Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vaits neierodas uz atvērto treniņu pirms cīņas pret Fjūriju

Rolands Eliņš

Vaits neierodas uz atvērto treniņu pirms cīņas pret Fjūriju
Taisons Fjūrijs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Anglijā norisinājās atvērtie treniņi pirms sestdien paredzētās lielās smagsvaru cīņas starp Taisonu Fjūriju un Dilianu Vaitu, taču Vaits, turpinot savu mazo aktivitāti cīņas reklamēšanā, neieradās arī uz šo pasākumu.

Dilians Vaits, kurš jau ilgus gadus gaidīja savu iespēju cīnīties par pasaules čempiona titulu, iepriekšējā nedēļā pirmoreiz publiski apliecināja savu gatavību ringā stāties pretī Taisonam Fjūrijam. Iepriekš viņš bija parakstījis cīņas līgumu, taču no publiskām aktivitātēm šīs cīņas sakarā izvairījies. Vaits iepriekšējā nedēļā, kad beidzot atbildēja uz mediju jautājumiem par gaidāmo cīņu, norādīja, ka tobrīd vēl līdz galam nebija nokārtotas visas lietas, kas viņu uztrauca, bet tagad viss esot kārtībā.

Taču cīņas nedēļu Vaits atkal sācis ar cīņas reklāmas pasākumu izlaišanu un neieradās uz atvērto treniņu, kurā tad piedalījās tikai Fjūrijs pats. Vaita pārstāvji pagaidām nav snieguši sīkāku paskaidrojumu par šādu rīcību.

Vaits iepriekš bija protestējis pret WBC noteikto honorāru sadalījumu, kas paredz Fjūrijam 80% no kopējās summas, bet Vaitam - tikai 20%. Vaitam paredzētie 7.4 miljoni dolāru gan tāpat ir karjeras lielākais honorārs, taču skaidrs, ka Fjūrijs saņems daudz vairāk (gandrīz 30 miljonus dolāru).

Nākamais publiskais cīņas pasākums būs preses konference rītdien un svēršanās piektdien, uz kuru Vaits gan nevarēs tā vienkārši neierasties, ja vēlēsies sestdien kāpt ringā.

Fjūrijs šodien apgalvoja, ka no rītdienas preses konferences, kad pirmoreiz kopš cīņas izziņošanas stāsies aci pret aci Vaitam, neko īpašu negaida: "Esmu redzējis daudzus bokserus un daudzus tādus Dilianus Vaitus. Redzēsim, kas rīt notiks, cerams, būs interesanta preses konferences, bet tas arī viss. Nešaubos, ka viņam ir lietas, ko viņš vēlas pateikt, tāpat arī man, taču šobrīd jau vairs nav svarīgi, ko saka Vaits vai Fjūrijs - tāpat sestdien būs cīņa ringā."

Sestdienas cīņas tiešraidi Latvijā piedāvās Viaplay.