Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Di Marijam divi vārti divās dienās, "Benfica" izcīna kausu, "Riga" pretiniecei divas uzvaras

Di Marijam divi vārti divās dienās, "Benfica" izcīna kausu, "Riga" pretiniecei divas uzvaras
Lisabonas "Benfica" jaunieguvums Anhels di Marija. Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP/Scanpix

Ikgadējā Algarves Futbola kausa izcīņā devīto reizi uzvarējusi Portugāles čempione Lisabonas "Benfica", kas izšķirošajā spēlē ar 2:0 pārspēja Spānijas "La Liga" meistarsacīkšu klubu Bigo "Celta".

Abas komandas iepriekšējās spēlēs sagrāva Saūda Arābijas vicečempioni Rijādas "Al-Nassr". Atšķirība vien tā, ka "Benfica" to paveica ceturtdien, bet "Celta" - pirmdien.

Vairāki Lisabonas kluba futbolisti aizvadīja otro spēli divu dienu laikā. Viens no tiem bija Argentīnas valstsvienības uzbrucējs Anhels di Marija, kurš pamatlaika izskaņā guva izšķirošos vārtus. Minūti vēlāk - jau kompensācijas laikā - horvāts Petars Musa dubultoja "Benfica" pārsvaru.

Iepriekšējās sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfināliste "Benfica" gatavošanos jaunajai sezonai turpinās ar spēlēm pret Anglijas "Championship" līgas uzvarētāju "Burnley" (25. jūlijā) un Nīderlandes čempioni Roterdamas "Feyenoord" (30. jūlijā).

Krietni zemākā līmenī gatavošanos jaunajai sezonai turpina Ungārijas vicečempione un "Riga" nākamā pretiniece Eiropas Konferences līgā "Kecskemét", piektdien aizvadot divas spēles pret zemāku Ungārijas līgu komandām.

Pirmajā no tām "Kecskemét" sakāva (5:1) pēc spēka otrās līgas klubu "Ajka", bet nākamajā pārliecinoši tika galā (4:0) ar pēc spēka ceturtās līgas vienību "Hódmezővásárhely".

Otro sezonu Eirokausos gaidošā "Kecskemét" rīdziniekus 27. jūlijā uzņems savā laukumā un 3. augustā komandas spēkosies "Skonto" stadionā.

Izmantotie avoti:
https://kecskemetite.hu/


Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Jirgens Klops un Pepeins Leinderss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
1

Ilggadējais Klopa palīgs Leinderss kļūs par Austrijas granda "Salzburg" galveno treneri

Austrijas futbola klubs "Salzburg" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar komandas jauno galveno treneri Pepeinu Leindersu, kurš amatā stāsies pēc šīs sezonas beigām.
Glāzgovas "Rangers" centieni atspēlēties: "Celtic" soda laukumā divi vārtsargi. Foto:

"Celtic" triumfē derbijā un ceturtdaļsoli no Skotijas titula, "Rangers" pussargam rūgts puslaiks

Skotijas Premjerlīgā ļoti tuvu 12. čempiones titulam kopš 2012. gada ir Glāzgovas "Celtic", kura sestdien pilsētas lielklubu derbijā jeb The Old Firm ar 2:1 pārspēja tiešo sāncensi "Rangers", divas kārtas pirms sacensību beigām iegūstot sešu punktu pārsvaru.