Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Valančūnam jauns 30 miljonu līgums ar "Pelicans"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valančūnam jauns 30 miljonu līgums ar "Pelicans"
Jons Valančūns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lietuviešu centrs Jons Valančūns noslēdzis jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas klubu Ņūorleānas "Pelicans", kura rindās nonāca šajā starpsezonā. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām par 30,1 miljonu dolāru.

Iepriekšējās divas ar pusi sezonas Memfisas "Grizzlies" rindās pavadījušais Jons Valančūns tika aizmainīts uz Ņūorleānas "Pelicans" darījumā, kurā pretējā virzienā ceļoja Ēriks Bledso un Stīvens Adamss. Lietuvietim bija spēkā esošs līgums uz vēl vienu sezonu, bet tagad sadarbība pagarināta. Tādējādi Valačūnam ir trīs gadu un 44,1 miljona līgums ar "Pelicans".

Aizvadītā sezona Valančūnam bija produktīvākā karjerā. Vidēji laukumā atrodoties tikai 28 minūtes, centrs izcēlās ar 17,1 punktu un 12,5 atlēkušajām bumbām, turklāt tika realizēti 59,2% metieni no spēles. Atlēkušo bumbu ailē viņš ieņēma trešo vietu visā līgā, bet 4,1 atlēkusī bumba uzbrukumā bija otrais labākais rādītājs. Ar 49 double-double Valačūns dalīja trešo vietu, iepaliekot tikai no Nikolas Jokiča un Rasela Vestbruka.

Valančūns atzina, ka starpsezonas laikā guvis pārliecību par to, ka vēlas būt daļa no "Pelicans" izstrādātā plāna. "Izlēmu, ka vēlos palikt. Esmu priecīgs – ir sajūta, ka šī ir mana ģimene. Treneri saprot, kas esmu un ko daru. Komandas biedri mani sagaidīja ar atplestām rokām. Visa organizācija man palīdzējusi, radot sajūtu, ka šeit esmu jau ilgu laiku, tāpēc gribēju jaunu līgumu," teica Valančūns.

Debija jaunajā komandā gan nebija sekmīga. "Pelicans" sezonas atklāšanas spēlē ar 97:117 piekāpās Filadelfijas "76ers", un Valančūns deviņiem punktiem pievienoja 12 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-10-21 10:42, pirms 3 gadiem
Adekvāti.

     [+] [-]

, 2021-10-21 11:15, pirms 3 gadiem
Liekas kaut kā maz.Pagāšgad jau bija ļoti labs.Šogad vēl kontrakta gads un parasti tādos spēlētāji pakaļu plēsdami spēlē.
Adamsam pat NOLA paģāsgad iedeva lielāku ciparu