Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņam divi vārti Kazaņā, Ozoliņam 0:7 pret SKA

Dārziņam divi vārti Kazaņā, Ozoliņam 0:7 pret SKA
Lauris Dārziņš
Foto: ak-bars.ru

Šodien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) play-off cīņas sāka Austrumu konferences vienības. Lielisku spēli "Ak Bars" sastāvā aizvadīja Dārziņš, kura rēķinā divi vārti un uzvara spēlē. Pānākums arī Miķeļa Rēdliha "Lokomotiv", bet smagas sagrāves cieta Ozoliņa "Atlant" un Kuldas "Sibir". Aizraujošā divu pagarinājumu cīņā Sprukta CSKA apspēlējā Prāgas "Lev".

"Avangard" vairākums sarauj gabalos Kuldas "Sibir"

Spēle Omskā sākās piesardzīgi, tomēr līdz pirmā perioda izskaņai mājinieki izveidoja pāris teicamas vārtu gūšanas epizodes, taču nespēja „atslēgt” Glāsa vārtus. Otrās trešdaļā mājinieku pārākums sāka izpausties arī uz tablo. Jau sestajā minūtē pēc omskieša metiena ripa atleca vārtu priekšā, un veiklākais vārtu priekšā izrādījās „Avangard” uzbrucējs Tomašs Zaborskis, atklājot spēles rezultātu - 1:0. Perioda otrajā pusē „Sibir” saņēma divus noraidījumus. Abas izdevības spēlēt vairākumā omskieši izveidoja izcilas epizodes, bet Igoram Volkovam un Pāvelam Vaļentenko atlika tikai pielikt punktu teicamajām izspēlēm. Rezultāts pēc 40 nospēlētām minūtēm jau 3:0 „Avangard” labā. Arī trešajā trešdaļā abām komandām radās iespēja spēlēt vairākumos. Sibīrieši turpināja klusēt, turpretī Omskas vairākums turpināja darboties lieliski, 44. minūtē, izmantojot skaitlisko pārākumu, izcēlās Aleksands Bumagins, bet 55. minūtē - Aleksandrs Popovs. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:0 "Avangard" labā. Omskieši realizēja 4 no 7 iespējām spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet savus vārtus saglabāja neskartus.

Latvijas izlases un „Sibir” aizsargs Artūrs Kulda laukumā pavadījā nepilnas 22 minūtes (21:37), izdarīja četurs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Pret Kuldu tika izdarīts pārkāpums, kas ļāva „Sibir” spēlēt vairākumā. Vienīgais latvietis „Avangard” rindās Georgijs Pujacs netika iekļauts komandas pieteikumā un spēli raudzījās no tribīnēm.

Dārziņam divi vārti „Ak Bars” uzvarā

Pirmo cīņu izslēgšanas spēlēs aizvadīja Lauris Dārziņš un viņā pārstāvētais Kazaņas „Ak Bars”, kuriem pretī stājās Ņižņekamskas „Neftehimik”. Lieliskas pirmās 20 minūtes padevās mājiniekiem „Ak Bars” hokejistiem. 16. minūtē rezultātu atklāja Janne Pesonens, bet jau pēc nepilnām trīs minūtēm arēna atkārtoti uzgavilēja, jo komandas otros vārtus guva Lauris Dārziņš pēc Tereščenko un Medvedeva saspēlem. Spēles noslēgumā šaubas par panākumu mačā izkliedēja Aleksejs Morozovs un Denis Golubevs, rezultāts 5:1.

Uzvaras vārtus „Ak Bars” rindās guva Lauris Dārziņš. Uzbrucējs laukumā pavadīja 10:51 un realizēja divus no četriem metieniem, palīdzot vienībai izcīnīt nozīmīgu panākumu.

„Lokomotiv” notur uzvaru un izlīdzina rezultātu sērijā

Citā spēlē Miķeļa Redliha Jaroslavļas „Lokomotiv” tikās ar Čerepovecas „Severstal”. Pēc zaudējuma pirmajā spēlē „Loko” bija apņēmības pilni reabilitēties un izlīdzināt rezultātu sērijā. Mača 13. minūtē lieliska izdevība radās Daņilam Apeļkovam un viņš nepievīla, izvirzot Jaroslavļu vadībā ar 1:0. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat 39. minūtei, kad ar precīzu šāvienu Čerepovecas rēķinu atklāja Aleksandrs Rjazancevs. Atgriežoties pēc pārtraukuma „Loko” bija iespēja spēlēt vairākumā pieci pret trim, ko vārtu guvumā pārvērta Stefans Kronvals. Visi "Severstal" centieni panākt izlīdzinājumu bija neveiksmīgi un "Lokomotiv" svinēja uzvaru ar minimālu pārsvaru - 2:1.

„Lokomotiv” otrajā maiņā darbojās latvietis Miķelis Redlihs, kurš laukumā pavadīja teju 15 minūtes (14:51) un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bet pie rezultativitātes punktiem netika.

Ozoliņa „Atlant” bezcerīgs zaudējums

Vakardien spraiga cīņa risinājās starp Sanktpēterburgas SKA un Mitišču „Atlantu” un komandas laukumā devās arī šodien, lai noskaidrotu, kura būs veiksmīgāka otrajā mačā. Pirmais periods starp komandām aizritēja spraigā cīņa. Tikai īsi pirms pārtraukuma SKA uzbrucējs Aleksandrs Kučerjavenko atklāja mača rezultātu. Otrajā periodā aizvien vairāk sāka izpausties Sanktpēterburgas hokejistu pārākums. Spēlējot vairākumā, otros vārtus guva Kevins Dalmans un vēl pēc 30 sekundēm precīzs bija Mihails Varnakovs. Pēc 40 spēles minūtēm SKA atradās vadībā ar 3:0. Noslēdzošās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs „Atlant” zaudēja vēl divus vārtus, ar rezultatīviem metieniem izcēlās Antons Burdasovs un Viktors Tihanovs. Spēles pēdējā minūtē Mitišču vienības „zārkā” vēl vienu naglu iedzina Tihonovs. Mačam noslēdzoties, tablo vēstīja graujošo 7:0

Mitišču komandas kapteinis Sandis Ozoliņš šodien laukumā pavadīja 18 minūtes (17:55), taču pa pretinieku vārtiem nemeta.

„Dynamo” uzvar pagarinājumā

Citā spēlē spēkiem mērojās bijušo Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētā „Dynamo”, kas spēkojās ar Bratislavas „Slovan”. Mača rezultātu ātri vien atklāja Jakubs Petružāleks, izvirzot vadībā maskaviešus. Otrā perioda 6. minūtē Mario Bļižņaks panāca izlīdzinājumu. Piecas minūtes vēlāk Romans Kukumbergs pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja „Slovan”, bet viņu prieki bija īsi, jo pēc 150 sekundēm Aleksejs Sopins atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Līdz pat pamatlaika beigām rezultāts nemainījās un sekoja pagarinājums. Uzvaras vārtus mača 72. minūtē guva Aleksejs Sopins.

CSKA uzvar 90 minūšu drāmā

Pēc sāpīgā zaudējuma spēles pagarinājumā vakardien Prāgas „Lev” devās laukumā, lai cīnītos par uzvaru viesos pret Maskavas CSKA. Šoreiz spēlei bija pieteikti gan Mārtiņš Cipulis un Aleksands Ņiževijs „Lev” rindās, gan Jānis Sprukts CSKA. Mača rezultātu, spēlējot skaitliskajā vairākumā, 15. minūtē atklāja Aleksandrs Radulovs. Iespēja realizēt skaitlisko vairākumu radās arī viesiem, ko nekļūdīgi izmantoja Niklass Danielsons. Ļoti nozīmīgus vārtus spēles 44. minūtē guva „Lev” spēlētājs Mihals Birners, izvirzot komandu vadībā. Tikai divas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām CSKA pamanījās izraut neizšķirtu, laimīgais vārtu guvējs bija Jakovs Rilovs, jo, kā vēlāk izrādījās, šie vārti ieveda maskaviešus spēles pagarinājumā. Ar papildus 20 minūtēm nebija gana, lai hokejisti noskaidrotu labāko, tāpēc sekoja otrais pagarinājums. Mača 90. minūtē sīvo cīkstēšanos pārtrauca maskaviešu uzbrucējs Igors Grigorenko, nodrošinot komandai otro panākumu pagarinājumā divās dienās.

Prāgas komandas sastāvā Aleksandrs Ņiževijs laukumā pavadīja 9:26 , bet viņa kolēģis komandā Mārtiņš Cipulis krietni lielāku spēles laiku 21:25, uzvarēja četros no sešiem iemetieniem (66.7%) un izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Tikmēr pretējā nometnē spēlēja Jānis Sprukts, viņš laukumā pavadīja 20:39, uzvarēja 12 no 23 iemetieniem (52.2%) un izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...