Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis nenotur pārsvaru un zaudē Bekeram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis nenotur pārsvaru un zaudē Bekeram
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Miķelis Lībietis (ATP 404.) piektdien Kolumbusas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā nespēja nosargāt seta un breika pārsvaru, ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:7(4) piekāpjoties turnīra pirmajam numuram, ranga 97. vietā esošajam Vācijas tenisistam Benjaminam Bekeram.

Lībietis jau trešajā geimā izcēlās ar breiku, izmantojot Bekera kļūdas un pašam nospēlējot precīzi. Vācijas veterāns divreiz iesita tīklā ar "forehand", bet vēl vienā epizodē Lībietis viņu piespieda kļūdīties ar spēcīgu uzbrukumu. Miķelim breikbumbas izspēlē izdevās lieliska kombinācija. Bekers negaidīja latvieša "dropšotu", tomēr tika klāt bumbiņai, bet Lībietis izspēli pabeidza savā labā, bumbiņu veiksmīgi pārmetot pāri pie tīkla izgājušajam Vācijas tenisistam.

Lībietim lielas problēmas radās sestajā geimā, kad viņš pie rezultāta 40:30 neveiksmīgi nospēlēja izgājienā pie tīkla. Bekers latvieti apspēlēja ar diagonālo apvedošo sitienu, kura brīdī Lībietis paslīdēja, savainojot kreisās kājas potīti. Savainojums gan nebija pārāk nopietns, Lībietim spējot bez liela diskomforta nospēlēt maču līdz galam. Lībietis pēc savainojuma gūšanas zaudēja nākamo punktu, bet tūlīt ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju atspēlēja breikbumbu un drīz bija vadībā ar 4:2.

Bekera paviršības Lībietim septītajā geimā ļāva iegūt vēl divas breikbumbas (15:40), bet šoreiz pieredzējušo pretinieku nobreikot neizdevās. Bekeram vispirms eiss, bet pēc tam precīzs "forehand" uzbrukums. Arī setā atlikušajos geimos uzvarēja servētāji, kas nozīmēja Lībieša panākumu ar rezultātu 6:4.

Tiesa, viegli uzvara setā nenāca, jo Miķelim pa vienai breikbumbai nācās atspēlēt gan astotajā, gan desmitajā (pēdējā) geimā. Pirmajā gadījumā talkā nāca eiss, bet otrajā reizē Bekers pažēloja. Vācietis dominēja breikbumbas izspēlē, bet kļūdījās, pārcenšoties ar "forehand" sitienu. Lībietis drīz triumfēja setā, tam punktu pieliekot ar 10. eisu.

35 gadus vecā Bekera kļūdīšanās garajās izspēles spēles pirmajā pusē bija ierasta aina, un vēl dažas vācieša neprecizitātes Lībietim 2. seta pirmajā geimā deva kārtējās breika iespējas – atkal divas pēc kārtas. Bens pirmo izdzēsa ar spēcīgu pirmo servi, bet otro breikbumbu atspēlēt nespēja. Lībietis bumbiņu spēja atsist pāri tīklam pēc labas pretinieka pirmās serves un garā izspēlē sagaidīja iespēju kārtīgi atvēzties un spēcīgi pa diagonāli uzsist ar "forehand". Lībietim šoreiz breiku nostiprināt neizdevās, tagad esot tam, kuru pievīla precizitāte. Miķelis pie "vienādi" kļūdījās ar "serve&volley" gājienu, bumbiņu raidot tīklā. Tūlīt sekojošajā breikbumbas izspēlē Latvijas otrajam numuram "forehand" auts – 1:1.

Bekeram trešajā geimā servi izdevās nosargāt no 0:40. Lībietim iespēja bija tikai otrās breikbumbas izspēlē, kad viņš iesita tīklā no labās puses. Tieši "forehand" sitiens Lībieti šajā spēles posmā iegāza pamatīgi, un vairākas kļūdas ar sitieniem no ērtās puses viņam ceturtajā geimā lika zaudēt servi. Bekers uzdāvināto breiku noformēja ar "sausā" uzvarētu serves geimu, iegūstot trīs geimu pārsvaru – 4:1. Lībietis šo setu palaida, Bekeram uzdāvinot vēl vienu breiku un zaudējot ar 1:6.

Pēc pirmajos divos setos piedzīvotajām 16 breikbumbām (katram tenisistam bija astoņas) pēdējā setā geimos pārliecinoši dominēja servētāji, tāpēc 3. setā breika iespēju nebija vispār. Setā bija tikai viens geims ar "vienādi", kas devītajā geimā bija, servējot Lībietim. Miķelis taibreikā nenoturēja minibreika pārsvaru.

Lībietis trešā punkta izspēle tika klāt Bekera "dropšotam" un bumbiņu raidīja pa diagonāli. 18. eiss tūlīt deva 3:1 vadību. Nākamajās četrās izspēlēs uzvarēja Bekers. Viņam piektā punkta izspēlē lieliski dziļumā izdevās atsist Lībieša servi, un Latvijas tenisists nespēja bumbiņu noturēt laukumā. Vēl vienu punktu ar savu servi Lībietis zaudēja, kad pie 3:4 kļūdījās ar "serve&volley" gājienu, bumbiņu trāpot tīklā. Atspēlēties nebija lemts.

Lībietis pirmoreiz sacentās ar Top 100 spēlētāju. Miķeļa līdzšinējais rangā augstāk esošais pretinieks bija Jirgens Melcers (#109), kuram 2014. gada septembrī Deivisa kausā Valmierā zaudēts ar 2:6, 2:6, 4:6.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Kolumbusā Lībietim ļāva nopelnīt 18 reitinga punktus, kas dos jaunu rekordu rangā, un 1460 dolāru prēmiju. Lībietis Kolumbusā vēl turpina dubultspēļu sacensības, kur kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu sasniedza pusfinālu. Abi 2. kārtas mačā jeb ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:6(3) apspēlēja amerikāņu "wild card" duetu Džons Maknallijs/Džefrijs Džons Vulfs. Lībietis dubultspēlēs nopelnījis 29 reitinga punktus un 540 dolārus. Kolumbusā notiek "Challenger" turnīrs ar 50 000 dolāru lielu prēmiju fondu, tenisisti spēlē "hard" seguma slēgtajos kortos.

Spēles statistika – 6:4, 1:6, 6:7(4)

RādītājsLībietisBekers
Eisi189
Dubultkļūdas32
1. serves precizitāte63%68%
Iegūtie punkti ar 1. servi46/7048/62
Iegūtie punkti ar 2. servi21/4115/28
Breikpunktu realizācija2/83/8
Visi iegūtie punkti94107

  +2 [+] [-]

, 2016-09-23 21:37, pirms 8 gadiem
Labi cīnījās

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 21:41, pirms 8 gadiem
Tagad jau varēs droši cīnīties Challanger turnīros un ja būs progress, tad varēs kvalifikācijā piedalīties uz ATP turnīriem.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-23 21:42, pirms 8 gadiem
ir cerīgi. savulaik liekas Gulbis arī ir pakāsis Bekeram. Pieredzes trukums, bet turnīrs tāpat izdevies

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 21:43, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Tagad jau varēs droši cīnīties Challanger turnīros un ja būs progress, tad varēs kvalifikācijā piedalīties uz ATP turnīriem.
nākamgad ap vidu jā jo sezona iet uz beigām

     [+] [-]

, 2016-09-24 01:58, pirms 8 gadiem
Pamazām uz priekšu, bet tālu varam tikt. Ar prātu un mērķtiecību. Nez kāpēc man liekas, ka šis čalis vēl par sevi liks runāt, un daudz skaļāk, nekā šobrīd kāds to varētu iedomāties.