Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Jaunajiem leģionāriem treniņos ir pavisam cits domāšanas līmenis"

Agris Suveizda

Krūmiņš: "Jaunajiem leģionāriem treniņos ir pavisam cits domāšanas līmenis"
Jānis Krūmiņš (oranžā kreklā) lec augstāk par visiem
Foto: Kristaps Ozoliņš

Rīgas "Daugavas" vārtsargs Jānis Krūmiņš pēc zaudējuma Jūrmalas "Spartakam" (0:1) sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka vienīgajos ielaistajos vārtos, šķiet, pieļāvis kļūdu un ka viņam nevajadzēja pamest soda laukumu.

"Arī mums bija savi momenti. Varējām mēģināt no tiem izspiest maksimumu. Pašās spēles beigās varējām panākt izlīdzinājumu," Jānis Krūmiņš piekrita, ka Rīgas "Daugava" varēja cerēt arī uz daudz pozitīvāku iznākumu. "Viņiem bija viens moments – noķēra mūs uz kolektīvu kļūdu. Laikam man nevajadzēja iet ārā no vārtiem, bet gan sagaidīt Gauraču soda laukumā."

"Domāju, ka pagūšu izklupienā dabūt bumbu. Nevajadzēja vispār skriet ārā no vārtiem. Pārtraukumā ar treneri runājām, ka nevajadzēja iet ārā," Krūmiņš turpināja. "Bet citādi spēle bija laba, cīnījāmies. Tikai bija daudz tehniskā brāķa un arī pozicionālo kļūdu aizsardzībā."

"Jā, arī tas," Krūmiņš atbildēja, vaicāts, vai rezultātu uzlabošanās galvenais iemesls ir traumēto spēlētāju atgriešanās laukumā. "Un domāju, ka arī pirms tam nespēlējām slikti. Izņemot 0:4 pret "Ventspili" un 1:6 pret "Skonto", lielākoties zaudējām pēdējās minūtēs. Varbūt tādēļ, ka spēlētājiem zuda koncentrēšanās. Taču nebija tā, ka mēs slikti spēlētu. Vienkārši nevarējām gūt vārtus un paši daudz laidām galotnēs. Tagad atpakaļ ir Blanks, arī Markevičs, kuram bija lauzta roka, var nomainīt kādu. Aizsardzības centrā ir Joksts. Viss kārtībā – rezultātiem ir jāiet uz augšu."

"Jā, palikšu "Daugavā" – ja vien neizmetīs (smejas). Pagaidām neviens nav teicis, ka vārtsargu līnijā tiktu meklēts pastiprinājums, un arī es vienkārši darīšu savu darbu," Krūmiņš komentēja transfēra perioda tuvošanos. 22 gadus vecais vārtsargs atzina, ka komandas jaunpienācēji treniņos demonstrē iespaidīgu sniegumu: "Viņi izskatās ļoti labi. Var redzēt, ka ir pilnīgi cits domāšanas ātrums. Tā it kā viss notiktu sekundi ātrāk. Spēlējot kvadrātu, domā, ka viņš dos piespēli tur, bet viņš tikmēr jau ir izmetis bumbu tev starp kājām un tā ir pavisam citā pusē. Kādu komandu vēlos pretī Eirokausos? Tādu, lai var tikt tālāk nākamajā kārtā."