Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kambala: "Man nebūs jāsēž mājās un jādomā, ko darīt"

Jānis Celmiņš

Kambala: "Man nebūs jāsēž mājās un jādomā, ko darīt"
Kaspars Kambala. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

"Nebiju spēlējis astoņus mēnešus, taču nejutos ierūsējis. Galvenais bija noķert to fīlingu, ka pēdējo reizi esmu uzspēlējis. Fiziski nebija grūti, jo divreiz dienā trenējos boksā, tikai vajadzēja noķert ritmu," pēc savas atvadu spēles šovakar Jūrmalā teica Kaspars Kambala.

Jau vēstīts, ka jūrmalnieki šovakar savā laukumā ar rezultātu 66:78 (19:16, 20:24, 14:15, 13:23) piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Kambala gan no sporta neaiziet, jo centīsies sevi realizēt profesionālajā boksā. "Man palīdz tas, ka bokss aizņems manu laiku, nebūs jāsēž mājās un jādomā, ko darīt. Varbūt nākamreiz, kas skatīšos basketbolu, sākšu domāt: vāks, vairāk nekad nespēlēšu," atzīmēja basketbolists.

Viņš Jūrmalas komandas rindas papildināja tikai uz savu karjeras atvadu spēli, kurā jūrmalnieki spēlēja pārpildītu tribīņu priekšā.

"Izgājām dažas kombinācijas, ko darīt. Vakar četri pret četri uzspēlējām divreiz pa piecām minūtēm. Cepuri nost trenerim Mārtiņam Gulbim, kurš pieņēma, ka spēlēšu sezonas vidū. Treneris ātri un meistarīgi noķēra pāris kombinācijas, ko man vajag taisīt, lai varu dabūt bumbu. Noķēru kopības sajūtu. Esmu gandarīts, ka atnāca cilvēki, kā arī vesels pulks ar draugiem un ģimeni. Tas man bija pats galvenais," stāstīja Kambala.

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

Kambala par aizliegto vielu lietošanu savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās trijos Eiropas čempionātos - 2001., 2003. un 2009.gadā. Sportiski visspilgtākais bija 2001.gadā, kad centrs bija neapstrīdams valstsvienības līderis, palīdzot komandai sensacionāli uzvarēt Lietuvu un izcīnīt astoto vietu. Viņš arī bija viens no redzamākajiem personāžiem 2009.gadā, kad izlases starts kontinenta meistarsacīkstēs tika apvīts ar skandāliem, pēc kuriem vairāki spēlētāji, tostarp Kambala, saņēma diskvalifikācijas. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 21:46, pirms 5 gadiem
Varētu aizvadīt cīņu pirms Maira Brieža))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-01-23 22:01, pirms 5 gadiem
nabagakungs rakstīja: Vai arī pret Mairi Briedi...
Pret Briedi, protams, nē, bet varētu mēģināt pret jauno Kleina audzēkni Volkovu. Bet drīzāk jau piemeklēs līdzvērtīgus boksa maisus.

     [+] [-]

, 2019-01-23 22:22, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Varētu aizvadīt cīņu pirms Maira Brieža))
Da labi. Tu tās Kambalas cīņas esi skatījies? Tur, pret bokseri ringā viņu laist nevar. Traks nav.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 23:05, pirms 5 gadiem
Gruti teikt, vai gribeja uzspelet basiti aizgaralaika vai kabata sak vejs svilpot. Nav viegli tadam ka vinam pec karjeras beigam atrast vietu dzive, ja kas nav iekrats preks sava biznesa lai kads tas butu, tad ka funkcionars vai trenera korpusa nulle.

     [+] [-]

, 2019-01-23 23:50, pirms 5 gadiem
Ar to boksēšanos tā lēnāk, citādi citiem būs jādomā, kad nomainīt pamperus dārzenim...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 00:14, pirms 5 gadiem
Zombijs rakstīja: Gruti teikt, vai gribeja uzspelet basiti aizgaralaika vai kabata sak vejs svilpot. Nav viegli tadam ka vinam pec karjeras beigam atrast vietu dzive, ja kas nav iekrats preks sava biznesa lai kads tas butu, tad ka funkcionars vai trenera korpusa nulle.
Šaubos vai Kambis par to saņēma kaut centa. Ja arī saņēma, tad tas varētu viņam pietikt nedēļai pārtikai.
Drīzāk sponsorēja izdevumus no savas kabatas.
Tā Betsafe dāvana gan bija tizla, kur botas uzkārt. Es tādu pa tiešo uz ugunskuru stieptu.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-24 00:17, pirms 5 gadiem
Zombijs rakstīja: Gruti teikt, vai gribeja uzspelet basiti aizgaralaika vai kabata sak vejs svilpot. Nav viegli tadam ka vinam pec karjeras beigam atrast vietu dzive, ja kas nav iekrats preks sava biznesa lai kads tas butu, tad ka funkcionars vai trenera korpusa nulle.
un cik tavupraat Kambala ar so nopelnija, tipa taa pensijai ?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 00:22, pirms 5 gadiem
Maiklz rakstīja: Šaubos vai Kambis par to saņēma kaut centa. Ja arī saņēma, tad tas varētu viņam pietikt nedēļai pārtikai.
Drīzāk sponsorēja izdevumus no savas kabatas.
Tā Betsafe dāvana gan bija tizla, kur botas uzkārt. Es tādu pa tiešo uz ugunskuru stieptu.
reizem liekas, ka cilveki dzivo kkada iluzija. Vinji laikam domaja, ka jurmala samaksaja 1,000,000 lai Kambis uzspeletu

     [+] [-]

, 2019-01-24 06:10, pirms 5 gadiem
Zombijs rakstīja: Gruti teikt, vai gribeja uzspelet basiti aizgaralaika vai kabata sak vejs svilpot.
Ar šādu spēli viņš, ja vien to gribētu, arī ar basketbolu vēl varētu normāli pelnīt!

     [+] [-]

, 2019-01-24 06:31, pirms 5 gadiem
Ardievas ieročiem. Varēja redzēt , ka Kambis bija uzgriezis pilnu kloķi. Viņam patika un mums patika. Tas, ka basketbola funkcionāri viņam nepiedod, ir nepelnīti. Lieliem vīriem ir arī lielas galvas. Jāprot tās savaldīt, bet šeit nebija autoritātes, kas varēja vairāk ielikt, lai būtu supermens, bet ar visu to Kambis ir Kambis un tāds arī paliek

     [+] [-]

, 2019-01-24 10:52, pirms 5 gadiem
njā, cilvēks gandrīz visu dzīvi ieguldījis basketbolā, viņu zina visi, sākot ar mazu puiku, beidzot ar omi, bet kas notiek Kaspara karjeras pēdējā spēlē?
Kur Arēna Rīga piebāzta pilna? Kur kameras ? KUR VIDEO??
kāpēc no sporta aiziet slavens basketbolists, bet raksts internetā ir ar pliekanu interviju un ar 3 bildēm? kauns.
Visu cieņu, Kaspar! Mēs tevi vienmēr atcerēsimies!