Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Otro reizi valsts vēsturē Lietuva triumfē U16 Eiropas čempionātā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Otro reizi valsts vēsturē Lietuva triumfē U16 Eiropas čempionātā
Lietuvas U16 izlase. Foto: FIBA

Lietuvas U16 puišu izlase šodien kļuva par U16 Eiropas čempionāta uzvarētāju, finālā ar 77:68 uzvarot Spāniju, kura bija esošā čempione. Valsts vēsturē tā šajā turnīrā triumfēja otro reizi, pirmajai notiekot 2008. gadā. Tikmēr visas spāņu puišu izlases šajā vasarā spēlēja finālā.

• Spānijas puišu izlases šajā vasarā visas spēlējušas finālā. U20 un U18 valstsvienības čempionātos kļuva par čempionēm, izšķirošajā mačā iekļūstot arī U16 puišu izlasei.

• Kopumā U16 izlašu čempionātā Spānija bija kļuvusi par čempioni pēdējos divos no trim čempionātiem un turnīru sagaidīja kā esošā čempione. To laikā spāņi bija izcīnījuši 18 medaļas (piecas zelta, septiņas sudraba un sešas bronza).

• Lietuva U16 Eiropas čempionātā līdz šim vakaram bija triumfējusi tikai reizi – tālajā 2008. gadā. Vēl četras reizes bija izcīnītas sudraba medaļas, bet reizi bronza.

• Finālā, kurš sākās 30 minūtes vēlāk nekā sākotnēji plānots, iesākās ar Lietuvas izvirzīšanos vadībā. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā lietuviešiem bija desmit punktu pārsvars.

• Ceturto ceturtdaļu spāņi sāka ar 9:2 izrāvienu, kas ļāva pietuvoties līdz 58:61. Cīņa par zelta medaļām kļuva spraigāka un azartiskāka.

• Lietuva gan tuvāk par trim punktiem spāņu nepielaida. Pretiniekiem bija iespējas būt arī tuvāk, taču neprasmīgi izspēlēti uzbrukumi neļāva tai pacīnīties par sesto zeltu valsts vēsturē U16 Eiropas čempionātu ietvaros.

• Lietuvieši ieguva otrās zelta medaļas U16 Eiropas čempionātā, finālā uzvarot ar 77:68. Uzvarētājiem par rezultatīvāko kļuva Mants Laurenčiks, kurš iemeta 26 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem. Vēl virs desmit punktiem iemeta Neds Raupelis (16) un Kaspars Jakucionis (15), kurš punktiem pievienoja 11 bumbas zem groziem.

• Spānijas izlases rindās gandrīz pusi komandas punktus iemeta Mario Saints-Superijs, kurš spēli noslēdza ar 31 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām.

• Bronzas medaļas ieguva Francijas jaunie basketbolisti, kuri cīņā par bronzu pārliecinoši ar 65:46 apspēlēja Grieķiju, kura astotdaļfinālā pārspēja Latviju.

• Latvijas U16 izlase Eiropas čempionātu noslēdza desmitajā vietā.

     [+] [-]

, 2022-08-21 08:01, pirms 2 gadiem
Leiši arvien tālāk no mūsejiem! Grimstam ar diezgan lielu ātrumu!