Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" saspringtā spēles galotnē notur uzvaru pār "Lightning"

Rolands Eliņš

"Senators" saspringtā spēles galotnē notur uzvaru pār "Lightning"
"Senators" hokejisti atzīmē vārtu guvumu pret "Lightning"
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā uzvaru nosargājusi Kaspara Daugaviņā pārstāvētā Otavas „Senators”, kura jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā 4:0 pret Tampabejas „Lightning”. Trešajā periodā gan „Lightning” atspēlēja uzreiz trīs vārtus un iespieda „Senators” viņu aizsardzības zonā, taču beigās tomēr zaudēja ar 3:5. Kaspars Daugaviņš spēlē nepiedalījās.

Otavas „Senators” sastāvā šodien bija atgriezies uzbrucējs Deivs Dzužinskis, bet malā tika nosēdināts latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuram iepriekšējā spēle pret „Bruins” bija viena no labākajām sezonā (gūti vārti, ļoti aktīva spēle uzbrukumā un mazākumā).

Daugaviņa nespēlēšana gan netraucēja „Senators” ļoti aktīvi uzsākt spēli pret Tampabejas „Lightning”, taču viņu agrīnais spiediens rezultātus nesa tikai pirmā perioda 13. minūtē, kad Jākobs Silverbergs pielaboja aizsarga Marka Metota mestās ripas virzienu. Pirms tam ripu no zonas neveiksmīgi bija centies izmest „Lightning” aizsargs Viktors Hedmans. Pēc Silverberga pāris minūšu laikā pie vārtu guvumiem tika arī Eriks Griba un Gijoms Latandrese, panākot jau 3:0. Tampabejas komandas šoku perioda beigās vēl vairāk palielināja „Senators” kapteinis Daniels Alfredsons, kurš 10 sekundes pirms perioda beigām vairākumā panāca jau 4:0.

Līdz ar pirmā perioda beigu signālu laukumā izcēlās arī asumi, jo savu komandas biedru pēc Ričarda Panika noteikumu pārkāpuma metās aizstāvēt Kriss Nīls. Tieši Paniks janvārī AHL spēlē savainoja latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu.

Otrajā periodā „Lightning” pārņēma spēles iniciatīvu, jo, godīgi sakot, „Senators” vairs neko daudz nevajadzēja. Lai arī „Lightning” izdarīja uz pusi vairāk metienu nekā pretinieki (14:7), rezultāts nemainījās. Savukārt trešā perioda sākumā daudz labāk atkal izskatījās „Senators” hokejisti, taču izrādījās, ka „Lightning” ne velti ir NHL līderi trešajā periodā gūto vārtu ziņā.

Spēles 52. minūtē Tailers Džonsons ar pielabotu Erika Brūvera metienu atklāja „Lightning” gūto vārtu rēķinu (4:1), bet vēl pēc minūtes tas pats Džonsons izrādījās pavisam nepiesegts „Senators” vārtu priekšā, un vārtsargs Robins Lēners kapitulēja jau otro reizi, un mačā atgriezās intriga (4:2). Tikmēr „Senators” aizsardzība turpināja plīst pa visām vīlēm, un „Lightning” radās arvien labākas iespējas, līdz beidzot divas minūtes pirms pamatlaika beigām Tedijs Persels noguldīja aizsargu uz ledus, paspēra soli sānis un izmeta ripu cauri Lēnera kājsargiem. Jau 4:3, un „Lightning” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas tikai ļāva Alfredsonam gūt savus otros vārtus spēle, un „Senators”svinēja uzvaru ar 5:3.

Savukārt vakara otrajā agrajā spēlē Sanhosē „Sharks” neprata atslēgt Niklasa Bekstrēma sargāto „Wild” vārtu cietoksni, kurš atvairīja visus 33 pretinieku metienus. „Wild” sastāvā vārtus guva Parizē un Spērdžens, bet pa divām piespēlēm Koivu un Sateram. Šī Minesotas vienībai bija jau piektā uzvara pēc kārtas.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Lightning-Senators3:5
Sharks-Wild0:2
Canucks-Kings1:0
Bruins-Maple-Leafs3:2
Sabres-Canadiens2:1
Panthers-Devils1:2
Blue-Jackets2:5
Avalache-Stars2:5
Blues-Oilers3:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-23 23:06, pirms 11 gadiem
Baltijas pirāts rakstīja: Polis Dzužinskis un izraēlietis Jakovs Silferbergs izkonkurē latvieti Daugaviņu HOKEJĀ - pazor!
vēl pasaki jābrauc atpakaļ uz KHL. domā, ko runā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-23 23:15, pirms 11 gadiem
bliezhnja rakstīja: vēl pasaki jābrauc atpakaļ uz KHL. domā, ko runā.
Nu cik var teikt.. Nekustiniet sūd**, sāk uzreiz viss portāls smirdēt..
Uzspied pogu ignorēt un viss kārtībā!

Bet ja par tēmu tad, šis tiešām tāds kārtējais negaidītais lēmums no MacLeana, kā nekā Daugaviņš pēdējo spēli pret Bruins tik tiešām aizvadīja ļoti labi un es to nesaku tika tāpēc, ka Daugaviņš beidzot guva vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 23:16, pirms 11 gadiem
Baltijas pirāts rakstīja: KHLam tādus putniņdejotājus nemaz nevajag, par to vari neuztraukties
ja godīgi NHL vienmēr būs vajadzīgi melnā darba darītāji, tā ka viss kārtībā. tas, ka viņš spēj izcelties ar ko orģinālu - tas jau ir cits stāsts, tas ceļ tikai viņa vērtību.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-23 23:22, pirms 11 gadiem
gandrīz jau atspēlējās Tampa.
Kut kā dīvaini ar to Daugavu, čalis labi nospēlē, bet atkal jau viņu atstāj rezervē
Tagad jau droši vien atkal būs princips - uzvarētājs sastāvu nemaina

     [+] [-]

, 2013-03-23 23:59, pirms 11 gadiem
Wild malači atraduši savu spēli tgd tik uz priekšūu

     [+] [-]

, 2013-03-24 00:25, pirms 11 gadiem
senatori zin ta ka tadi dinamiesi,kontrole speli un tad sak pilnigi un galigi no aizsardzibas spelet un gandriz pagruz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 14:09, pirms 11 gadiem
Baltijas pirāts rakstīja: KHLam tādus putniņdejotājus nemaz nevajag, par to vari neuztraukties
Tew kā slāvam laikam nav saprotams, dļa asoba tupih razjasņaju: slengā chiken nozīmē nobīties, ar šādu žestu Daugava tam čeham lika noprast ka tas nobijās, bet jūs slāvi saprastu tikai tad, ja pateiktu salaga. Uči angļijskij, mudak, buģem pasoļstvo braķ.

     [+] [-]

, 2013-03-24 20:06, pirms 11 gadiem
vislabākā spēle, kur JACKETS ar 5:2 apspēlēja BLUE

     [+] [-]

, 2013-03-25 19:19, pirms 11 gadiem
ir grūti uzturēt normālu formu, ja spēlē tik saraustīti...