Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anda Eibele: "Nākamgad Anetei būs jābrauc pēc WNBA čempiones gredzena"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anda Eibele: "Nākamgad Anetei būs jābrauc pēc WNBA čempiones gredzena"
Anda Eibele 2013. gada Eiropas čempionāta atklāšanas spēlē pret Franciju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Teicu Anetei, ka klubu līmenī viņa izcīnījusi visus iespējamos titulus. Tas nav viss, jo nākamgad Anetei būs jābrauc pēc WNBA čempiones gredzena," gandarīta par cīņubiedres panākumiem ASV spēcīgākajā līgā ir basketbola kluba "TTT Rīga" saspēles vadītāja Anda Eibele.

Aizsardze 2008. gadā Latvijas valstsvienības sastāvā sacentās Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Turpinājumā viņa nevienu sezonu nav pabeigusi bez zelta godalgām. Sešas reizes pēc kārtas iegūta pirmā vieta Latvijas čempionātā (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), turklāt Anda ir vienīgā basketboliste, kura divas reizes uzvarējusi Nordea līgā (2013, 2014).

2013. gada septembrī pārbaudes spēlē pret Krasnojarskas “Enisey” basketboliste pārrāva priekšējās krusteniskās saites. Tagad viņa ir atgriezusies. “Jūtu, ka gadu neesmu spēlējusi. Aizmirsusies spēles garša, tikai laukumā iegūstamās sajūtas. Tas nozīmē, ka jāpamācās no pārējām meitenēm. Ja varu, palīdzu pati.”

Anda atveseļojās, saņemot palīdzību no TTT personāla un visas komandas. “Gads pagāja ātri. Trenējos individuāli un saņēmu daudz atbalsta. TTT meitenes zina, kā atjaunoties pēc tāda savainojuma. Palīgā nāca Baiba Eglīte un Kate Krēsliņa, kuras arī tikušas pāri krustenisko saišu plīsumam. Daudz laika pavadīju kopā ar komandu, tādējādi bez basketbola nepaliku. Gribēju spēlēt jau pagājušās sezonas beigās. Beigās nolēmu neriskēt un, varbūt, ka tā ir labāk.”

Spēlētājai izveidojusies laba sadarbība ar treneri Aigaru Neripu, ko apliecina trīs Latvijas čempiones tituli un līdzdalība 2013. gada Eiropas čempionātā Francijā. “Man patīk, ka pie trenera Neripa jāspēlē ātri. Apguvu jaunas lietas, piemēram, nezināju, ka pēc atlēkušās bumbas savākšanas uzbrukumā palikušas 14, nevis 24 sekundes. Mums tas ir parocīgi. Klāt nākušas labas jaunās meitenes, piemēram, Anna un Kate ārējā līnijā.”

Septembra pirmajā pusē treniņus atsvaidzināja Pasaules kausa spēļu skatīšanās. “Patika franči. Redzēju daudzas spēles. Viņi labi nospēlēja pat bez pamata saspēles vadītāja Tonija Pārkera, jo komandā atradās citi līderi. Labi nospēlēja Boriss Diāvs, taču mans favorīts bija Nikolā Batums.”

Pirms nedēļas iepriecinošas ziņas pienāca no Čikāgas. Andas ilggadējā kolēģe TTP basketbola skolā un Latvijas izlasēs Anete Jēkabsone-Žogota kļuva par pirmo Latvijas basketbolisti, kura uzvarējusi WNBA čempionātā. “Iespēju robežās sekoju līdzi čempionātam, taču spēles notika vēlu naktī. Parasti no rīta apskatījos spēļu rezultātus.”

ASV ir viena īpatnība. NBA un WNBA čempionu gredzeni tiek pasniegti nevis sezonas beigās, bet nākamās sezonas sākumā, tādējādi Aneti Jēkabsoni-Žogotu gaida vēl viens brauciens pāri okeānam. Anda domā, ka Anetes sasniegums ilgi paliks nepārspēts. “Ja līga turpinās pastāvēt, nākotnē vēl kāda Latvijas spēlētāja varēs uzvarēt WNBA.”

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:40, pirms 10 gadiem
Kad kāds no džekiem tiks pie gredzena NBA? Ceru ka tiks!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-23 13:47, pirms 10 gadiem
aizermans rakstīja: Kad kāds no džekiem tiks pie gredzena NBA? Ceru ka tiks!
Dāvim Bertānam ir labas iespējas, pēc pāris sezonam Spurs sastāvā!

  -2 [+] [-]

, 2014-09-23 13:56, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Dāvim Bertānam ir labas iespējas, pēc pāris sezonam Spurs sastāvā!
ļoti maz ticams

     [+] [-]

, 2014-09-23 13:59, pirms 10 gadiem
“Ja līga turpinās pastāvēt, nākotnē vēl kāda Latvijas spēlētāja varēs uzvarēt WNBA.”

Kā to saprast vai tad grib likvidēt WNBA?

     [+] [-]

, 2014-09-23 18:30, pirms 10 gadiem
Provokatīvs tesktijš
Izklausās, ka arī nākamvasar spēlēs WNBAm, nevis EČ
??!!

     [+] [-]

, 2014-09-23 18:43, pirms 10 gadiem
Man prieks par Aneti! Grūti jau viņai gāja, bet izturēja un ir WNBA čempione. Tu vari gadiem tur spēlēt, bet pie čempiona netikt,tāpat kā NHL. Tas ir liels Latvijas sportistes sasniegums, bij jāsakrīt visām zvaigznēm, lai tas notiktu. Ar to tad es Tevi apsveicu!
P.S. Tiem ...sējiem liels,liels fui, kas par viņu tur gānījās. Domāju, ka viņi no basketbola atrodās ļoti tālu,lai vispār ko saprastu. To dzīvi vajag izdzīvot,tā nav viegla.