Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gāborīka "hat trick" palīdz "Rangers" revanšēties

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gāborīka "hat trick" palīdz "Rangers" revanšēties
Mariāns Gāborīks guva 14. "hat trick" karjerā un piekto Ņujorkas "Rangers" rindās
Foto: AP/Scanpix

Slovāku uzbrucējs Mariāns Gāborīks kļuvis par pirmo, kuram jaunajā Nacionālās hokeja līgas sezonā izdevies izcelties ar trim vārtiem jeb "hat trick". Tas palīdzēja Ņujorkas "Rangers" izcīnīt pirmo uzvaru, savā laukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveicot Bostonas "Bruins" un revanšējoties par atklāšanas mačā piedzīvoto neveiksmi.

30 gadus vecais slovāku uzbrucējs Mariāns Gāborīks pirmos divus vārtus guva mačā ievadā ar 2:13 minūšu intervālu. Vispirms viņš pretuzbrukumā pēc Rika Neša piespēles izcēlās ar rezultatīvu metienu no šaura leņķa, bet pēcāk Gāborīks Bostonas "Bruins" vārtos raidīja atlēkušo ripu. "Taviem labākajiem spēlētājiem ir jābūt taviem labākajiem spēlētājiem," komentējot pirmās maiņas sniegumu, sacīja "Rangers" galvenais treneris Džons Tortorella.

Arī uzvaras vārtus Gāborīks guva, sāncenšu vārtos raidot atlēkušo ripu. Papildlaika 27. sekundē viņš uz Ņujorkas kluba zilās līnijas atbruņoja sāncenšu aizsargu Endrjū Ferensu, uzvarēja sprintā ar abiem "Bruins" aizsargiem. Lai gan slovāka pirmo metienu atvairīja bostoniešu vārtsargs Tūka Rasks, Gāborīks atlēkušajai ripai pat neļāva atsisties pret ledu - viņš to no gaisa trešo reizi raidīja "Bruins" vārtos.

Ņujorkas "Rangers" svinēja pirmo uzvaru trīs aizvadītajos mačos - 4:3. Gāborīkam tas bija 14. "hat trick" karjerā un piektais, pārstāvot 86 gadus veco klubu. Tortorella atzina, ka slovāks ir mainījies - no perimetra spēlētāja viņš kļuvis par tādu, kurš lauzīsies cauri spēlētājiem, lai iegūtu labāko izdevību.

"Bruins" rezultātu izlīdzināja četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, pirmos vārtus sezonā gūstot Neitanam Hortonam. Viņš Henriku Lundkvistu, kurš pagājušajā spēlē tika nomainīts, pārspēja ar plaukstas metienu no vidējas distances. "Pamatlaika pēdējās divās minūtēs viņiem bija vairākas labas izdevības, tāpēc arī izcīnītais punkts ir labs rezultāts," teica 29 metienus atvairījušais "Bruins" vārtsargs Rasks.

Ar Jevgeņija Malkina un Sidnija Krosbija gūtajiem vārtiem nebija gana, lai Pitsburgas "Penguins" izcīnītu trešo uzvaru tikpat mačos - ar 2:5 savā laukumā atzīts Toronto "Maple Leafs" pārākums. Par to parūpējās Džeimss van Rīmsdaiks, kurš guva divus vārtus un pievienoja rezultatīvu piespēli. Tieši 23 gadus vecais uzbrucējs 35. minūtē iemeta uzvaras ripu - sāncenšu zonā pārtvēris piespēli, viņš izdarīja zibenīgu plaukstas metienu un izcēlās no vidējas distances.

"Maple Leafs" vārtsargs Džeimss Reimers atvairīja 28 metienus, tomēr viesiem mačs nesa arī nepatīkamu vēsti - pēc kapteiņa Diona Fenafa metiena ripa vārtu priekšā trāpīja nule ilgtermiņa līgumu parakstījušajam uzbrucējam Džofrijam Lupulam, salaužot viņa apakšdelmu.

Savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt arī vārtsargs Maiks Smits, bet tas netraucēja Fīniksas "Coyotes" savā laukumā ar 5:1 pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets" un izcīnīt pirmo uzvaru sezonā. Par galvenajiem varoņiem kļuva astoto reizi karjerā trīs vārtus guvušais uzbrucējs Stīvs Salivans un aizsargs Olivers Ekmans Larsons, kurš atzīmējās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Līdz pirmajai uzvarai vēl jāgaida Kalgari "Flames", kas izbraukumā ar 2:3 pēcspēles metienos atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu. Rezultātu atklāja un bullīšos punktu pielika uzbrucējs Zaks Kasians. "Flames" abus vārtus guva ar vārtu stabiņa palīdzību - ripa atsitās pret to un atrada ceļu Korija Šneidera sargātajos vārtos. Pamatlaikā visas četras ripas tika iemestas otrajā trešdaļā, katrai komandai vienu reizi izmantojot vairākumu.

Mariāna Gāborīka "hat trick"

Arī Stīvam Salivanam trīs vārti

Pagājušās sezonas MVP Jevgeņija Malkina pirmie vārti

Neatlaidīgais Zaks Kasians

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 52 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2013-01-24 08:15, pirms 11 gadiem
visu laiku tika latviskots kā Gaboriks, tagad māžojamies pakaļ slovāku (?) Gāborīks..
Slēpts komentārs: Chris_Drury
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 08:38, pirms 11 gadiem
Bez Lupula Toronto klāsies plāni...

     [+] [-]

, 2013-01-24 08:51, pirms 11 gadiem
Biju palaidis garām, ka Lekavaljē aizvadīja savu 1000.spēli regulārajā turnīrā.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 09:09, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Labi ka nav Gaborberijs. Spriežot pēc video atkārtojuma čalis bija tuvu 4 vārtiem arī. Neš - Ričards - Gaboriks saikne sāk lēnām uzņemt apgriezienus.
tas tak uvītis.tam nedod ēst un gulēt,galvenais izdomāt kā pakropļot kādu uzvārdu.
p.s.
žēl,ka pingvīni zaudē,bet vienalga,Malkina gols labs.cerams,ka tagad maisam gals būs vaļā,un viss notiksies.Malkinam Stenliju un vēl vienu MVP

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 09:44, pirms 11 gadiem
Toronto sagādāja patīkamu pārsteigumu, tagad jācer, ka šonakt pret NYI nesagādās nepatīkamu

Es zinu, ka ir nospēlētas tikai 3 spēles, bet, salīdzinot ar pagāšējo sezonu, kurā vidēji spēlē tika ielaisti 3.2 vārti, šosezon tie ir vairs tikai 1.6. Vai tiešām Leafs, pirmo reizi 5 gados, būtu aizsardzība?

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 09:45, pirms 11 gadiem
Ottinsh rakstīja: Bez Lupula Toronto klāsies plāni...
Tas ir liels zadējums. Faktiski Leafs atkal nebūs pirmās maiņas uzbrukumā, tās vietā būs Kesels + 2 pasažieri.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 09:50, pirms 11 gadiem
Malkinam un Krosbijam pirmie vārti sezonā. Vismaz kaut kas iepriecināja

     [+] [-]

, 2013-01-24 10:44, pirms 11 gadiem
Bet tas kāds kalendārs ir Rangers ir vienkārši ņirgāšanās. 6 dienās 4 spēles pret Bostonu (2x), Pitsburgu un Filiju. Ar šīs nakts uzvaru viņi saglabā cerības pabeigt šo sēriju ar neitrālu bilanci, kas reāli bija labākais uz ko varēja cerēt.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 10:48, pirms 11 gadiem
malkinam -3 un tieši viņa kļūda lauza spēli otrās trešdaļas beigās kad pēc izlīdzināta rezultāta atdeva piespēli van riemsdikam precīzi uz nūjas..
tas ka gaboriks ieliek hat-trick tas vēl tā bet 38 gadus vecajam salivanam arī trīs bankas
kalgarī turpina zaudēt... nez vai ar červenkas pievienošanaos kautkas mainīsies uz labo pusi...

     [+] [-]

, 2013-01-24 10:53, pirms 11 gadiem
skotijs rakstīja: visu laiku tika latviskots kā Gaboriks, tagad māžojamies pakaļ slovāku (?) Gāborīks..
Mēs esam latvieši un mums ir garie patskaņi. Arī slovākiem ir garie patskaņi - Marián Gáborík. Tāpēc, izskatās, ka būs Mariāns Gāborīks.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-24 10:54, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Bet tas kāds kalendārs ir Rangers ir vienkārši ņirgāšanās. 6 dienās 4 spēles pret Bostonu (2x), Pitsburgu un Filiju.
Visiem +/- vienāds kalendārs, nevajag ieciklēties uz Rangers. Izņemot Vinipegu kuri dzīvos tikai lidmašīnā ar šo kalendāru un nepamatotu atrašanos tālu no visām austrumu konferences komandām. Bet nu NHLPA pati nobalsoja pret konferenču izmaiņām pāgājušo sezonu.

  -2 [+] [-]

, 2013-01-24 11:00, pirms 11 gadiem
un nez ko cer sharks sagaidīt no gomeza noslēdzot viena gada līgumu..un ko gomez ir spējīgs parādīt pie bijušā trenera no devils laikiem....

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 11:01, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Visiem +/- vienāds kalendārs, nevajag ieciklēties uz Rangers. Izņemot Vinipegu kuri dzīvos tikai lidmašīnā ar šo kalendāru un nepamatotu atrašanos tālu no visām austrumu konferences komandām. Bet nu NHLPA pati nobalsoja pret konferenču izmaiņām pāgājušo sezonu.
Es nedomāju tik daudz par spēļu biežumu, tas tiešām visiem ir vienāds, bet par pretinieku spēku. Reāli, pirmajās sešās spēlēs ir jāspēlē pret top 4 savas konferences komandām. Kaut gan pie tā tiešām vairāk vainojams ir tas, cik spēcīga ir Atlantijas divīzija, jo, cik saprotu, šosezon būs proporcionāli daudz vairāk spēļu savas divīzijas ietvaros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 11:05, pirms 11 gadiem
gulivers rakstīja: un nez ko cer sharks sagaidīt no gomeza noslēdzot viena gada līgumu..un ko gomez ir spējīgs parādīt pie bijušā trenera no devils laikiem....
Sharks ir viena ļoti būtiska atšķirība no Habs, uzbrucēji ir milzīgi. Gomezs Monreālā bija viens no daudzajiem maza auguma uzbrucējiem, varbūt lielās haizivis kaut kā atspaidos šo Gomeza trūkumu. Ja tā padomā, arī Devils Gomeza laikos nebija nekādi maziņie Un līgums arī ir par sviestmaizi.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 11:08, pirms 11 gadiem
Šnaideram pavisam cita spēle šonakt - vienīgās ripas, kas ielidoja viņa vārtos bija no štangas, bet kopumā varēja redzēt, ka pavisam cita pārliecība čalim. Joprojām interesanti, kas notiks ar vārtsargu līniju... Pati komanda ar sāk pamazām iespēlēties, vēljoprojām ir ups and downs, bet, kad uzņem apgriezienus, tad izskatās ļoti labi. Un Kassians - čalis tiešām rullē, manuprāt, labi izskatās kopā ar dvīņiem un var ne tikai iemest golu, bet arī izkauties, atsrādāt aizsardzībā un nemitīgi maisīties pa kājām pretinieka golijam. Jācer, ka zem kanādiešu fanu spiediena nesalūzīs.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 11:09, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Es nedomāju tik daudz par spēļu biežumu, tas tiešām visiem ir vienāds, bet par pretinieku spēku. Reāli, pirmajās sešās spēlēs ir jāspēlē pret top 4 savas konferences komandām. Kaut gan pie tā tiešām vairāk vainojams ir tas, cik spēcīga ir Atlantijas divīzija, jo, cik saprotu, šosezon būs proporcionāli daudz vairāk spēļu savas divīzijas ietvaros.
Katra komanda spēlē 18 spēles savas divīzijas ietvaros (4 vai 5 spēles ar katru) un 30 spēles ar citām konferences komandām (3 spēles ar katru); ar otras konferences komandām spēles nenotiek.

     [+] [-]

, 2013-01-24 11:12, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Sharks ir viena ļoti būtiska atšķirība no Habs, uzbrucēji ir milzīgi. Gomezs Monreālā bija viens no daudzajiem maza auguma uzbrucējiem, varbūt lielās haizivis kaut kā atspaidos šo Gomeza trūkumu. Ja tā padomā, arī Devils Gomeza laikos nebija nekādi maziņie Un līgums arī ir par sviestmaizi.
Jā, Habs jau kļuvuši slaveni ar savu rūķu politiku.. es personīgi domāju, ka šis līgums ir izdevīgs gan vienam, gan otram - haizivīm iespējami labs uzbrucējs par sviestmaizi (ja arī neko neparādis, nebūs liela nelaime) un Gomezam iespēja rehabilitēties pēc Monreālas nelielā murdziņa.

     [+] [-]

, 2013-01-24 11:13, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Es nedomāju tik daudz par spēļu biežumu, tas tiešām visiem ir vienāds, bet par pretinieku spēku. Reāli, pirmajās sešās spēlēs ir jāspēlē pret top 4 savas konferences komandām. Kaut gan pie tā tiešām vairāk vainojams ir tas, cik spēcīga ir Atlantijas divīzija, jo, cik saprotu, šosezon būs proporcionāli daudz vairāk spēļu savas divīzijas ietvaros.
Jap, 18/48 spēlēm savas divīzijas ietvaros, un nešaubos ka vislielāku iespaidu tas atstās uz, manuprāt, visspēcīgāko divīziju nhl - atlantic.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 11:36, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Blackberry - Seterberry - Gāborīberry utt.
Papīrs pacieš visu, arī elektroniski rakstītais. Gribētu dzīvajā redzēt autorus, kā viņi izrunātu izkropļotos latviskotos uzvārdus, piemēram komentējot spēli dzīvajā. Mēli izmežģītu pēc pirmā perioda.
Lai pamēģina nodomestrēt iesākumam šīsdienas raksta šedevru - Gāborīks.
Ja tā turpināsies, drīz pāriesim kā angļi iekavās liksim pareizo izrunu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-24 11:57, pirms 11 gadiem
teetislaacis rakstīja: tas tak uvītis.tam nedod ēst un gulēt,galvenais izdomāt kā pakropļot kādu uzvārdu.
p.s.
žēl,ka pingvīni zaudē,bet vienalga,Malkina gols labs.cerams,ka tagad maisam gals būs vaļā,un viss notiksies.Malkinam Stenliju un vēl vienu MVP
Nu ja viņš šādi spēlēs visu sezonu, es tikai priecāšos! Principā noraka visu spēli pieļaujot stulbus turnoverus... -3 koeficents arī ir ļoti jauki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-24 12:08, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Te ir evolūcijas nākamais pakāpiens.
Varbūt Samsonovs vēl tomēr kur uzpeld šosezon.
Redz tagad kuri nav tikuši uz try-out NHL, sāk slēgt līgumus ar AHL.
Tās nometnes bij pārāk īsas lai sijātu, piedāvā caur fermu izsisties
Tom Kostopoulos (RW/LW)
Signed by the Wilkes-Barre Scranton Penguins (AHL)
Jonathan Cheechoo (RW)
Signed by the Oklahoma City Barons (AHL)
Mike Knuble (RW/LW)
Signed by the Grand Rapids Griffins (AHL)
Brad Winchester (LW/RW)
Signed by the Milwaukee Admirals (AHL)

     [+] [-]

, 2013-01-24 12:24, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Labi ka nav Gaborberijs. Spriežot pēc video atkārtojuma čalis bija tuvu 4 vārtiem arī. Neš - Ričards - Gaboriks saikne sāk lēnām uzņemt apgriezienus.
Kā jau toreiz teicu,ar tādiem maiņas partneriem visādi var būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-24 12:27, pirms 11 gadiem
"Taviem labākajiem spēlētājiem ir jābūt taviem labākajiem spēlētājiem," man patīk šī atziņa.

     [+] [-]

, 2013-01-24 12:41, pirms 11 gadiem
M9 rakstīja: "Taviem labākajiem spēlētājiem ir jābūt taviem labākajiem spēlētājiem," man patīk šī atziņa.
es teiktu, ka diezgan raksturīgs Tortorellam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 52 komentāri