Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova šodien uzsāks "US Open" kvalifikāciju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova šodien uzsāks "US Open" kvalifikāciju
Anastasija Sevastova

Šodien Ņujorkā tiks dots starts šī gada pēdējā „Grand Slam” turnīra kvalifikācijas cīņām. Tajās šoreiz piedalīsies arī Latvijas dāmu tenisa līdere Anastasija Sevastova (WTA 150.). Pirmā spēle viņai šodien pēc 21:00, kad pretiniekos stāsies itāliete Karina Knapa (WTA 130.).

„US Open” turnīrā 22 gadus vecā Sevastova līdz šim spēlējusi trīs reizes – 2009., 2010. un 2011.gadā uzreiz bija izdevies nodrošināt vietu pamatturnīrā. Tomēr pērnā gada beigās un šī gada sākumā liepājniece cīnījās ar dažādiem savainojumiem, kas lika izlaist vairākus turnīrus un rangā atkrist uz trešā simta vidu. Vasarā Nastjai izdevies sapelnīt pietiekami ranga punktu, lai pakāptos par vairāk nekā 100 vietām augstāk (šobrīd 150.), kas garantēja tikšanu uz „US Open” kvalifikāciju.

Pagājušajā naktī notika kvalifikācijas turnīra izloze, kurā 128 sportistes uzzināja savu „ceļu” līdz pamatturnīram. Sevastovai turnīrs jāsāk šovakar ar maču pret itālieti Karinu Knapu. 25 gadus vecā itāliete rangā atrodas 20 pozīcijas augstāk, bet 2008.gadā viņa bijusi pat 35. pasaulē. Līdz šim pret viņu Anastasija nav spēlējusi. Mača sākums šodien ap 21:00 (trešā spēle 7.kortā).

Ja izdosies uzvarēt, tad 2.kārtā pretiniekos stāsies amerikāniete Šelbija Rodžersa (WTA 290.) vai austrāliete Monika Adamcaka (WTA 188.), bet izšķirošajā cīņā par pamatturnīru pretī varētu būs slovākiete Magdalēna Ribarikova (WTA 67.), kura ir kvalifikācijas galvenā favorīte.

Citi Latvijas tenisisti kvalifikācijas turnīros nespēlēs. Ernests Gulbis ir „US Open” pamatturnīra dalībnieku vidū, visticamāk Ņujorkā dāmu dubultspēlēs cīnīsies arī Līga Dekmeijere.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-21 12:35, pirms 12 gadiem
US Open - jābūt taču konkursiņam par šo turnīru!!!!!!