Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maiks Džeimss par konfliktu ar Itudi: ''Tas nebija par basketbola jautājumiem''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Maiks Džeimss par konfliktu ar Itudi: ''Tas nebija par basketbola jautājumiem''
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Maskavas CSKA rindās Maiks Džeimss, kurš šonedēļ noslēdza desmit dienu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienu no favorītēm Bruklinas ''Nets'', pēc debijas tās rindās komentēja savu konfliktu ar CSKA galveno treneri Dimitru Itudi.

Jāņa Strēlnieka pēdējo divu sezonu komandas biedrs Maskavas CSKA rindās Maiks Džeimss pameta klubu pēc tam, kad vairākkārtīgi šosezon konfliktēja ar vienības galveno treneri Dimitri Itudi. Šonedēļ CSKA oficiāli paziņoja, ka ļāvusi Džeimsam līdz sezonas beigām kļūt par par brīvo aģentu un pievienoties kādam NBA klubam. Pirms šīs sezonas abas puses noslēdza trīs gadu līgumu, kas nozīmē, ka teorētiski pēc sezonas Džeimsam jāatgriežas Maskavas CSKA rīcībā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka basketbolists noslēgs desmit dienu līgumu ar Bruklinas ''Nets'', kas šobrīd noskaidrojies oficiāli. Džeimss paspējis aizvadīt arī vienu spēli, naktī uz sestdienu ar astoņiem punktiem 20 minūšu laikā palīdzot ar 109:104 pārspēt Bostonas ''Celtics''. Pēc spēles žurnālisti jautāja par CSKA pamešanas iemesliem, uz ko spēlētājs godīgi atzina esošo konfliktu ar Itudi: ''Manā personiskajā dzīvē notika dažādas lietas un mani neapmierināja veids, kā uz tām skatījās un centās risināt CSKA un Itudis. Mums bija konflikts. Tas nebija kā basketbola spēlētājam, bet kā cilvēkam. Mūsu konflikts nebija par basketbola jautājumiem.''

Iepriekš kluba prezidents Andrejs Vatutins izteica nožēlu, ka šis konflikts nonācis tik tālu, neredzot tam vairs risinājumu. CSKA uzvarējusi abas pirmās ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēles pret Stambulas ''Fenerbahce'', nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas ''Final Four''.

Bruklinas ''Nets'', kas tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz NBA čempiontitulu, šobrīd ar 40 uzvarām 60 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē.