Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pirms spēles pret Latviju kārtējais skandāls Polijas futbolā: sūdzēs tiesā žurnālistu

Rolands Eliņš

Pirms spēles pret Latviju kārtējais skandāls Polijas futbolā: sūdzēs tiesā žurnālistu
Polijas Futbola asociācijas prezidents Cezari Kuleša kopā ar UEFA prezidentu Aleksandaru Čeferinu. Foto: PZPN

Polijas Futbola asociācija (PZPN) par reputācijas bojāšanu vēlas iesūdzēt tiesā vietējo žurnālistu Pjotru Želazniju, kurš septembra vidū veica ierakstu sociālajā tīklā "X" un atteicies to dzēst vai atvainoties par to.

Pazīstamais poļu futbola žurnālists Pjotrs Želaznijs, kurš ir arī straumēšanas platformas "Viaplay" futbola eksperts, septembra sākumā savu veidoto raidījumu sociālajā tīklā "X" pieteica ar šādu tekstu: "Vai PZPN ar prezidentu Kulešu un bariņu politiķu, kuri iemetinājušies dažādos asociācijas stūros vispār var izveidot normālu izlasi? Vai viņi var apvienot futbolistus, kuriem ir savstarpējas antipātijas un kuri apsūdz cits citu melos? Vai asociācija, kuras lielā reforma sastāv no tā, ka sadzērušies partneri tagad izlases lidmašīnā iekāps pa citām durvīm, var nodrošināt normālus darba apstākļus?"

Tas bija brīdis, kad Polijas izlase bija tikko cietusi sakāvi pret Albāniju un gaidīja jauna galvenā trenera nozīmēšanu, un Polijas izlase un PZPN izpelnījās lielu vietējās sabiedrības kritiku. Taču izskatās, ka PZPN bosiem īpaši sirdī iekrita tieši Želaznija vārdi, jo viņš 17. novembrī no PZPN saņēma vēstuli (divus mēnešus pēc tvīta publicēšanas!), kurā tika pieprasīts 24 stundu laikā šo ierakstu dzēst, jo tas "pārkāpj privātās dzīves tiesības" un "bojā PZPN reputāciju".

Šodien medijā "Onet" Želaznijs paskaidroja, ka netaisās atvainoties, jo uzskata, ka visu publicējis pēc labākās sirdsapziņas un pastāv par savu teikto. Viņš atklāja, ka PZPN draud ar tiesu darbiem, kuriem tad viņš šobrīd noskaņojas, jo minēto 24 stundu laikā tvītu nav izdzēsis un šis termiņš jau pagājis.

Polijas Futbola asociācija apstiprinājusi nodomus cīnīties par savu reputāciju: "Lai gan cienām žurnālistus un viņu tiesības izteikt kritiku, nevaram pieņemt publiskus ierakstus, kuros nav žurnālista kritikas, bet gan tikai vienkāršs naids Polijas lielākās sporta organizācijas virzienā. Želaznija kungs savā publikācijā apvainojis PZPN un līdz ar to vairākus desmitus tūkstošus Polijas futbola pārstāvjus."

Savā tvītā Želaznijs atsaucās uz citu skandālu Polijas futbolā, kad, atgriežoties mājās pēc šī gada 20. jūnija sakāves pret Moldovu (2:3), izlases lidmašīnā bija uzaicinātas arī ar valstsvienību tiešā veidā nesaistītas personas, kuras bija alkohola reibumā un traucēja futbolistiem lidojuma laikā. Polijas mediji vēstīja, ka šīs personas bija federācijas vadības aicinātas. Tas esot ierasts process, ka izlases reisam pievienojas federācijas sponsoru pārstāvji, taču toreiz šīs personas bijušas agresīvas pret futbolistiem un, esot alkohola reibumā, esot pārmetušas futbolistiem par viņu sniegumu laukumā.

Līdz ar iebildumiem pret Želaznija teikto PZPN tagad atgādinājusi par šo notikumu, un vairāki Polijas futbola apskatnieki neizpratnē groza galvas par to, cik slikta ir šāda veida PZPN komunikācija, padarot slikto situāciju pavisam nepatīkamu, liekot turpināt runāt par to.

"Ja šāda tiesas prāva patiešām notiks, tad tā būs kā medusmaize visiem Polijas sporta žurnālistiem," komentēja poļu futbola žurnālists Radoslavs Majdans. Viņam piebilda Lukašs Olkovičs, "Onet" žurnālists, kurš vasarā publicēja minēto materiālu par Polijas izlases lidojumu no Moldovas: "Es Želaznijam nevēlu ļaunu, taču patiešām vēlētos, lai būtu šāda tiesas prāva. Tad PZPN būtu jāizsauc liecinieki, un visa sabiedrība uzzinātu, kas patiešām notika tajā lidmašīnā."

Polijas izlase aizvadījusi blāvu "Euro 2024" atlases ciklu, kurā neizkļuva no grupas, kas nebūt nav saucama par nāves grupu - Albānija, Fēru salas, Čehija un Moldova. Polija ar 11 punktiem ieņem trešo vietu, tiesa, vēl var atkrist aiz Moldovas, kurai palikusi izšķirošā spēle pret Čehiju.

Polijas izlase gan tāpat vēl saglabā cerības kvalificēties finālturnīram, jo piedalīsies pārspēlēs. Savukārt rītdien Polijas izlasi sagaida gada noslēdzošais mačs, Varšavā tiekoties pret Latvijas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://przegladsportowy.onet.pl/pi...

  +6 [+] [-]

, 2023-11-20 16:33, pirms 5 mēnešiem
LFF spicē ausis. Jau sazinājušies ar juristiem par #DainisOut, briest lielas prāvas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2023-11-20 17:35, pirms 5 mēnešiem
Rīt Kazakevičs un 11 vilki iedzīs pēdējo naglu PZPN zārkā!

     [+] [-]

, 2023-11-21 00:12, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Rīt Kazakevičs un 11 vilki iedzīs pēdējo naglu PZPN zārkā!
Es jautātu citādi.Kurā zākā tiks iedzīta pēdējā nagla