Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs otro reizi centīsies apspēlēt Džokoviču Sinsinati finālā

Marejs otro reizi centīsies apspēlēt Džokoviču Sinsinati finālā
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Par Sinsinati "Masters 1000" finālistiem vēlā sestdienas vakarā kļuva divi no ATP reitinga TOP 4 spēlētājiem - serbs Novaks Džokovičs un brits Endijs Marejs. Ranga 4. numurs Marejs divos setos pārspēja labā formā esošo Mārdiju Fišu no ASV, savukārt 1. raketes Džokoviča pretinieks čehs Tomašs Berdihs no cīņas izstājās jau pēc pirmā seta. Pirms trim gadiem Novaks un Endijs šajā pašā turnīrā jau tikās finālā - toreiz pārāks divos tabreikos bija Marejs.

Pirmie sestdien kortā devās Marejs un Fišs, kuri reitingā atrodas netālu viens no otra (attiecīgi 4. un 7. vieta). Arī bukmeikeru prognozēs abu iespējas tika novērtētas līdzīgi. Tās izrādījās precīzas - pirmā seta likteni izšķīra vienīgais Mareja breiks, bet otrajā setā, kurā bija veseli seši breiki (katram tenisistam pa trīs), bija jāspēlē taibreiks. Tas tika aizvadīts ļoti saspringti, tomēr gala rezultātā mazāk kļūdas un vairāk veiksmes bija Endijam Marejam, kuram panākums garā taibreikā un visā mačā ar 6:3, 7:6(8). Jāatzīmē, ka tā Endijam bija 300. uzvara ATP tūres un "Grand Slam" turnīros.

Otrajā pusfinālā nedaudz vēlāk tikās šogad neapturamais nu jau reitinga līderis Novaks Džokovičs un Tomašs Berdihs (ATP 9.), kuram ceturtdien ceturtdaļfinālā izdevās tikt galā ar Rodžeru Federeru. Čehs labi iesāka, ar 5:3 esot vadībā pirmajā setā, tomēr savainojums vēl ko vairāk šajā mačā izdarīt neļāva - zaudēti nākamie četri geimi un sets ar 5:7. Loģiska arī izstāšanās labā pleca savainojuma dēļ. Kā pēc spēles atzina pats Berdihs, tad, ja nebūtu trauma, būtu labas izredzes pacīnīties par uzvaru, bet šobrīd galvenais uzdevums ir izveseļoties līdz "US Open", kas sāksies jau aiznākamnedēļ.

Džokovičam, kam šogad uzvaru/zaudējumu bilance ir 57-1, šis būs 10. fināls šosezon, visi iepriekšējie deviņi uzvarēti, ieskaitot pirms nedēļas izcīnīto titulu Monreālā, kur šādas pašas kategorijas turnīra finālā apspēlēts Mārdijs Fišs. Serba 24. gadus vecais vienaudzis Marejs tēmē uz savu septīto "Masters 1000" titulu karjerā. Šogad britam gan tikai viens tituls tūrē - tas pats "ATP 250" Londonas "Queen's Club" sacensībās, bet "Australian Open" zaudējums izšķirošajā spēlē par kausu.

Finālam odziņu piešķir fakts, ka Marejs 2008. gada Sinsinati finālā sakāva Noli, kurš rīt centīsies revanšēties. Džokovičs Sinsinati līdz šim nav izcīnījis uzvaru, taču vēl viens zaudējums finālā viņam bijis arī 2009. gadā, kad izšķirošajā mačā atzīts Federera pārākums. Tāpat Novaks noteikti centīsies vēlreiz pārspēt jau pirms nedēļas uzstādīto rekordu, kad viņš kļuva par pirmo tenisistu, kas uzvarējis piecos "Masters" turnīros gada laikā. Nu ir iespēja uzvarēt arī sesto.

"Man ir jāspēlē ļoti labi, lai rīt pārspētu Džokoviču. Tas būs labs tests, lai redzētu, kādā līmenī ir mana spēle pirms "US Open", jo viņš šobrīd ir pirmais pasaulē," pirms spēles atzina Marejs. Fināla sākuma laiks plkst. 19:30 pēc Latvijas laika, bet spēli tiešraidē translēs Viasat Sport Baltic.

„Western & Southern Open” ATP Masters 1000 turnīrs. Sinsinati, ASV

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - (8) Tomas Berdych7:5 (Berdych izstājās)
(4) Andy Murray - (7) Mardy Fish6:3 7:6(8)

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Vai Marejs Džokovičam sagādās otro zaudējumu šogad?

  • 20

  • 64


  -1 [+] [-]

, 2011-08-21 03:46, pirms 13 gadiem
Finālmača sākums jau nu gan nav nekāds noslēpums - tas sāksies 19:30 pēc LV laika!
Un tas bija zināms krietnu laiku iepriekš...

     [+] [-]

, 2011-08-21 03:56, pirms 13 gadiem
petkins rakstīja: Finālmača sākums jau nu gan nav nekāds noslēpums - tas sāksies 19:30 pēc LV laika!
Un tas bija zināms krietnu laiku iepriekš...
jap, pareizi.

  -2 [+] [-]

, 2011-08-21 08:47, pirms 13 gadiem
takaa dzokovicam veicas sosezon ta nekad nesmu redzeejis, cik reizes pret vinju kads neizstajas, tas nav nopietni...... !!!! halava visu laiku vinam......

     [+] [-]

, 2011-08-21 08:50, pirms 13 gadiem
Mardijs turejas, turejas, bet speka jau vairs uz beigam nebija eksplozijai un izbrauca vien uz Mureja nevaresanu! Nekas nedaudz zaudeti punkti seit, kopuma bus kritinies par divam vietam uz 9. vietu, bet final 8 100% bus domaju, tagad pareizi izdarija, ka tomer ateicas no maza turnira un ar visiem spekiem gatavojas US Open! Par Finalu, Djoko sobrid ta isti neviens nevar apturet, ja nu vienigi vinam pamatigi neiet kaut kas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-21 11:45, pirms 13 gadiem
kurioza situācija bija Mareja-Fiša mača beigās, taibreikā pie mačbumbas Marejam. Tiesneši nenokliedza autu, un Marejs un Fišs jau devās pie tīkla. Fišs tomēr nolēma paņemt "vanagaci"...... un kāds mm bija ārā.... tiesa, spēle vēl ieilga tikai 2 izspēles.....

     [+] [-]

, 2011-08-21 12:31, pirms 13 gadiem
Pa eurosport nerādīs??