Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Baņaijam ceturtā "MotoGP" pole pēc kārtas, Markess brīnumaini izglābjas no kritiena

Juris Grīns
Juris Grīns

Baņaijam ceturtā "MotoGP" pole pēc kārtas, Markess brīnumaini izglābjas no kritiena
Frančesko Baņaija. Foto: Motorsport.com

Jau ceturto "MotoGP" pasaules čempionāta posmu pēc kārtas kvalifikācijā uzvarējis "Ducati" komandas braucējs Frančesko Baņaija, kurš svētdien Itālijā, Misano trasē gaidāmajās sacīkstēs startēs no pirmās rindas ar Džeku Milleru un jauno talantu Luku Marīni.

Abiem galvenajiem titula pretendentiem bija jāpiedalās pirmajā kvalifikācijā, bet, kamēr Baņaija iekļuva otrajā kārtā, dzelteno karogu izkāršanas rezultātā viņa sāncensis Fabio Kvartararo palika 15. pozīcijā, līdz ar to sacīkstes sāks tikai no piektās rindas. Kopvērtējumā "Yamaha" braucējam ir 52 punktu pārsvars, bet līdz sezonas beigām vēl atlikuši trīs posmi, līdz ar to Baņaija saglabā izredzes uz titulu.

Aiz Baņaijas kvalifikācijā palika komandas biedrs Millers, kā arī jaunais talants Marīni no "VR46 Avintia Ducati" nometnes, kurš ir Valentino Rosi pusbrālis. Startējot ar 2019. gada "Ducati" motociklu, Marīni sasniedza savas debijas sezonas labāko rezultātu kvalifikācijā. Pats Rosi sacensības būs spiests uzsākt no pēdējās pozīcijas.

No otrās rindas kārtējo "MotoGP" posmu sāks Pols Espargaro, Migels Oliveira un Franko Morbidelli. Titulētais Marks Markess vienā no epizodēm piedzīvoja bīstamu momentu, gandrīz piedzīvojot kritienu, taču sportistam izdevās noturēties uz sava "Honda" motocikla. Spānis ieņēma septīto vietu.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņas sākums paredzēts svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.