Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vicečempioni un debitanti neklātienes cīņā dalīs līderpozīciju tabulā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vicečempioni un debitanti neklātienes cīņā dalīs līderpozīciju tabulā
Toms Bitmanis un Jānis Škutāns
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzēts izspēlēt četras cīņas. Pašlaik tabulas galvgalī ar maksimālo punktu skaitu ir trīs komandas, divas no tām - vicečempioni no Talsiem un debitanti no Ādažiem - lūkos tikt pie trešā panākuma un nobīdīt no pirmās ailītes vienību no Cēsīm.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Lielvārde/FatPipe” pulksten 16:00 Talsu VĢ

Parādot nebūt ne to kvalitatīvāko sniegumu, Latvijas vicečempioni vakar tika pie otrās uzvaras divās cīņās, tādējādi turnīra tabulā ar sešiem punktiem pašlaik ieņemot otro vietu. Kurzemnieki ar rezultātu 5:2 apspēlēja “RTU/Rockets”, labākā spēlētāja balvu saņemot Tomam Bitmanim, kurš divās sezonas spēlēs ar 5 (3+2) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais florbolists. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas laukumā atgriezies Andrejs Šķerbergs, kurš arī tika pie vārtu guvuma. Tikmēr spēlējošais treneris Artis Raitums joprojām laukumā šosezon vēl nav devise, neizārstētā savainojuma dēļ. Šodien Talsu komandai priekšā pirmā spēle savās mājās un ir labas iespējas nedēļu noslēgt ar pirmo vietu turnīra tabulā.

Par kvalitatīvu nevar nosaukt arī Lielvārdes spēli vakardien, kad pēc katastrofālām pirmajām divām cīņas trešdaļām lielvārdieši pēdējā period centās sasmelt izlieto ūdeni, taču laiks izrādījās pārāk maz un “Lielvārde/FatPipe” sezonu sāka ar 7:10 neveiksmi Irlavā. Jāpiezīmē, ka komanda uz Irlavu bija devusies bez vairākiem potenciālajiem līderiem, jauno komandas kapteini Niku Blumfeldu ieskaitot. Treneris Kaspars Kreimanis atzina, ka uz šodienas maču “vardēm” kāds spēlētājs varētu pievienoties, taču optimālais sastāvs nebūšot arī Talsos. Sezonas pirmajā spēlē rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Juris Sandis Jēgers, kuram četras rezultatīvas piespēles, bet aktīvākais bija Maikls Nazarovs, kuram divi rezultatīvi metieni un labākā spēlētāja balva. Pirmajā spēlē var izcelt “Lielvārde/FatPipe” sekmīgo spēli skaitliskajā vairākumā, bet mazākums gan bija tālu no vēlamā.

FK “Kurši” – “RTU/Rockets” pulksten 17:00 Liepājas OC manēžā

Liepājas florbolisti aizvadīs trešo spēli sezonā. Gan pirmajā spēlē mājās pret Ulbrokas komandu, gan vakar Ādažos pret līgas jaunpienācējiem “Kurši” vāji aizvadīja spēles pirmo period, to zaudējot ar 1:3. Ja pret “Oxdog Ulbroka LU” izdevās ne vien atspēlēties, bet arī izcīnīt uzvaru, tad vakar trešā perioda ievadā izdevās panākt 4:4, taču pēdējais vārds sekoja no līgas debitantiem, kas tādējādi sagādāja “Kuršiem” pirmo zaudējumu turnīra tabulā. Ar trim punktiem liepājnieki pašlaik atrodas septītajā vietā čempionāta kopvērtējumā. Sekmīgi sezonu iesācis Kaspars Klamers, kuram divās spēlēs 5 (4+1) rezultativitātes punkti. Tāpat sekmīgi darbojas arī Endijs Ezeriņš, kuram 3 (1+2) punkti un labākā spēlētāja balva vakar Ādažos. Ieskaitot pagājušās sezonas pēdējo spēli, Ezeriņš pie punktiem ticis trīs mačos pēc kārtas, kas ir viņa individuāli labākais sasniegums.

Ne tas vieglākais kalendārs sezonas sākumā trāpījies pērnās sezonas pastarīšiem “RTU/Rockets”, kas turnīra ievadā tika pie panākuma Valmierā, bet vakar savās mājās bija spiesti piekāpties Talsu florbolsitu priekšā. Pirmā perioda vidū ātri ielaiduši divus vārtus, rīdzinieki rezultātā bija šķietami tuvu, taču par reālu atspēlēšanos un punktu iekrāšanu šoreiz pacīnīties nebija iespējams. Galvaspilsētas komandas rindās par labāko atzina Tomu Ķeirānu, kuram turnīra pirmajā kārtā četri vārtu guvumi, bet vakar viņš asistēja abos partner rezultatīvajos metienos. Jāpiezīmē, ka vakardienas spēlē “RTU/Rockets” komandai nepalīdzēja vārtsargs Armands Puķītis, kurš lielā mērā sekmēja panākumu čempionāta ievadspēlē.

“Rubene” – “Oxdog Ulbroka LU” pulksten 18:00 Kocēnos

Valsts čempioni vakar gana saspringtā cīņā tika pie pirmajiem punktiem kopvērtējumā, izbraukumā ar rezultātu 7:4 pieveicot “Bausku”, kas vēl trešā perioda ievadā atradās tikai viena rezultatīva metiena attālumā. Spilgtu maču aizvadīja Mārtiņš Muižnieks, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Līdz ar to viņam divās spēlēs 5 (2+3) punkti, kas ir labākais rādītājs vienībā. Pozitīva Covid-19 rezultāta dēļ uz Bausku neaizbrauca Markuss Dumpis, kurš nevarēs spēlēt aŗi šovakar. Tāpat vakar nespēlēja Arnijs Kuratņiks, kurš pēdējās četrās spēlēs izdarījis vismaz vienu rezultatīvu piespēli, šajā rādītājā dalot pirmo vietu čempionātā starp aktīvajām sērijām. Vēl nevienai spēlei šosezon nav ticis pieteikts Gatis Akūlovs, bet pirmo reizi virslīgas pieteikumā vakar tika iekļauts Mārcis Brīvulis. Pēc izcīnītajiem trim punktiem “Rubene” turnīra tabulā pašlaik atrodas piektajā pozīcijā.

Ulbrokas florbolisti ir vienīgā komanda šovakar, kuriem nav jāaizvada sapārotās cīņas. Savu pirmo un līdz šim arī pēdējo spēli Remāra Vikāņa vadītā vienība aizvadīja pirms nedēļas Liepājā, kad pēc sekmīgā pirmā perioda turpinājums izpalika un nācās piedzīvot zaudējumu ar 6:8. Vikānim priekšā neklātienes cīņa ar “FBK Valmiera” treneri Ingu Laiviņu par to, kurš pirmais tiks pie panākuma jaunajā amatā. Laiviņš vakar bija četru sekunžu attālumā no triumfa, bet beigās sanāca jau trešā neveiksme. Ulbrokas komandai pirmajā spēlē līdera lomu centās uzņemties Jurģis Aizupietis un jaunpienācējs Artūrs Narogs. Liepājā komandai nepalīdzēja vairāki potenciālie līderi, kuri sezonai ir pieteikti, taču uz tālo izbraukumu nedevās. Ja pret čempioniem kāds no viņiem dosies laukumā, izredzes tikt pie panākuma kļūs lielākas. Pašlaik “Oxdog Ulbroka LU” ir viena no trim komandām bez punktiem turnīra tabulā, atrodoties desmitajā vietā čempionāta kopvērtējumā.

FBK SĀC – “Bauska” pulksten 18:30 Ādažu SC

Debitanti no Ādažiem turpina pārsteigt un izmantot pateicīgo sezonas kalendāru, pēc irlavnieku apspēlēšanas vakar uz dēļiem noliekot arī Vēju pilsētas “kuršus”. Kalendārs komandai ir pateicīgs gan no tāda aspekta, ka pirmās spēles jāspēlē mājās uz citām komandām neparocīgā koka grīdas seguma gan arī tādā, ziņā, ka pretim stājās vienības, kas pērn turnīra tabulā atradās uz astotnieka robežas vai pat zem tās. Tādēļ šodien ir ļoti svarīgi turpināt iesākto ar maču mājās ar baušķeniekiem, jo pēc tam komandai priekšā četras izbraukuma spēles, kurās punktus iekrāt būs krietni sarežģītāk. Četri florbolisti pirmajās spēlēs iekrājuši pa četriem rezultativitātes punktiem, Klāvam Andersonam un Dēvidam Osītim atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem, kamēr Alvis Dāle sācis koķetēt ar iekļūšanu visu laiku 20 rezultatīvāko spēlētāju pulkā.

Baušķenieki aizvadīja cerīgu spēli vakar pret valsts čempioniem “Rubeni”, bet šovakar spēle ar līgas jaunpienācējiem. Šķiet, ka pret Kocēnu komandu vakar mača izskaņā pietrūka jaudas, kā rezultātā nācās piedzīvot otro zaudējumu divās spēlēs. Jautājums vai komanda būs gatava aizvadīt otro spēli divās dienās. Pēdējos gados ierasta problēma baušķeniekiem ir vārtu gūšana, līdz ar to pašlaik vienīgi Pēteris Zeltiņš ar trim vārtu guvumiem divās spēles ir iekrājis vairāk kā vienu rezultativitātes punktu. Liels palīgs ir pieredzējušais Elvis Holsts komandas vārtos, kurš vakar arī saņēma mača vērtīgākā spēlētāja balvu. Tikmēr Ņikita Maksurovs, izdarot rezultatīvu piespēli, nopelnīja savu simto rezultativitātes punktu karjerā, spēlējot nacionālā čempionāta stiprākajā turnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2021-09-19 12:26, pirms 3 gadiem
Šodien uzvaras tikai mājniekiem un FBK SĀC pirmajā vietā!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-19 12:42, pirms 3 gadiem
Manas šodienas prognozes :

Talsu NSS/Krauzers 7:3 Lielvārde/FatPipe
Talsi sezonās sakumā noteikti izskās daudz stabilāki, Lielvārdei vakar bija briesmīga spēle.

FK Kurši 8:5 RTU/Rockets
Kautgan Rocketi izskatās tiri ok pagaidām, domāju, ka Akmeņlauku neizdosies šiem apturēt.

Rubene 7:3 Oxdog Ulbroka LU
Čempioni ar dažiem iztrūkumiem, manuprāt, pieveiks novājināto Ulbroku

FBK SĀC 7:5 FBK Bauska
Ādaži nedaudz pārsteidz, arī fakts, ka šodien spēle viņiem mājās, palīdzēs.
Interesants fakts, ka FBK SĀC pēc šīs kārtas varētu atrasties turnīra tabulas augšā.

Vel jāpiemin, ka būs interesanti pasekot, kā Salcevičam šodien ies Ogres Vilku rindās.

     [+] [-]

, 2021-09-19 15:44, pirms 3 gadiem
velniņš no detalizētākām spēļu prognozēm tagad dažas kārtas atturēsies, jo pietrūkst uzticama insida par dažu komandu sastāviem uz konkrētām spēlēm. diezgan liela mistika te pagaidām notiek vairākos klubos. iedosim 5-6 spēles visiem ieskrieties nostabilizēties un tad pārvērtēsim situāciju.

... bet BAUSKAI šodien pirmie 3pt.
nēģi kā underdogi labi spēlē no otrā numura, bet domāju, ka Bauska šiem atdos iniciatīvu un būs drusku savādāka spēle. Zeltiņam hat-trick, Bauska ceļ.

domāju ka raķetēm Liepājā diezgan labas izredzes. kurzemnieku raksturam ādažos manāmi trūka griezes momenta... KUR IR GRIEZĪTIS???

rubene smagnēji izskatās, Dumpis taisās uz ārzemēm, svērtos uz Ulbrokas uzvaru.

Lielvārde galīgi neizskatījās pēc komandas 1. kārtā, vārtsargi neizskatās ka būs vilcēji. Svērtos uz Talsu uzvaru