Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kazahu vārtsargs: "Labi, ka nebija līdzjutēju, jo viņi dzītu latviešus uz priekšu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kazahu vārtsargs: "Labi, ka nebija līdzjutēju, jo viņi dzītu latviešus uz priekšu"
Ņikita Bojarkins. Foto: iihf.com

Rīgā turpinās pasaules čempionāts hokejā. 22. maijā Latvijas izlase smagā cīņā izcīnīja punktu mačā pret Kazahstānu - 2:3 pēcspēles metienos. Uzvarētāju vārtsargs Ņikita Bojarkins atzīst, ka līdzjutēju klātbūtnē kazahu izlasei būtu bijis grūtāk.

"Puiši parādīja raksturu, varonību. No pirmajām minūtēm spēlējām aktīvi un centāmies pretiniekiem sagādāt pēc iespējas lielākas grūtības. Man šķiet, ka mums tas izdevās, jo kādos brīžos pretinieki ar grūtībām slidoja ārā no zonas. Esmu pateicīgs puišiem, viņi nospēlēja lieliski. Mūsu spēlētāji ir īsti vīri, kuri cīnījās par dzimteni, par Kazahstānu," norāda Kazahstānas galvenais treneris Jurijs Mihailis. "Iepriekšējā vakarā Latvija atdeva daudz spēku un emociju pret Kanādu. Mums bija priekšrocība fiziskajā ziņā."

Uzvarētāju vārtus sargāja 22 gadus vecais Ņikita Bojarkins no Latvijas speciālista Leonīda Tambijeva trenētās Kazahstānas čempionvienības Karagandas "Saryarka". Kādi momenti palika atmiņā no debijas mača pasaules čempionātā? "Atmiņā palika bullīši, jo spēles laikā pie maniem vārtiem nebija daudz momentu," saka Kazahstānas izlases vārtsargs. "Esmu priecīgs, ka izdevās uzvarēt. Bija ļoti smags un saspringts mačs ar pēcspēles metieniem."

Ja latvieši būtu spēlējuši savu līdzjutēju klātbūtnē? "Līdzjutējiem nepievēršam īpašu uzmanību. Ja viņi būtu, tad [mājiniekus] dzītu uz priekšu - tas nozīmē, ka mums klātos grūtāk. Uz mūsu vārtiem būtu vairāk uzbrukumu. Līdzjutēju klātbūtnē latvieši spēlētu aktīvāk pat uz noguruma fona. Bet tā - labi, ka viņu nav," atzīst Bojarkins.

Kā jau ziņots, pasaules čempionāta priekšvakarā Saeima nolēma par labu skatītāju klātbūtnei, taču patlaban šis jautājums līdz galam vēl nav atrisināts, līdz ar to turnīrs sācies bez skatītājiem tribīnēs.

Izmantotie resursi:
shaiba.kz
sports.kz

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 02:29, pirms 3 gadiem
"Mūsu spēlētāji ir īsti vīri, kuri cīnījās par dzimteni, par Kazahstānu,"

da labi...

  +4 [+] [-]

, 2021-05-23 08:03, pirms 3 gadiem
Paldies Pavłutam, Kariñam, ka mûsu hokejistiem jãcînãs bez fanu atbalsta.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 09:56, pirms 3 gadiem
Kalvīša sīči, Rinkēvičš, Ostapenko un kriminālā blice nesēdēja VIP ložā, vai arī tas bija tikai uz Kanādas spēli!?

     [+] [-]

, 2021-05-23 10:49, pirms 3 gadiem
Bullīšos bija jāuzvar, zinot pretinieku vārtsarga meisterību

     [+] [-]

, 2021-05-23 10:56, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Kalvīša sīči, Rinkēvičš, Ostapenko un kriminālā blice nesēdēja VIP ložā, vai arī tas bija tikai uz Kanādas spēli!?
Fazels ar nedrīkst sēēt un skatīties, Kalvītis arī ne? Ar ko hokejs labāks par teātri, kino?- visi izklaides industrija.

     [+] [-]

, 2021-05-23 10:57, pirms 3 gadiem
Kazahu vártsargs: ¨Labi, ka mums ir daudz naturalizéto spélétáju, citádi més nemaz śeit neatrastos¨

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:02, pirms 3 gadiem
Jā, ko padarīsi ka valdību vada tas kam mīļākā izklaide Eiropas blējošo geju salidojums!