Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška uzvar un rīt cīnīsies par iekļūšanu Marburgas "Challenger" pamatturnīrā

Juška uzvar un rīt cīnīsies par iekļūšanu Marburgas "Challenger" pamatturnīrā
Andis Juška
Foto: www.prosperitaopen.cz

Latvijas tenisists Andis Juška (ATP 397.) pārvarējis pirmās divas kārtas Marburgas "Challenger" kvalifikācijas turnīrā, bet rīt jāsper vēl pēdējais solis, lai iekļūtu pamatsacensībās - jāuzveic Brazīlijas tenisists Andre Gems, kurš ATP reitingā atrodas 325. vietā. Tikmēr ITF turnīru Zviedrijā rīt uzsāks Diāna Marcinkeviča.

Juška Vācijas pilsētā Marburgā notiekošo "Challenger" turnīru ar balvu fondu 30 000 eiro uzsāka jau vakar, kad kvalifikācijas 1. kārtā ar 4:6, 7:5, 7:5 pārspēja ar 4. numuru izlikto Taivānas sportistu Tsungu-Hua Jangu (ATP 289.). 2. kārtas kvalifikācijas cīņa jau vairs nebija tik saspringta - latvietis izmantoja piecas no 13 iespējām "lauzt" pretinieka servi, kamēr sāncensim no Austrijas Martinam Slanaram (ATP 711.) tas izdevās tikai vienu reizi. Līdz ar to likumsakarīga Juškas uzvara ar 6:1, 7:5.

Rīt par tikšanu "Marburg Open 2011" pamatturnīrā, kas norisinās uz māla seguma kortiem, jātiekas ar Brazīlijas tenisistu Andre Gemu, kurš kvalifikācijā izlikts ar 7. numuru, bet ATP reitingā ir 325. vietā. Gems pret Jušku līdz šim savstarpējos mačos nav ticies. Pagaidām reitinga punktus vai naudas prēmiju Juškam nav izdevies iegūt – trīs punktus saņems kvalifikācijas pārvarētājs.

Jāatgādina, ka līdzīgā situācijā Andis atradās pirms mazāk nekā mēneša, kad beigās tomēr pietrūka viena uzvara, lai iekļūtu Firtas "Challenger" pamatturnīrā.

Tikmēr Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 438.) rīt plkst. 12:15 uzsāks Kristinehamnas ITF turnīru ar balvu fondu 25 000 ASV dolāri. Pamatturnīra 1. kārtā viņai jātiekas ar kvalifikāciju pārvarējušo Veroniku Domagalu (WTA 911.) no Polijas. Abās iepriekšējās tikšanās reizēs kortā Marcinkeviča bijusi pārāka par polieti, ieskaitot šī gada ITF turnīru Igaunijā.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page
Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2011-06-20 09:49, pirms 13 gadiem
Ja balvu fonds 30.000EUR, cik sportists saņem par iekļūšanu pamatturnīrā?