Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vīriešu izlase EČ2026 kvalifikācijā vienā grupā ar Spāniju, Itāliju, Serbiju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vīriešu izlase EČ2026 kvalifikācijā vienā grupā ar Spāniju, Itāliju, Serbiju
Davors Čutura. Foto: LHF

Latvijas Handbola federācija ziņo, ka vīriešu izlase 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ielozēta ceturtajā grupā, kur spēkosies pret Spāniju, Itāliju un Serbiju. Turnīram kvalificēsies katras grupas divās labākās un četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Izloze noteikusi, ka Latvijas vīriešu handbola izlase 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ielozēta 4. grupā ar Spānijas, Itālijas un Serbijas izlasēm.

Sākotnēji kvalifikācijas pamatturnīram Latvijas vīriešu handbola izlase nebija kvalificējusies, jo divu spēļu summā priekškvalifikācijā ar 60:61 zaudēja Luksemburgai. Kvalifikācijas pamatturnīrā Latvija iekļuva kā laimīgā zaudētāja, jo kvalifikācijā par izraisīto invāziju Ukrainā nepiedalīsies Krievija un Baltkrievija. Līdz ar to aizpildītas bija 31 no 32 vakancēm un pēdējo vietu aizpildīja Latvija.

Kvalifikācijā no katras grupas Eiropas čempionātam kvalificēsies divas spēcīgākās komandas, kā ari četras labākās trešo vietu ieguvējas. Kā rīkotājas vietu finālturnīrā nodrošinājušas Dānija, Norvēģija un Zviedrija, bet kā 2024. gada čempione - Francija.

Vienīgo reizi Latvijas handbola izlase Eiropas čempionātam kvalificējās 2020. gadā, kad grupā zaudēja visās trijās spēlēs pret Spāniju, Vāciju un Nīderlandi.

2026. gada EHF Euro kvalifikācijas grupas

1. grupa2.grupa3.grupa4.grupa
SlovēnijaUngārijaIslandeSpānija
ZiemeļmaķedonijaMelnkalneGrieķijaSerbija
LietuvaSlovākijaBosnijaItālija
IgaunijaSomijaGruzijaLatvija
5.grupa6.grupa7.grupa8.grupa
HorvātijaNīderlandeVācijaPortugāle
ČehijaFēru salasAustrijaPolija
BeļģijaUkrainaŠveiceRumānija
LuksemburgaKosovaTurcijaIzraēla

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LVhandball...

     [+] [-]

, 2024-03-21 21:39, pirms pusgada
Cik var to Itāliju ielozēt??