Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Presingam bijām gatavi, bet nekustinājām ripu pietiekami labi"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Hārtlijs: "Presingam bijām gatavi, bet nekustinājām ripu pietiekami labi"
Bobs Hārtlijs dod norādījumus hokejistiem. Foto: REUTERS/Scanpix

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc pirmā zaudējuma pasaules čempionātā, pēcspēles metienos piekāpjoties Kazahstānas izlasei (2:3), izteicās, ka līdz nākamajai spēlei tiks ieguldīts lielāks darbs vairākuma izspēles veidošanā, "Šoreiz viņi bija nedaudz labāki par mums," saka treneris.

- Kādi ir galvenie secinājumi pēc mača - kā šovakar pietrūka?
- Bija diezgan skaidrs, ka Kazahstāna bija svaigāka komanda - mums šī bija otrā spēle divās dienās. Viņi mūs noskrēja un pirmajā trešdaļā iespieda aizsardzības zonā, kad pazaudējām spēles pavedienu. Pēc tam atguvāmies. Lai arī daudz laika pavadījām savā zonā, nedevām viņiem daudz momentu - Kivlenieks arī šoreiz bija ļoti labs. Bijām priekšā, guvām divus vārtus, viņi vienus atguva uzreiz pēc iemetiena [pēc Latvijas izlases otro vārtu guvuma]. Kazahstāna ir ļoti laba komanda, pat nezinu cik daudz gadu šie hokejisti spēlē kopā Nursultanas "Barys" rindās KHL. Viņi nospēlējuši kopā visu sezonu, un bija redzams, ka komandas spēle bija labā līmenī. Šovakar kazahi bija nedaudz labāki par mums.

- Kāda ir situācija ar Oskaru Batņu? Vai viņš vēl varēs spēlēt čempionātā?
- Šobrīd viņš ir savainots [uzbrucējs traumu guva vakardienas mačā pret Kanādu]. Mūsu medicīnas personāls ar Oskaru strādā. Šobrīd nav laika grafika, bet cerams, ka tuvākajās pāris dienās izdosies atkopties. Mačā pret Itāliju [parīt] gan tas pavisam noteikti vēl nebūs.

- Kazahstāna sāka spēli ar augstu presingu un lielu spiedienu. Ar to rēķinājāties jau pirms spēles, vai tas komandu nedaudz pārsteidza?
- Nē, tas ir veids, kādā viņi spēlē - tā ir komanda, kas prot izdarīt spiedienu, spēlē fiziski. Bijām gatavi, bet ne pietiekami labi kustinājām ripu - pāris nomaiņās to pazaudējām, un pretinieks lika mums atkāpties. Uzslavas viņiem.

- Līdz šim vairākums nav strādājis kā cerēts. Kādas ir lielākās problēmas, vai arī tas vienkārši ir treniņu un laika jautājums?
- Tikko aizvadījām divas spēles, un neguvām pārāk daudz laika vairākuma izspēlei. Rīt veiksim video analīzi ar spēlētājiem, būs neliels treniņš. Sniegums vairākumā var mainīties, bet piekrītu, ka no tā jādabū ārā vairāk, jo tur izpaužas mūsu uzbrukums.

- Vai Matīss Kivlenieks bija pietiekami svaigs, lai aizvadītu divas spēles pēc kārtas?
- Skatoties uz viņa sniegumu, Matīsam gāja ļoti labi. Cilvēki mūsu sabiedrībā strādā arī 50-60 stundas četrās dienās. Sportā kļūstam ļoti mīksti. Kas vainas [šādam lēmumam]? Ar to nav problēmu - viņš nebija spēlējis gandrīz visu gadu [pandēmijas apstākļu dēļ šosezon Kivlenieks aizvadīja maz spēļu arī kluba rindās]. Matīss grib spēlēt, vakar viņš bija sensacionāls. Paskatieties uz viņa spēli šovakar, uz sniegumu papildlaikā, kad izpildīja trīs, četrus lielus seivus. Kivlenieks, iespējams, ir bijis mūsu labākais spēlētājs šajās divās spēlēs.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-23 00:02, pirms 3 gadiem
Nedaudz labāki bija kazahi? Tiešām? ....un ko Bobs var pateikt par katrā trešdaļā izdarìtiem četrim metieniem?

  -3 [+] [-]

, 2021-05-23 00:10, pirms 3 gadiem
Nu šitais jau bija normāls Ģinamo kolchoza hokejs .

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 00:28, pirms 3 gadiem
Rītdien kopumā ir svarīgi, lai Kazahi zaudētu Somijai, un mūsu uzdevums būs no Somiem ņemt 1 punktu!

  +5 [+] [-]

, 2021-05-23 00:29, pirms 3 gadiem
Nu teiksim tā - izgājām uz spēli ne līdz galam gatavi un noskaņojušies. Kaut gan - bijām vadībā 1:0 un 2:1, arī bullīšos nepratām līdz galam izdarīt darbu. Bet nu neko -nekas traģisks taču nav noticis, šī spēle vienkārši jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai. Par lielu Latviju!!!

     [+] [-]

, 2021-05-23 00:30, pirms 3 gadiem
Kurš bija tas idiots ,kas izstādāja mājiniekiem tik neizdevīgu spēļu grafiku,kad svarīgākās spēles pret kazahiem un norvēgiem ir jāspēlē bez atpūtas dienas sagādājot pretiniekiem ievērojamas priekšrocības.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 00:48, pirms 3 gadiem
Smagas kājas, zaudēti praktiski visi iemetieni un Kivliniekam pietrūka spēka bullīšiem! Veiksmi tālakā turnīrā, zaudēti ļoti vērtīgi punkti

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 00:50, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Rītdien kopumā ir svarīgi, lai Kazahi zaudētu Somijai, un mūsu uzdevums būs no Somiem ņemt 1 punktu!
Kazahi nemaz nemēģinās uzvarēt somus, viņi labi zina ka jāņem itāļi, norvēģi un vācieši vai kanādas juniori

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 01:23, pirms 3 gadiem
Nav viegli, īpaši pēc vakardienas. Šodien švaka spēle, bet jāpriecājas, ka ar sūdainu spēli pie punkta tikām. Jšizdara secinājumi un jākapā... ar baltiem cimdiem te nekas nebūs

     [+] [-]

, 2021-05-23 02:17, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Kurš bija tas idiots ,kas izstādāja mājiniekiem tik neizdevīgu spēļu grafiku,kad svarīgākās spēles pret kazahiem un norvēgiem ir jāspēlē bez atpūtas dienas sagādājot pretiniekiem ievērojamas priekšrocības.
Ne jau krievkazahi mums pretinieki par tikšanu izspēlēs, bet gan vācu brāļi .

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 03:31, pirms 3 gadiem
Tak sheit kapaja Pelavas pret Astanu un ari Kolhoza Pelavas grab. Pret citam izlasem ir cits smekis jo tur nenak preti 20 kadri kas ikdiena spele kopa un vel pat pret konkurentiem paris reizes sezona uzspele. Javelk uz desas studenti un frichi un esam top8

IESAKU

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 03:32, pirms 3 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nu teiksim tā - izgājām uz spēli ne līdz galam gatavi un noskaņojušies. Kaut gan - bijām vadībā 1:0 un 2:1, arī bullīšos nepratām līdz galam izdarīt darbu. Bet nu neko -nekas traģisks taču nav noticis, šī spēle vienkārši jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai. Par lielu Latviju!!!
Ripa ir apala un zeme plakana

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 03:36, pirms 3 gadiem
Emox gan idiņš. Bļauj tik, bet nezin kā kalendāru ne jau mājinieki sastāda, bet gan IIHF pēc standarta, jau kādus 8 gadus. Kendars nav mainījies nekad

  -1 [+] [-]

, 2021-05-23 05:16, pirms 3 gadiem
Varbut kam ir informacija kadam izlasem Kanada zaudeja PC un OS. Kada ir Latvija saja saraksta.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 08:32, pirms 3 gadiem
emox rakstīja: Kurš bija tas idiots ,kas izstādāja mājiniekiem tik neizdevīgu spēļu grafiku,kad svarīgākās spēles pret kazahiem un norvēgiem ir jāspēlē bez atpūtas dienas sagādājot pretiniekiem ievērojamas priekšrocības.
Es arī pievērsu uzmanību šim faktam,bet..Papētot rūpīgāk var secināt,ka pirms turnīra jau bija skaidrs,ka lai tiktu 1/4 finālā Latvijai izšķirošā varētu būt spēle ar Vāciju.Un lūk,mēs 30 maijā spēlējam ar somiem,bet 31.maijā atpūšamies,toties vāciešiem svarīga spēle ar amerikāņiem un nākošās dienas vakarā cīņa ar Latviju.Ko tad lai friči saka?Latvieši kalendāru izkārtojuši sev.Tā visa kalendāra apspriešana ir tukša d..šana,jo kalendārs komandām ir zināms un vadoties no tā,ja neesi tik stiprs,lai visiem pārbrauktu pāri bez problēmām,treneri sastāda reālāko plānu,lai izpildītu to ,ko iecerējuši.Es domāju apmēram tā.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-23 11:05, pirms 3 gadiem
Kādiem idiotiem jābūt lai pret KHL komandu neliktu stabilu KHL vārtsargu Kalniņš šo spēli būtu izvilcis

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 11:17, pirms 3 gadiem
Kā var tik nekvalitatīvi vadīt preses konferenci? UN KĀ, var mūsu treneri nosaukt par Tedu Nolanu? Džeki, common, saņemās.

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:36, pirms 3 gadiem
Daugaviņš un Abols NAV GATAVI čempionaram!
Kivlinieka sniegums bullišos )))

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:58, pirms 3 gadiem
Nav jau traģédija zaudéjums, bet parãdîtã spéle!
Nemetot pa vãrtiem nevar uzvarét'!

  -2 [+] [-]

, 2021-05-23 12:10, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nav jau traģédija zaudéjums, bet parãdîtã spéle!
Nemetot pa vãrtiem nevar uzvarét'!
Laikam ne to spēli skatījies - nebija jau gluži tā, ka nemetām pa vārtiem. Tikai lieta tāda, ka daudzi metieni līdz vārtiem tā arī netika, kazahu laukuma spēlētāji daudz bloķēja, diezgan daudz arī garām aizmetām. Nebūt negribu attaisnot mūsu izlases spēlētājus, bet nu nevajag gluži skatīties plikus ciparus! Ko tu droši vien darīji - pa vārtiem, redz, nemetām!

     [+] [-]

, 2021-05-23 13:49, pirms 3 gadiem
Bobs jau visu nestāstīs, adekvāti reaģēja un jau 2 min pims 2.per. beigām paņēma pārtraukumu, tas gan neizglāba no vārtu zaudējuma. Latvijas izlasē spēlē latvieši, bet kazahiem- krievi, zviedri, amerikāņi, treneris vienīgi varbūt baltu izcelmes no deportāciju sekām

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 13:58, pirms 3 gadiem
fāzelis drīz būs prom un ceru ka IHF pārskatīs naturalizācijas noteikumus, lai diktatūras valstīm nebūtu priekšrocības

     [+] [-]

, 2021-05-23 15:32, pirms 3 gadiem
Bobam bija jāliek cits vārtos metienos - Matīss pilnīgs siets soda metienos. Šitais zāģis tīri uz Matīsa sirdsapziņu