Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Žuks: "Pēdējās spēles ļauj noticēt, ka dodamies pareizajā virzienā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Žuks: "Pēdējās spēles ļauj noticēt, ka dodamies pareizajā virzienā"
Antons Žuks
Foto: Kekavasbulldogs.lv

Viens no pēdējo gadu stabilākajiem "Lielvārde/FatPipe" aizsargiem Antons Žuks starpsezonu periodā pārcēlies uz "Ķekavu". Lai gan florbolists nekad nav izcēlies ar augstu rezultativitāti, šosezon jau divos mačos tieši viņš atnesis komandai panākumu.

Sezonu "Ķekava", kas starpsezonu periodā piedzīvoja pamatīgas pārmaiņas, sāka ļoti smagnēji – turnīra ievadā smags 2:8 zaudējums Talsos, bet otrajā spēlē pēc ātri iekrātā 4:0, mājas cīņā pret "Irlavu" uzvaru tika nodrošināta vien papildlaikā, pateicoties Žuka vārtu guvumam papildlaika trešajā minūtē.

"Uzvara nebija tāda, kādu bijām to iecerējuši", pēc spēles ar "Irlavu" savās pārdomās dalījās aizsargs. "Spēli iesākām aktīvi un dabūjām arī pozitīvu rezultātu. Diemžēl tad emocijas ņēma virsroku un tā rezultātā zaudējām spēles kontroli. Kopumā gan spēli vērtēju pozitīvi, taču ir vēl daudz lietu, kur pielikt."

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Ķekavas" komandai vairs nav 15 spēlētāju, līdz ar to izveidota gandrīz jauna komanda. Tam piekrīt arī Žuks: "Ir vajadzīgs laiks, lai saspēlētos un pieslīpētu taktiskos zīmējumus un nianses. Ir nepieciešams brīdis, lai saprastu katra individuālās spējas, kas nākotnē novedīs pie saskaņotas komandas darbības. Paši neizjūtam, ka sākums izvērties smags, taču zinām, ka varam labāk. Atliek strādāt treniņos un rezultāts neizpaliks."

Sarunā ar Sportacentrs.com Antons Žuks atzinis, ka lēmums par kluba maiņu pieņemts jau savlaicīgi: "Jau pagājušajā sezonā biju izlēmis, ka tā ir mana pēdējā sezona Lielvārdes kluba rindās. "Ķekavu" izvēlējos tādēļ, ka uzrunāja tieši veiktās izmaiņas klubā kā arī personisku iemeslu dēļ – kluba atrašanās vieta ir tuvāk darbavietai. Protams, ceru, ka kā komanda spēsim ātri mobilizēties un saprasties, lai rādītu labu sniegumu laukumā un nonāktu play-off."

Tas, ka situācija uzlabojas, bija vērojama jau trešajā cīņā, kad Ķekava izbraukuma mačā pret pašreizējiem čempioniem no Cēsīm atkal nenosargāja trīs vārtu pārsvaru, taču pēdējā pamatlaika minūtē prata izraut uzvaru, izšķirošos vārtus vairākumā atkal gūstot Žukam:

"Pirmajā periodā ātri zaudējām vārtus, taču vairākumā pratām izdarīt to, ko esam atstrādājuši treniņos. Otro periodu aizvadījām ļoti veiksmīgi, kontrolējot bumbu un spēlējot pacietīgi. Tas arī deva rezultātu. Trešajā periodā "Lekrings" nāca presingā, kā rezultātā kļūdījāmies daudzos pretuzbrukumos, zaudējot bumbiņu viduszonā. Taču vārtsargs daudzas reizes glāba kritiskās situācijās. Skaidrs, ka no šīs spēles guvām pārliecību, ka kā komanda spējam labi sadarboties. Ceru, ka šis panākums dos komandai dzinuli, ka varam cīnīties par uzvarām arī turpmāk."

Pašlaik ar pieciem izcīnītajiem punktiem trijās spēlēs "Ķekava' ieņem ceturto vietu turnīra tabulā. Nākamais mačs vienībai paredzēts 23.septembrī savās mājās pret "FBK Valmiera".