stūra sitiena Pletikosa neaizsniedzās līdz bumbai, bet viņam aiz muguras glāba Vedrans Čorluka.

72. minūtē gan vairs neglāba neviens. Meksikāņi daudzus stūra sitienus izspēlēja, raidot bumbu uz tuvo stabu un tālāk to pasitot uz soda laukuma vidu, bet šoreiz Errera centrēja pa taisno un Rafaels Markess ar galvu trāpīja vārtu apakšējā stūrī (1:0). Kovačs gāja uz visu banku un laukumā aizsarga Praņiča vietā sūtīja uzbrucēju Nikicu Jelavičs, bet viņš pat nepaguva saprast, kur nokļuvis, kad Meksika guva vēl vienus vārtus. Meksikāņi izveidoja zibenīgu kombināciju, kuru pēc Peraltas piespēles noslēdza jau pieminētais Gvardado (2:0).

Pēc trim minūtēm Antem Rebičam bija laba iespēja samazināt starpību, tomēr meksikāņus glāba aizsargs Ektors Moreno - bumba gan, iespējams, tāpat būtu lidojusi garām vārtu stūrim. Toties pēc četrām minūtēm Meksikas ofensīva noslēdzās ar vēl vieniem vārtiem - šoreiz Errera stūra sitienu izpildīja uz tuvo stabu, bumbu tālāk pārvirzīja Markess, bet kombināciju noslēdza uz maiņu iznākušais Havjers Ernandess (3:0). 87. minūtē pēc labas Ivana Rakitiča piespēles goda vārtus horvātiem guva Perišičs (1:3), tomēr priekšpēdējā minūtē par rupju pārkāpumu Meksikas soda laukumā noraidīts tika 20 gadus vecais Rebičs.

StatistikaCroMex
Bumbas kontrole55%45%
Sitieni (rāmī)10 (5)12 (7)
Stūra sitieni79
Pārkāpumi1812
Aizmugures11

Horvātija – Meksika 1:3 (0:0)

Vārti: Perišičs 87' - Markess 72', Gvardado 75', Ernandess 82'
Noraidījums: Rebičs 89'
Brīdinājumi: Rakitičs - Markess, Vaskess
Horvātija: Pletikosa, Vrsaļko (Kovačičs 58'), Lovrens, Čorluka, Srna, Praņičs (Jelavičs 74'), Rakitičs, Oličs (Rebičs 69'), Modričs, Perišičs, Mandžukičs
Meksika: Očoja, Lajuns, Moreno, Markess, Rodrigess, Agilars, Gvardado (Favjans 84'), Vaskess, Errera, Peralta (Penja 79'), duš Santušs (Ernandess 62')
Galvenais tiesnesis: Ravšans Irmatovs (Uzbekistāna)

A grupa

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Brazīlija32107:27
2.Meksika32104:17
3.Horvātija31026:63
4.Kamerūna30031:90

Kritēriji vietu sadalīšanai: 1) punktu skaits visās grupas spēlēs, 2) vārtu starpība visās grupas spēlēs, 3) gūto vārtu skaits visās grupas spēlēs, 4) punktu skaits savstarpējās spēlēs, 5) vārtu starpība savstarpējās spēlēs, 6) gūto vārtu skaits savstarpējās spēlēs, 7) izloze.

Spēļu kalendārs

DatumsPilsētaSpēleRez
12.06.SanpauluBrazīlija - Horvātija3:1
13.06.NatalaMeksika - Kamerūna1:0
17.06.FortalezaBrazīlija - Meksika0:0
19.06.ManausaKamerūna - Horvātija0:4
23.06.BraziljaKamerūna - Brazīlija1:4
23.06.ResifiHorvātija - Meksika1:3
1 2 52 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-24 01:06, pirms 10 gadiem
ochoa var visu sabojāt holandei. bet ceru, ka tas nenotiks.!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-06-24 01:07, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Žēl gan, nepaveicās Horvātiem, bet nu Meksikai viss būs cauri pret Nīderlandi, viņiem pārbrauks pāri.
Kurā galā Horvātiem nepaveicās?!!!Viņiem nebīja variantu!Un domāju ,ka Meksikai ir vairak variantu pret Holandi ,nekā Tu domā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-24 01:09, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Kāpēc atbalsti Nīderlandi?
Meksika liekas simpātiskāka komanda

roben, van persie. bet protams meksikai arii nav ne vainas.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-24 01:09, pirms 10 gadiem
Traks vecis tas treneris Meksikas.

  -4 [+] [-]

, 2014-06-24 01:13, pirms 10 gadiem
Pēc līdzšinējā snieguma likās horvāti būtu neizdevīgāks pretinieks Nīderlandei nekā Meksika, bet nu sāku šaubīties.

Smuks un mērķtiecīgs one touch futbols brīžiem pārejās Meksikai, kas pie tam arī materializējās taustāmā formā 2. vārtu guvumā. Labi sagatavota komanda.

Šķiet, ka tāpat kā pēdējā grupas spēlē pret Čīli laukumā būs 2 komandas ar 3 centra aizsargiem.

Praktiski tāpat kā līdz šim, jācer, ka NED uzbrucējiem būs vairāk individuālās klases nekā pretinieka aizsargiem, jo viegli nebūs arī pret Meksiku, kaut gan viņi ierasti ir turnīru chokeri, kuriem tā arī nav izdevies pārvarēt 2. kārtu jau cik reizes pēc kārtas. Vienmēr jau pienāk pirmā reize, bet cerams, ne šoreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-24 01:17, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Pret Nīderlandi Meksikai ir ļoti labas izredzes, jo Nīderlande, it īpaši aizsardzībā, kas play off spēlē izšķirošo lomu, ir ļoti jauna un nepieredzējusi. Kā komanda Meksika ir pat labāka

Grupu turnīrā Nīderlande pārsteidza pozitīvi, bet paly off varētu nākt ārā vājās puses
Pieredze bieži tāds aizbildinājums vien ir. Kāpēc lai arī jaunais nevarētu precīzi nospēlēt jebkurā momentā. If they are good enough, they are old enough. No gadu skaita vien spēlētājs automātiski labāks nekļūst.

Kāpēc gan lai nāktu ārā tās vājās vietas tieši PO. Vai tad ESP un Čīle jau nebija pietiekami labs tests.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-24 01:44, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: 1. No gadiem labāks nekļūst, bet no augstākā ranga spēlēm un pārbaudītas aukstasinības izšķirošajos momentos gan
2. Pret Austrāliju Nīderlandes vājās puses nāca ārā diezgan izteikti
3. Pret Spāniju paveicās, ka uz 2. puslaiku Spānija izgāja negatava
4. Spēle pret Čīli nav šiti rādītājs, jo Čīle neplēsa bikses, nebija mērķa obligāti uzvarēt
1. Euro2012 NED izgāza pieredzējušie aizsargi, laiks jaunajiem. Kā tad vēl viņi iegūs to pieredzi?
2. Tas negarantē kļūdu atkārtošanos PO.
3. Tās nav NED problēmas. ESP vēl joprojām ir pasaules čempioni, lai arī noliks pilnvaras pēc finālturnīra, un viņi atļāvās "nebūt gatavi" tādam sīkumam kā 2. puslaiks? To nevar norakstīt uz vienkāršu "paveicās" - tad par sniegumu pret Austrāliju arī var pateikt "nepaveicās". Tas neko neizskaidro.
4. Kpc lai nebūtu rādītājs. Kā Tu vari zināt, kāds mērķis bija vai nebija Čīlei. Domā, viņiem negribējās grupu uzvarēt un ar mājiniekiem nespēlēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-24 02:40, pirms 10 gadiem
Uzskatu, ka Meksikai ir samērā labas izredzes pret Holandi. Jau pirms PK prognozēju, ka Meksika izkļūs no šīs grupas. Jā, Holande tajā spēlē būs favorīte, taču šajā PK ir ļoti daudz pārsteigumu, un Meksika nav vāja komanda, sevišķi, ja viņiem izdodas gūt pirmajiem vārtus, viss kas var notikt. Pirms 2 gadiem MEX negaidīti vinnēja Olimpisko spēļu finālā Brazīliju, kādēļ lai šajā PK kaut kas līdzīgs nenotiktu, šajā gadījumā kaut vai 1/8 finālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-24 02:58, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: A ko padarīsi, ja Nīderlande pārliecinoši kontrolēja spēli nedodot daudz iespējas Čīlei.

Neba nu Meksika būs konkurenti oranžajiem.
nevajag aizmirst,ka Chiilei taas videejaas liinijas motors Vidals visu speeli uz solinja noseedeeja,ar vinju pavisam cita speele

     [+] [-]

, 2014-06-24 03:01, pirms 10 gadiem
bet nu iisteniibaa zeel ka Perisich iesita,sabojaaja visu Ochoja statistiku, vareeja visu grupu turniiru uz nulles nostaaveet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-06-24 03:04, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: nevajag glorificēt Vidālu, kurš spēlē Juventus, kura nespēja pat tikt EL finālā

nav jau Pirlo
es neglorificeeju,bet nevar noliegt,ka ar vai bez vinja,Chiile ir divas dazaadas komandas,taapat neviena speeleetaaja veertiiba nav ap 50milj
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 52 komentāri