Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Video: Gricinskis par juniora gadiem, Norvēģiju, Somiju, Kazahstānu un "Kurbadu"

2010. gadā aizbraucis uz Somijas trešo divīziju, kur agresīvā spēles stila dēļ nācās izvicināt dūres, nākamajā sezonā pārbaudījis Kazahstānas skarbo realitāti, vīlies Norvēģijā un pa vidu iespiedis vienu sezonu "Zemgales" rindās, 27 gadus vecais uzbrucējs Gatis Gricinskis pagājušajās sezonas noslēgumā atgriezās Latvijā un pievienojās "Kurbadam". Finālā nācās samierināties ar zaudējumu, tomēr ambīcijas nav mazinājušās. Uzbrukumā komanda paļaujas uz pieredzējušā Aleksandra Macijevska un 25 mačos 39 rezultativitātes punktus sakrājušā Gricinska sadarbību.

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com centra uzbrucējs atskatījās arī uz juniora karjeru. 2006. gadā Gricinskis U18 pasaules čempionātā piecās spēlēs iemeta sešus vārtus un sakrāja 12 punktus, aiz muguras atstājot arī Kasparu Daugaviņu ar deviņiem punktiem. Lai gan tika saņemts izsaukums arī no pieaugušo izlases, piedāvājumi no ārzemēm Gricinski nesasniedza. Divas reizes pārstāvēta arī U20 izlase, piedzīvoti juku laiki "Liepājas Metalurgā", līdz pasauca somi.

Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
5

Balceram Cīrihes uzvaras ripa Tamperē, Šefīlda pārsteidz Zviedrijas lielklubu

Čempionu hokeja līgā otro uzvaru izcīnīja Šveices spēcīgākā vienība Cīrihes "Lions", izbraukumā ar 4:1 pārspējot Tamperes "Ilves".
Elviss Želubovskis Jelgavas "Zemgales"/LBTU hokejistu ielenkumā. Foto: LHF
8

Pašmāju sezona sākas ar salauztu aizsargstiklu un Želubovska 246. vārtiem "Mogo" uzvarā

Latvijas atklāto hokeja meistarsacīkšu sezonas pirmajā spēlē Rīgas "Mogo"/RSU savā laukumā ar 2:0 pieveica Jelgavas "Zemgali"/LBTU. Vārtus guva veterāni Elviss Želubovskis un Krišjānis Rēdlihs.
Mirklis no Šveices "Lausanne" un Tršinecas "Oceláři" spēles. Foto: Cyril Zingaro/AP/Scanpix

Gudļevskis rezervē, Brēmerhāfene izvelk panākumu, Dzierkals palīdz uzvarēt Zalcburgā

Čempionu hokeja līgā piektdienas vakarā laukumos cīnījās divi latviešu uzbrucēji, savukārt vārtsargs Gudļevskis spēli vēroja no malas.