Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Malaga" uzvar grupā, "Milan" iekļūst izslēgšanas spēlēs

Andris Mednis
Andris Mednis

C grupa: "Malaga" uzvar grupā, "Milan" iekļūst izslēgšanas spēlēs
"Malaga" spēlētāji pēc rezultatīva uzbrukuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas C grupas piektajā spēļu kārtā plkst. 19:00 Sanktpēterburgas "Zenit" savā laukumā tikās ar grupas līderi "Malaga". Viesi jau pirmā puslaika sākumā vienas minūtes laikā guva divus vārtus un pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru nosargāja. Otrā puslaikā "Zenit" rezultātu spēja izlīdzināt, tomēr tik nepieciešamo uzvaru izcīnīt neizdevās. Bet Čempionu līgas debitante "Malaga" joprojām turnīrā spēlē bez zaudējumiem un pēc šīs spēles nodrošināja pirmo vietu grupā. Otrajā spēlē "Milan" ar rezultātu 3:1 izbraukumā pieveica "Anderlecht" un nodrošināja otro vietu grupā.

Zenit - Malaga

"Zenit" sākumsastāvā pēc traumas sadziedēšanas atgriezās Halks, kurš kopā ar Aleksandru Keržakovu un Dani spēlēja mājinieku uzbrukumā. Bet "Malaga" galvenais treneris Manuels Pelegrīnī rezervē atstāja Isko. Neskatoties uz to, ka uzvara vairāk bija nepieciešama "Zenit" komandai, viesi mājiniekus šokēja jau spēles sākumā! 8. minūtē Seba Fernandess iespēlēja bumbu no labās malas soda laukumā, kur to uztvēra Djego Buonanote un pārliecinoši apspēlēja Vjačeslavu Malafejevu (0:1). Bet jau pēc minūtes "Zenit" vārtsargs pats uzdāvināja viesiem otros vārtus. Malafejeva piespēli aizsargam pārtvēra Roke Santa Kruzs, piespēlēja Fernandesam soda laukumā, kuram atlika tikai trāpīt vārtos (0:2).

"Zenit" vairāk kontrolēja bumbu un biežāk uzbruka, tomēr noslēgumos pietrūka precizitāte. 15. minūtē pēc Halka soda sitiena bumba tikai nedaudz lidoja gar vārtu stabu, bet 23. minūtē ar Keržakova sitienu no asa lenķa viegli tika galā "Malaga" vārtsargs Vilijs Kabaljero. Kopumā pirmā puslaika beigu daļā "Malaga" droši spēlēja aizsardzībā, neļaujot mājiniekiem izveidot neko bīstamu pie saviem vārtiem. Vienīgā reālā iespēja "Zenit" gūt vārtus radās tikai puslaika pēdējā minūtē, kad pēc diezgan haotiska uzbrukuma Igors Deņisovs izpildīja sitienu vārtu tālajā stūrī, bet Kabaljero lieliskā lēcienā bumbu atvairīja.

Otro puslaiku mājinieki uzsāka ar vētrainiem uzbrukumiem un jau 49. minūtē vienus vārtus atguva. Tomāšs Hubočans no kreisās malas izdarīja piespēli soda laukumā Dani, portugālis veikli apstrādāja bumbu un raidīja to tālajā vārtu stūrī (1:2). Jau 53. minūtē Keržakovam bija izcila iespēja rezultātu izlīdzināt, bet uzbrucējs jau pēc vārtsarga apspēlēšanas no asa lenķa netrāpīja tukšos vārtos. "Zenit" otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs izdarīja milzīgu spiedienu uz pretinieka vārtiem, bet izlīdzinājumu panākt neizdevās. "Malaga" gan turpmākajās 10 minūtēs spēja atvirzīt spēli tālāk no saviem vārtiem un izveidoja vairākus uzbrukumus, liekot savu komandu glābt arī Malafejevam.

Mājinieki pēc nelielas pauzes atkal devās uzbrukumos, pārsvarā izmantojot centrējumus no laukuma malām. Divas reizes pēc šādām piespēlēm tuvu vārtu guvumam bija Keržakovs, tomēr atkal nespēja gūt vārtus, bet Dani sitienu atvairīja vārtsargs. "Zenit" gan izlīdzinājumu panāca 86. minūtē. Vladimirs Bistrovs piespēlēja pie pašiem vārtiem Dani, portugālis pamanījās netrāpīt tukšos vārtos no metra attāluma, bet situāciju glāba Viktors Faizuļins, raidot bumbu vārtu stūrī (2:2). Spēles beigās abām komandām bija labas iespējas izraut uzvaru, tomēr spēle beidzās ar neizšķirtu rezultātu, kas pilnībā apmierināja viesus, kuri nodrošināja uzvaru C grupā, bet pamatīgi iedragāja "Zenit" iespējas turpināt cīņu Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs.

Anderlecht - Milan

Ņemot vērā rezultātu Sanktpēterburgā, "Milan" spēlē Beļģijā bija lieliska iespēja priekšlaicīgi nodrošināt iekļūšanu Čempionu līgas otrajā kārtā. Lai to paveiktu, Milānas klubam bija nepieciešama uzvara. Bet arī "Anderlecht" panākuma gadījumā varēja nokļūt viena soļa attālumā iekļūšanai izslēgšanas spēlēs. Un tieši mājinieki spēli uzsāka apņēmīgāk, izveidojot vairākus bīstamus uzbrukumus. Aktīvākais spēlētājs "Anderlecht" sastāvā bija uzbrucējs Djedonē Mbokanī, kurš piedalījās gan uzbrukumu veidošanā, gan to noslēgumos. Pēc mājinieku spēlētāja Milana Jovanoviča sitiena tālajā vārtu stūrī komandu glāba Kristians Abiati, bet Denisa Preta sitiens lidoja nedaudz garām vārtiem.

"Milan" tā arī nespēja neko ievērības cienīgu uzbrukumā izveidot pirmajā puslaikā, toties otrā puslaika pašā sākumā to kompensēja ar gūtajiem vārtiem. 47. minūtē Matia De Skiljo izpildīja centrējumu soda laukumā, kur bumbu uztvēra Stefans El Šāravi un raidīja bumbu vārtos (0:1). Mājinieki protams metās atspēlēties, tomēr uzbrukumiem trūka izdomas un precizitātes. Bet "Milan" diezgan saskaņoti aizsargājās un atbildēja ar pretuzbrukumiem. Spēles intriga tika zaudēta spēles 71. minūtē. Sākumā tiesnesis piešķīra apšaubāmu noraidījumu par pēdējās cerības sodu mājinieku aizsargam Bremam Nuitinkam. Bet pēc sekojošā soda sitiena Filips Meksess ar fantastisku sitienu pāri galvai, no soda laukuma robežas, guva otros vārtus (0:2).

"Anderlecht" savu skatītāju priekšā gan negrasījās padoties un jau 78. minūtē, spēlējot mazākumā, rezultāta starpību samazināja. Pēc cīņas soda laukumā bumba nonāca pie Toma De Satera, kurš to raidīja "Milan" vārtu tīklā (1:2). Pēc trīs minūtēm jau mājinieku komandas aizsargam Olivjē Dešāhtam bija iespēja rezultātu izlīdzināt, bet viņa sitiens no soda laukuma kreisās malas lidoja pāri vārtiem. Tuvojoties spēles beigām "Anderlecht" spēlētāji vairs nedomāja par aizsardzību, un viesi to izmantoja. El Šāravi izrāvās pa kreiso malu līdz soda laukumam un piespēlēja Patu, kuram tikai atlika to trāpīt vārtos (1:3).

C grupa, 5.kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Zenit'' - "Malaga"2:2(0:2)Dani 49' Faizuļins 86' - Buonanote 8' Fernandess 9'
"Anderlecht'' - "Milan"1:3(0:0)De Saters 78' - El Šāravi 47' Meksess 71' Patu 90'

Grupas tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Malaga532010:311
2.AC Milan52217:58
3.Anderlecht51132:74
4.Zenit51135:94

Izmantotie resursi:
whoscored.com

  -3 [+] [-]

, 2012-11-21 21:02, pirms 12 gadiem
Galvenais lai Milan ar Anderlecht nospēlē niču, jo tad būs ļoti interesanta intriga...

  -4 [+] [-]

, 2012-11-21 21:02, pirms 12 gadiem
Tā nepaveicās Zenitam.. =/

Tiesnesim patika dalīt kartiņas..

     [+] [-]

, 2012-11-21 21:04, pirms 12 gadiem
Plukainais rakstīja: Tā nepaveicās Zenitam.. =/

Tiesnesim patika dalīt kartiņas..
Jo īpaši beigās iedeva Bistrovam sarkano par 2 pateiktiem vārdien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-11-21 21:10, pirms 12 gadiem
ovechkin137 rakstīja: Jo īpaši beigās iedeva Bistrovam sarkano par 2 pateiktiem vārdien
Es iedomājos, ko Viņš teica, bet bija jau arī par ko.. Viņi vnk izspēlēja sodiņu 30 sec~.. Tur pat Hulks diskutēja par to..

  -2 [+] [-]

, 2012-11-21 21:11, pirms 12 gadiem
ovechkin137 rakstīja: Jo īpaši beigās iedeva Bistrovam sarkano par 2 pateiktiem vārdien
Un kas lika vērt muti vaļā?

     [+] [-]

, 2012-11-21 21:11, pirms 12 gadiem
Es Maris 83 rakstīja: tik daudz neizmantotas iespejas,no zenit,Malafejevs un Kerzakovs lohi viens tuksos vartos nevar iesist otras uzdavina pretiniekim vartus>
Sēžot pie tv jau viss viegli..

     [+] [-]

, 2012-11-21 21:12, pirms 12 gadiem
T.G.H. rakstīja: Un kas lika vērt muti vaļā?
Itkā jau neviens, bet ar tādu kartīšu dalīšanu..

  +4 [+] [-]

, 2012-11-21 21:16, pirms 12 gadiem
T.G.H. rakstīja: Un kas lika vērt muti vaļā?
Nu tad klusē partizan.........ja tu mācētu spēlēt futbolu, tad tu zinātu ka vārdi ko tu pasaki ir emociju vien..

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 21:18, pirms 12 gadiem
prieks gan par Malagu, gan par Buonanoti! Spēlētājs veiksmīgi atgriezies laukumā pēc diezgan šaušalīgas avārijas pirms pāris gadiem, kad tika bez maz "salikts pa detaļām" kopā!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 21:24, pirms 12 gadiem
Prieks, ka Dani iesita! Bija aktīvs, vēl tikai uzņem formu, manuprāt, tieši viņa aktivitātes pietrūka iepriekšējās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-11-21 21:43, pirms 12 gadiem
ovechkin137 rakstīja: Galvenais lai Milan ar Anderlecht nospēlē niču, jo tad būs ļoti interesanta intriga...
Kas būs ja nenospelēs niču? Neiniteresanta intriga?

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 22:19, pirms 12 gadiem
Zenit aizlidoja zenītā!....
eh.. atkal TIE NABAGIE bija stiprāki par miljardieru klubu...

     [+] [-]

, 2012-11-21 22:34, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: Zenit aizlidoja zenītā!....
eh.. atkal TIE NABAGIE bija stiprāki par miljardieru klubu...
Nevar jau samaksat tik daudz naudas, lai stiprakie gribetu spelet Krievija.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-22 00:17, pirms 12 gadiem
Mexes vnk tādu golu iebombija. Woow.

UNBELIEVABLE! Philippe Mexes’ out-of-this-world...

     [+] [-]

, 2012-11-22 01:05, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Mexes vnk tādu golu iebombija. Woow.

http://www.101greatgoals.com/blog/unbelievable-philippe-mexes-out-of-this-world-overhead-kick-ac-milan-v-anderlecht/
Šitā tagad stilīgi sist. Ibra nosaka modi.
Un pa smuko!

  -4 [+] [-]

, 2012-11-22 02:09, pirms 12 gadiem
E_FKRAUNA rakstīja: Šitā tagad stilīgi sist. Ibra nosaka modi.
Un pa smuko!
Ibra vismaz apzināti sita uz vārtiem,bet šitā tīrākā haļava,mēģināja centrēt,bet nu trāpīja devītniekā

  +3 [+] [-]

, 2012-11-22 07:18, pirms 12 gadiem
Eiropa atslēdz gazpromu no tālākās dalības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja