Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Krievijas Biatlona savienība noliedz pastiprinātu Brokas atbalstīšanu

Ints Megnis
Ints Megnis

Krievijas Biatlona savienība noliedz pastiprinātu Brokas atbalstīšanu
Krievijas Biatlona federācijas prezidents Vladimirs Dračovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Biatlona federācija nav izlēmusi, ko atbalstīt gaidāmajās Starptautiskās Biatlona federācijas prezidenta vēlēšanās, noliedzot, ka pastiprināti lobētu latvieti Baibu Broku, apgalvojis organizācijas prezidents Vladimirs Dračovs.

Portāls "insidethegames" pēdējās laikā sācis kampaņu pret Broku un, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, vairākkārt ziņojis, ka latvieti lobē Krievija, kas līdz ar to traucētu sporta veida attīstībai. Tādā veidā portāls netieši reklamē viņas konkurentu Ūli Dālīnu. Pēdējā laikā divi portāla autori radījuši viedokļa rakstus, kurā stāsta par Brokas attiecībām ar Krieviju, kā arī tikusi veikta intervija ar Dālīnu.

"Pagaidām federācijas direktoru padomē šis jautājums pat nav apspriests. Ar starptautiskajiem jautājumiem mums nodarbojas Viktors Maigurovs, varbūt viņam ir savs redzējums," intervijā "Sport Express" paudis nesen ievēlētais Krievijas Biatlona federācijas prezidents Vladimirs Dračovs, kurš prognozē, ka viedoklis tiks noformulēts vien septembra sākumā pirms paša kongresa. "Neredzu jēgu attaisnoties, bet - nē," Dračovs atbildēja vai federācija pastiprināti atbalsta Broku. "Mēs vienreiz esam runājuši ar viņu pa telefonu. Es piezvanīju vienkārši, lai iepazītos, jo mēs abi nesen bijām izvēlēti par federāciju prezidentiem (Broka pārvēlēta). Ar Zviedrijas pārstāvi es vispār pagaidām neesmu pazīstams."

Tomēr pats "Sport Express" laikraksts gan apšauba Dračova viedokli. Pēc tā rīcībā esošās informācijas Krievijas puse ieliekot ne mazas pūles, lai Brokas izredzes uz ievēlēšanu kļūtu reālākas. Tāpat laikraksts atzinis, ka Brokas nostāja pret Krieviju varētu būt lojālāka nekā Dālīnam.

Tikmēr ļoti konkrēti par Brokas atbalstu izteicies Sanktpēterburgas Biatlona federācijas prezidents Dmitrijs Vasiļjevs, kuram gan starptautiskās federācijas vēlēšanās nebūs balstiesību.

"Protams, Broka. Un ne tāpēc, ka visi runā, ka viņa lojālāk attiecas pret dopinga skandāliem. Nē. Pirmkārt, dopinga skandāli ir mākslīgi uzpūsti. Mēs vienmēr esam bijuši par objektivitāti - ja sportists ir vainīgs, viņu obligāti nepieciešams sodīt, bet nedrīkst būt kolektīvā atbildība," saka ierēdnis. "Kad skaties dopinga gadījumu statistiku, redzi, ka Krievija nav šī saraksta galvgalī. Tur priekšā ir tieši šādi galvenie kritiķi - amerikāņi, itāļi utt."

Vasiļjevs kārtējo reizi izteicis šaubas par sportistiem, kas iegūst augstas vietas, kaut slimo ar astmu. "Zinām, ka astmatiķim pat pa trepēm grūti uzkāpt, bet šeit viņiem ir čempionu tituli," saka Vasiļjevs, kurš arī izteicis aizvainojušus dzimuma apvainojumus par ASV vingrotāju Simonu Bailsu. "Tāpēc Broka ir nevis vienās domās ar mums, bet viņa ir, lai visiem būtu vienādi nosacījumi. Dālins tikai vienmēr kritizē Krieviju un mēs, protams, būsim pret viņu."

Šā gada aprīlī biatlona pasauli pāršalca ziņas par iespējamu korupcijas skandālu, dēļ kura IBU prezidenta amatu pameta norvēģis Annešs Besebergs, kā arī ģenerālsekretāre Nikole Rēša. Austrijas policija veica kratīšanu IBU mītnē, un par iemeslu tam tika nosaukta korupcija dopinga skandāla sakarā. Pēc ziņu aģentūras AFP pieejamās informācijas Besebergs, iespējams, sadarbojās ar Krievijas amatpersonām, lai slēptu 65 dopinga gadījumus un aizstāvētu Krievijas sportistu intereses. Viņš tiek turēts aizdomās par 300 000 ASV dolāru (243 000 eiro) lielu kukuļa ņemšanu.

Jaunās vēlēšanas gaidāmas 7. septembrī Horvātijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/biathl...
https://matchtv.ru/biathlon/matchtv...

     [+] [-]

, 2018-08-23 18:00, pirms 6 gadiem
te kaut kam ir jābūt

     [+] [-]

, 2018-08-23 18:05, pirms 6 gadiem
Kādā mēs pasaulē dzīvojam,ka krievi kaut ko noliegtu?

     [+] [-]

, 2018-08-23 18:19, pirms 6 gadiem
Līdz šim domāju, ka tā visdrīzāk nav, bet, ja krievi noliedz, tad jāsāk domāt, ka ir, jo viņi visu saka otrādāk, citiem vārdiem sakot - melo.

     [+] [-]

, 2018-08-23 20:20, pirms 6 gadiem
Krievi lobē NA biedru - vot pigori

     [+] [-]

, 2018-08-23 23:00, pirms 6 gadiem
Kas tur ko brīnīties? NA ir Krievijai ļoti noderīga organizācija. Kad viņi 16.martā sarīko leģionāru gājienu, Krievijas TV kanāli var veselu gadu skandināt, ka Latvijā atdzimst fašisms, līdz nākamajam gājienam.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-24 08:41, pirms 6 gadiem
un kas vaunas, ja mūsu Broka kļūst par Starptautiskās biatlona federācijas prezidenti? krievi parāda, kā jāsadzivo kaiminiem! Sportā nav vietas politikai, ka to izdarīja jeņķī. Mušas savas par sevi, kotletes -- savas par sevi. Bet par to dopingu... Viena stulba jeņķu apkopēja "nejauši" nogāž skapi ar dopingprobām un visi ASV smagatlēti tūdaļ kļūst tīri!!! Tas ir normāli? Un pilnīgi piekrītu Vasiļjevam -- kā astmātiķi kļūst par čempioniem??? Slimajiem jāslimo, bet sacīkstēs jāpiedalās veselajiem! Bet ziemeļnieki visi, kā viens, izrādās, slimo ar astmu!