Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sambo cīkstonis Reško sasniedz Eiropas spēļu finālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Sambo cīkstonis Reško sasniedz Eiropas spēļu finālu
Viktors Reško Eiropas spēļu pusfināla cīņā. Foto: olimpiade.lv

Latvijas labākajiem ložu šāvējiem Laurim Strautmanim un Agatei Rašmanei sestdienas rītā tikai divi punkti pietrūka, lai kvalificētos Minskā notiekošo Eiropas spēļu finālam jaukto komandu sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli. Noslēgumā viņi guva 11. vietu. Tikmēr valsts labākais sambo cīkstonis Viktors Reško pēc divām uzvarām iekļuvis finālā un garantējis vismaz sudraba medaļu.

VIDEO: Latvijas delegācija piedalās otro Eiropas spēļu atklāšanas ceremonijā

Katram šaujot pa trim sesijām, Strautmanis un Rašmane savāca 570 punktus. Finālā tika astoņi labākie sportisti, šai robežai esot 572 punkti. Pirmajā no sesijām abi latvieši kopā savāca 195 punktus, sacensību noslēgumā noskaidrojoties, ka šis bija viens no dienas augstākajiem rezultātiem.

Galvenās cīņas Eiropas spēlēs abiem Latvijas sportistiem būs jau rīt, kad tiks dalītas medaļas šīs distances individuālajās sacensībās. Gan vīriem, gan dāmām arī tiks izcīnīta viena ceļazīme uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr sambo sacensībās svara kategorijā līdz 100 kilogramiem piedalās astoņi cīkstoņi, ceturtdaļfināla duelī Reško uzvarot ungāru Fērencu Širanko, bet pusfinālā pārspējot arī Antonī Segāru no Francijas.

Fināls, kurā Reško tiksies ar gruzīnu Daviti Loriašvili sāksies plkst. 19:55.

Reško ir viens no pasaules spēcīgākajiem cīkstoņiem šajā kategorijā. Viņš tikai pirms mēneša tika pie sudraba Eiropas čempionātā, kā arī iepriekš trīs reizes izcīnījis bronzas medaļas, kā arī četras reizes bijis trešais pasaules meistarsacīkstēs, paveicot to arī iepriekšējos trijos gados.

Vēlāk šodien Eiropas spēles uzsāks arī Latvijas bokseris Genādijs Merkulovs.