Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Romā pagājušā gada fināla atkārtojums - Džokovičs pret Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Romā pagājušā gada fināla atkārtojums - Džokovičs pret Nadalu
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Par Romas "Masters 1000" titulu svētdien sacentīsies tie paši tenisisti, kuri pirms gada – Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals. Abi šodien guva uzvaras divos setos, attiecīgi pret Rodžeru Federeru un Davidu Fereru.

Pirmais finālu ļoti smagā mačā sasniedza Rafaels Nadals, kurš kārtējo reizi tika galā ar savu tautieti Davidu Fereru, taču ne bez lielas piepūles pirmajā setā, kurā Ferers nenosargāja breika pārsvaru.

Nadals savā pirmajā serves geimā, kas ilga 16 minūtes (vakar Rodžers Federers pret Andreasu Sepi pirmo setu uzvarēja tik īsā laikā), atspēlēja septiņas breikbumbas. Ferers sākumā servēja pārliecinoši un ceturtajā geimā ar devīto mēģinājumu beidzot tika pie breika, geimu uzvarot pēc 10 minūšu ilgas cīņas un izvirzoties vadībā ar 3:1.

Pārsvaru Davids atdeva uzreiz, piekto geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Astotajā geimā Ferers palaida garām kārtējo breika iespēju, bet pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā. Ferers bija vadībā ar 3:1, bet pārsvaru atdeva ar "dropšotu" tīklā. Taibreika izskaņā Spānijas otro numuru pievīla vēl viens saīsinātais sitiens (Rafa paspēja pacelt bumbiņu, to raidot diagonāli), un Nadals taibreiku uzvarēja ar 8:6.

Tālākais bija tipisks Ferera sniegums. Otrajā setā Davids neuzvarēja nevienā geimā un faktiski īpaši arī necentās, pieļaujot kļūdu pēc kļūdas. Nadalam mačā uzvara ar 7:6(6), 6:0. Nadals uz māla seguma turnīra pusfinālos nav zaudējis jau 39 mačus, pēdējo reizi zaudējot 2003. gadā Umagas pusfinālā Karlosam Moijam.

Nadals svētdien lūkos izcīnīt savu sesto titulu Romā un iegūt 21. "Masters 1000" titulu. Pašreiz abiem ar Federeru ir pa 20 tituliem. Nadals Romā uzvarējis 2005. – 2007. un 2009., 2010. gadā. Pērn finālā viņš piekāpās Novakam Džokovičam.

Ar Džokoviču Nadalam būs jātiekas arī šī gada finālā, kas notiks rīt plkst. 17:00. Džokovičs divos setos ļoti viegli tika galā ar Federeru – 6:2, 7:6(4).

Džokovičs ļoti daudz spēlēja uz šveicieša bekhendu, kas Federeram ierasti ir ļoti nestabils. Arī šodien no kreisās puses bija ļoti daudz kļūdu. Otrajā setā Džokovičam bija jāuzvar ar 6:4, taču serbs pie 5:4 nespēja ar mačbumbu izservēt setu. Vēlāk notikušajā taibreikā Federers atkal negribēja spēlēt...

Nadals vēl arvien ir vadībā savstarpējos mačos pret Džokoviču: 17-14. Džokovičs kopš pagājušā gada pavasara Nadalu bija uzvarējis septiņos finālos pēc kārtas, sērija pārtrūka Montekarlo titula mačā, kurā Rafa bija pārāks ar 6:3, 6:1.

  -3 [+] [-]

, 2012-05-19 23:20, pirms 12 gadiem
žēl feders, bet tas bija tik paredzami.
cerams džoko būs formā un piesmies dibenkasītāju.

  -2 [+] [-]

, 2012-05-19 23:31, pirms 12 gadiem
federers šodien spēlēja briesmīgi...bez centības un gandrīz 50 nepiespiestas kļūdas divos setos ir kkas neiespējams. cerams, ka džoko rīt paņems

  +2 [+] [-]

, 2012-05-19 23:34, pirms 12 gadiem
lupaars rakstīja: federers šodien spēlēja briesmīgi...bez centības un gandrīz 50 nepiespiestas kļūdas divos setos ir kkas neiespējams. cerams, ka džoko rīt paņems
Diez vai varētu īsti teikt, ka bez centības, jo varēja jau būt arī 6:2 6:4, bet nepiespiesto daudz un Džokers godam izcīnīja vietu finālā.

     [+] [-]

, 2012-05-20 00:58, pirms 12 gadiem
"Otrajā setā Džokovičam bija jāuzvar ar 6:4", "Vēlāk notikušajā taibreikā Federers atkal negribēja spēlēt..." Kas tie par tekstiem??? Kā var tādu necieņu izrādīt pret sportistiem tā rakstot? Ja Tu būtu klātienē preses konferencē, varētu Federeram uz aci pateikt, ka viņš taibreiku negribēja spēlēt??? Te jācitē Rodiks - "I Think You Should Retire"

     [+] [-]

, 2012-05-20 01:07, pirms 12 gadiem
Vienkārši nožēlojams spēļu atstāstījums, par ko es tev, Bērziņ, lieku atzīmi *ĻOTI VĀJI* Un vai tiešām nevarēji beidzot uzrakstīt objektīvi, kāpēc Nole uzvarēja ? Citādi vienmēr iznāk, ka viņš *izbrauc* uz RF kļūdām...
"Pirmais finālu ļoti smagā mačā sasniedza Rafaels Nadals " - ja uzvar ar 6 - 0, tad izrādās, ka tas ir ĻOTI SMAGS MAČS
"Vēlāk notikušajā taibreikā Federers atkal negribēja spēlēt..." kaut ko trakāku jau vairs nevarēji pateikt, Bērziņ !!! Federers taču ir izteicies, ka viņa mērķis ir nokļūt atpakaļ pirmajā vietā!! Kā tad viņš tur tiks, ja negribēs uzvarēt tagadējo World No.1 ????????!!!!
"Federers ATKAL negribēja spēlēt " ??!!!.... Tad gan viņam labāk beigt spēlēt , ja jau tik bieži negribas to darīt!!!
KĀ MAN PATIKA ROMAS PUBLIKA, KAS ŠOREIZ VAIRĀK ATBALSTĪJA SPĒLĒTĀJU, KURŠ GRIB SPĒLĒT!!! VISI TAČU GRIB REDZĒT AIZRAUJOŠU FINĀLU!!! VAI NE TĀ ??? !!!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-20 01:11, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: "Otrajā setā Džokovičam bija jāuzvar ar 6:4", "Vēlāk notikušajā taibreikā Federers atkal negribēja spēlēt..." Kas tie par tekstiem??? Kā var tādu necieņu izrādīt pret sportistiem tā rakstot? Ja Tu būtu klātienē preses konferencē, varētu Federeram uz aci pateikt, ka viņš taibreiku negribēja spēlēt??? Te jācitē Rodiks - "I Think You Should Retire"
PALDIES!! MAN PRIEKS, KA NE TIKAI ES ESMU IEVĒROJUSI BĒRZIŅA ZEMISKOS TEKSTUS!!!!!! DITTO, "I Think You Should Retire" Mr. Bērziņ!!!

  -2 [+] [-]

, 2012-05-20 02:43, pirms 12 gadiem
@TennisNewsViews: Federer: "He was the best all week. He's world No.1 for a reason, he proved it tonight."

     [+] [-]

, 2012-05-20 12:57, pirms 12 gadiem
Šoreiz autors ļoti labi aprakstījis notikušo! Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 11:19, pirms 12 gadiem
Neredzēju Džoko maču ar Federeru, varu teikt tikai, ka biju diezgan pārsteigta, ka spēle beigusies Nolem tik viegli.Paredzēju 3 setus, sīvu cīņu, pieļāvu pat domu (lai gan nelabprāt, protams), ka Nole varētu zaudēt, jo Federers šķita atpūties un lieliskā formā.Lai veicas Džoko arī mačā ar Rafu!Viegli nebūs, jo Rafa uz māla tomēr ir zvērs (ne velti skaitās karalis