Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" mājās uzvar "Sharks" un noslēdz līgumu ar Periju uz 8 sezonām

Rolands Eliņš

"Ducks" mājās uzvar "Sharks" un noslēdz līgumu ar Periju uz 8 sezonām
"Ducks" hokejisti priecājās par vārtu guvumu
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt aizvadītas septiņas spēles, vienā no tām uzvaru pār Sanhosē „Sharks” izcīnījusi Anaheimas „Ducks” (5:3), kura nule kā noslēgusi līgumu uz astoņām sezonām ar uzbrucēju Koriju Periju. „Ducks” šī bija jau 12. uzvara mājas laukumā pēc kārtas. Savukārt Čikāgas „Blackhawks” atriebusies par savas rekordsērijas pārtraukšanu Kolorādo „Avalanche” vienībai, pārspējot to ar 5:2.

Anaheimas „Ducks” nesen jau noslēdza ilgtermiņa līgumu ar Raienu Geclafu, taču šonakt panāca arī 2010./2011. gada sezona rezultatīvākā spēlētāja Korija Perija klātbūtni komandā turpmākajos gados. Līdzīgi kā Geclafa, arī Perija jaunais līgums ir uz astoņām sezonām, kuru laikā hokejists saņems aptuveni 69 miljonus ASV dolāru. Tas gan ļoti maz ietekmēja šodienas spēles rezultātu, jo Perijs pagaidām izcieš četru spēļu diskvalifikāciju par neatļautu spēka paņēmienu pret „Wild” uzbrucēju Džeisonu Cukeru.

Lai arī spēles sākumā iniciatīva piederēja viesiem no Sanhosē, pirmie vadībā izvirzījās „Ducks”, izmantojot „Sharks” kļūdu spēlētāju maiņas laikā, kas pavēra iespēju ātrajam uzbrukumam trīs pret vienu, un aizsargs Fransuā Bušemins pēc māņkustības pārmeta ripu pāri „Sharks” vārtsarga Anti Niemi plecam (1:0) . Minūti pirms pirmā perioda beigām rezultātu ar ļoti precīzu metienu no zilās līnijas izlīdzināja Džeisons Demērs , kuram šie bija pirmie vārti sezonā.

Otrajā periodā, pēc vārtu guvumiem nabadzīgām pirmajām desmit minūtēm, „Ducks” triju minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot jau 4:1. Vispirms „Ducks” otrā maiņa Raiens-Holends-Ītems ar ātrām piespēlēm izmētāja „Sharks” aizsardzību uz visām pusēm, ļaujot Holendam nonākt jau pavisam tukšu vārtu priekšā. Nedaudz vēlāk viens pret vārtsargu atradās debitants Emersons Ītems, kuram tie bija pirmie vārti viņa NHL karjerā, bet brīdī, kad noraidījums draudēja apturēt „Ducks” izrāvienu, Ītems vēlreiz aizskrēja ātrajā uzbrukumā un atdeva precīzu piespēli Raienam Geclafam, kurš, komandai spēlējot mazākumā, panāca jau 4:1.

Tiesa, tāpat kā pirmā perioda beigās, arī otrā perioda pēdējā minūtē „Sharks” vienu vārtus atguva, turklāt trešā perioda sākumā rezultāta starpību samazināja arī līdz minimumam, kad pēc neveiksmīga rikošeta („Sharks” līdzjutējiem, protams, veiksmīga) ripa, atsitoties pret Geclafa slidu, ielidoja „Ducks” vārtos (3:4). Sanhosē vienība uzbruka visiem spēkiem (metienu attiecība trešajā periodā 16:6), taču izbēgt no sava piektā izbraukuma zaudējuma pēc kārtas nespēja, it īpaši pēc tam, kad ripu jau tukšos vārtos raidīja Bušemins (5:3).

„Ducks” vienībai šis bija 12. panākums mājās pēc kārtas, bet par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts 20 gadus vecais Emersons Īmets, kuram vārti un rezultatīva piespēle.

”Blackhawks” uzvar viesos, Hosam atkal savainojums

Čikāgas „Blackhawks” rekordsēriju (sezona uzsākta ar 24 spēlēm ar gūtiem punktiem pēc kārtas) nesen pārtrauca tieši Kolorādo „Avalanche” komanda, kura šonakt savās mājās uzņēma šīs sērijas autorus, tiesa, ar ne tik sekmīgiem panākumiem, jo piedzīvoja zaudējumu 2:5. „Blackhawks” rindās pa trim rezultativitātes punktiem guva Patriks Keins un Džonatans Teivss, bet vārtsargs Rejs Emerijs ar 17 atvairītu metienu palīdzību pagarināja savu uzvaru sēriju līdz 11 spēlēm.

Tiesa, otrajā un trešajā periodā laukumā nedevās „Blackhawks” uzbrucējs Mariāns Hosa, pret kuru pirmajā periodā spēka paņēmienu izdarīja Raiens O`Bērns. Hosas prombūtnes laikā Patriks Keins spēlēja uzreiz divās maiņās, taču komandas galvenais treneris gan apgalvojis, ka tā bijusi paša Keina izvēle, turklāt arī Hosas savainojums neesot pārāk nopietns. Hosas palīdzība nākamajā spēlē „Blackhawks” patiešām noderētu, jo viņi naktī uz ceturtdienu Anaheimā noslēgs savu četru izbraukuma spēļu sēriju, un, kā jau tas tika minēts iepriekš, „Ducks” savās mājās nav zaudējusi jau labu laiciņu. Abas vienības –„Blackhawks” un „Ducks”- arī atrodas pārliecinošās līderpozīcijās Rietumu konferencē.

Īsumā citās spēlēs

Karolīnas „Hurricanes” zaudējums pēcspēles metienos pret „Rangers” (1:2) palīdzējis komandai atgūt pirmo vietu Dienvidaustrumu divīzijā, bet viņu divīzijas konkurenti Tampabejas „Lightning” ar 4:2 pārspējuši „Flyers”. Tikai trīs sekundes pirms šīs spēles beigās Stīvs Stemkoss guva savas karjeras 200. vārtus.

NHL vēstures grāmatās pierakstījusies arī Fīniksas „Coyotes” vienība, tiesa, droši vien ne tādā veidā, kā vēlētos, jo jau četrās izbraukuma spēlēs pēc kārtas nav spējusi gūt nevienus vārtus, kas NHL nebija noticis kopš 1967./1968. gada sezonas. Šonakt „Coyotes” nespēja atslēgt Džonatana Kvika sargātos Losandželosas „Kings” vārtus, zaudējot ar 0:4.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Hurricanes-Rangers1:2 PM
Flyers-Lightning2:4
Flames-Stars3:4
Blackhawks-Avalanche5:2
Wild-Canucks3:1
Sharks-Ducks3:5
Coyotes-Kings0:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 38 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 08:07, pirms 11 gadiem
Hawks labi revanšējās par savu zaudi, kad pārtrūka viņu 24-spēļu uzvaru sērija pret Kolorado

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 08:07, pirms 11 gadiem
Tas labi ,ka komandas slēdz ilgtermiņa līgumus ar saviem līderiem .Jo patīkamāk sekot komandas spēlei tomēr tad,ja komandas kodols ir nemainīgs vairākas sezonas.Labāk jau maksāt zināmiem līderiem nekā piemēram Kalgari noslēdz naudīgu līgumu ar Červenku ,kurš maigi izsakoties pilnīgi pašlaik neatbilst tai naudai ko pelna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-19 08:11, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Hawks labi revanšējās par savu zaudi, kad pārtrūka viņu 24-spēļu uzvaru sērija pret Kolorado
Nesen gan izlasīju ,ka īsti rekordsērija šī neesot ,jo 70/80 gadu mijā Flyers krājis punktus 35 spēles pēc kartas.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-19 08:41, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Nesen gan izlasīju ,ka īsti rekordsērija šī neesot ,jo 70/80 gadu mijā Flyers krājis punktus 35 spēles pēc kartas.
rekordsērija viņa bija tāpēc, ka sākās ar sezonas pirmo spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 08:49, pirms 11 gadiem
Labs ligums. Jebkura hokejista sapnis spelet NHL un dabut tadu ligumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 09:05, pirms 11 gadiem
liigums iespaidiiigs

     [+] [-]

, 2013-03-19 09:19, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Tas labi ,ka komandas slēdz ilgtermiņa līgumus ar saviem līderiem .Jo patīkamāk sekot komandas spēlei tomēr tad,ja komandas kodols ir nemainīgs vairākas sezonas.Labāk jau maksāt zināmiem līderiem nekā piemēram Kalgari noslēdz naudīgu līgumu ar Červenku ,kurš maigi izsakoties pilnīgi pašlaik neatbilst tai naudai ko pelna.
Nedomāju, ka Calgary satraucas par Červenku (viena gada līgums ~900k + bonusi, kuriem viņš klāt diez vai tiks). Jāpiekrīt gan, ka neatbilst arī 900k algai .

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 09:26, pirms 11 gadiem
Cikäga un Anaheima staigä päri visiem pec kartas. Izskatäs, ka Quiks beidzot säk atgut savu formu, toties Smits spelee sogad loti neveiksmigi. Vismaz 3 no cetriem värtiem noteikti uz vina sirdsapzinas.
Sanhose pilnigi bremzes, viens no nepatikamakajiem sissezonas pärsteigumiem. Beuchemins veselas 10 sekundes stäv pie Niemi värtiem un teemee, teemee, kamer träpa.
Patikama Minesotas uzvara. Austrumos nepierasts skats, kad Washingtona un Filadelfija konferences lejasgalaa viena otrai blakus...

     [+] [-]

, 2013-03-19 09:49, pirms 11 gadiem
mikushkins rakstīja: Nedomāju, ka Calgary satraucas par Červenku (viena gada līgums ~900k + bonusi, kuriem viņš klāt diez vai tiks). Jāpiekrīt gan, ka neatbilst arī 900k algai .
Ja nekļūdos, tad Červenkam tak bija 4 gadu līgums par 16 miljoniem $.

     [+] [-]

, 2013-03-19 09:54, pirms 11 gadiem
With bonuses, Cervenka’s cap hit will reach $3.775 million next season, so it’s no small commitment from GM Jay Feaster, who believes the veteran to be a top-six forward.

     [+] [-]

, 2013-03-19 09:57, pirms 11 gadiem
mikushkins rakstīja: Nedomāju, ka Calgary satraucas par Červenku (viena gada līgums ~900k + bonusi, kuriem viņš klāt diez vai tiks). Jāpiekrīt gan, ka neatbilst arī 900k algai .
červenka ir mīsts spēlētājs kura lielākais trumpis ir labs metiens, bet ka viņu izmanto gudrie jeņiķi? protams ka uber forhēčingotāju. daugaviņš ari domā ka viņš ir baigasi forhečingotajs

  -1 [+] [-]

, 2013-03-19 09:58, pirms 11 gadiem
modriitis rakstīja: Ja nekļūdos, tad Červenkam tak bija 4 gadu līgums par 16 miljoniem $.
Vinam ir ligums uz gadu pa 925tk + bonusi kopeja "cap hit" 3.7milj

     [+] [-]

, 2013-03-19 10:11, pirms 11 gadiem
Zel, ka Cervenka aizgaja prom no Omskas, butu tur lieti nodereejis. Iespejams, ka tad ar visu Cervenku 5 spelu summä butu vairäk par päris saibäm Traktoram iemetusi.



Nedomaju gan, ka Cervenka ir tä verts, lai te par vinu topikus rakstitu un gudri runätu. Pedeja spele vins izgäja uz ledus tikai uz dazäm mainäm...

     [+] [-]

, 2013-03-19 10:26, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Zel, ka Cervenka aizgaja prom no Omskas, butu tur lieti nodereejis. Iespejams, ka tad ar visu Cervenku 5 spelu summä butu vairäk par päris saibäm Traktoram iemetusi.



Nedomaju gan, ka Cervenka ir tä verts, lai te par vinu topikus rakstitu un gudri runätu. Pedeja spele vins izgäja uz ledus tikai uz dazäm mainäm...
ar visu forhecingosanu un mazo speles laiku cervenka ir iekrajis 8pts. un tas ir daudz cienigak par keina uznacienu khl, kuru baza pirmaja maina, bet statistika ta pat palika gandris apala baranka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-19 10:54, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Man patīk,kā te dažs labs aizstāvot NHL - erus iekš KHL un spēles uz lielā ledus stāsta ka ir vajadzīgs laiks,pierast,piešauties spēlei.
Bet kad lieta ir uz otru pusi,tad asa kritika un zibenīgs spriedums,nederīgs

Te NHL dro.riem viegls - ČupaČups aiz vaiga.
Хоккей на AllHockey.Ru - Морис: В НХЛ был бы...

Zinu ko teiksiet aizstāvībai,bet tāpat rēcīgi,kad ko tādu pasaka ex - NHL kluba treneris un Ziemeļamerikānis. Pasakot ka lielais ledus un spēle uz tā ir baudāmāka.
Tas ir labi, ka Morisam patik lielais ledus, Magnitogorska, Vaseckins, vai kä vinu tur sauc utt. Nevienam nav liegts skatities KHL speles, kur ipasi tagad sacies patiesam labs hokejs.
Vakar noskatijos Ufu pret Kazanu, bija interesants, aizraujoss hokis, kur lidz pedejam bridim nevareja saprast, kurs kuru vinnes. Bet interesants ne jau tapec, ka visi slidinajas uz liela ledus, un dalija piespeles kä karuseli. Nekä tada nebija, tikpat kä nebija ari t.s. kombinäciju, par kuräm te tädä sajusmä ir viens otrs kvels KHL atbalstitajs vai NHL noliedzejs. Toties bija spriedze, speka cina, diezgan daudz momentu, kä jau spele, kur satiekas 2 lidzvertigas komandas.

     [+] [-]

, 2013-03-19 11:48, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Man patīk,kā te dažs labs aizstāvot NHL - erus iekš KHL un spēles uz lielā ledus stāsta ka ir vajadzīgs laiks,pierast,piešauties spēlei.
Nigel Dawes, tipisks AHL-eris, 7 Gagarina spēlēs, 7 vārti. Parādi man vienu Krievijas augstākās līgas spēlētāju, kurš Stenlija kausa izcīņā ir paveicis kaut ko līdzīgu. Tad parunāsim par līmeņiem.

     [+] [-]

, 2013-03-19 11:54, pirms 11 gadiem
9999999999 rakstīja: ar visu forhecingosanu un mazo speles laiku cervenka ir iekrajis 8pts. un tas ir daudz cienigak par keina uznacienu khl, kuru baza pirmaja maina, bet statistika ta pat palika gandris apala baranka
4. maiņā, apmēram 7-8 minūtes spēles laika. Bez tam, Keins nav skill guy, viņš ir vairāk spēka uzbrucējs, kādiem KHL īsti nav vietas. Vairāk jāprasa ar kuru galu Minskas luņi domāja, kad viņi iedomājās ka Keins KHL izcelsies. Tas vairāk bija tāds, 'oh varam dabūt NHL veci, ņemam!' lēmums.

Kas attiecas uz spēles stilu, forčekā ir jāstrādā visiem, arī Top 6 uzbrucējiem, paskaties kā to dara Krosbijs, Geclafs, un daudzi no tiem pašiem krieviem kas tur jau gadus spēlē. Spēlēt NHL tas nozīmē smagi strādāt vai tikt nosūtītam uz fermu. Tā nav tāda kolhoza paslidināšanās, kamēr kāds tjipa melnstrādnieks pienesīs ripiņu un uzliks uz nūjas lāpstiņas lai var skaisti no puszonas iemest.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-19 12:21, pirms 11 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: 4. maiņā, apmēram 7-8 minūtes spēles laika. Bez tam, Keins nav skill guy, viņš ir vairāk spēka uzbrucējs, kādiem KHL īsti nav vietas. Vairāk jāprasa ar kuru galu Minskas luņi domāja, kad viņi iedomājās ka Keins KHL izcelsies. Tas vairāk bija tāds, 'oh varam dabūt NHL veci, ņemam!' lēmums.

Kas attiecas uz spēles stilu, forčekā ir jāstrādā visiem, arī Top 6 uzbrucējiem, paskaties kā to dara Krosbijs, Geclafs, un daudzi no tiem pašiem krieviem kas tur jau gadus spēlē. Spēlēt NHL tas nozīmē smagi strādāt vai tikt nosūtītam uz fermu. Tā nav tāda kolhoza paslidināšanās, kamēr kāds tjipa melnstrādnieks pienesīs ripiņu un uzliks uz nūjas lāpstiņas lai var skaisti no puszonas iemest.
Pilnigas manas domas.

     [+] [-]

, 2013-03-19 12:35, pirms 11 gadiem
Katrs savā dīķī ir labākais, vai ne Leflēr?

     [+] [-]

, 2013-03-19 12:38, pirms 11 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Katrs savā dīķī ir labākais, vai ne Leflēr?
Nemaz nesmejies. Labs hokejs ir ari KHL. Kad sanak laika, labprät paskatos.
Vai ne Daini?

     [+] [-]

, 2013-03-19 12:48, pirms 11 gadiem
Protams, protams. Pilnībā piekrītu.

     [+] [-]

, 2013-03-19 12:49, pirms 11 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Protams, protams. Pilnībā piekrītu.
Tad ir labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-19 13:47, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Tam tipiskajam AHL - erim 212 spēles NHL
KHL tev zināšanai tikai 103
bla..blaa
neparliecinaji, tapat NHL labaka par khl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-19 13:50, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Es tevi arī necenšos tajā pārliecināt. Skaties savu NHL un nebezdi,tas viss Savādāk jūs ar maizi nebaro,dod tik bezdēt. Kolhoza teoriju mednieki.
Nu bet tu argumente ka komunists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-19 14:17, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Un tu kā tipisks rietumu propagandas pacients. Kurš labāks ? Aiziet atkal teorijas bārstīt. Tā pat ar KHL un NHL.
Tev faktiski tikai 2 argumenti vispār jebkad bijuši:
1) Evanders Keins,
2) SKA-Hurricanes pārbaudes mačs.

Tos tad arī ņemies atkārtot katrā rakstā desmitiem reižu, kā epileptiķis ar putām uz lūpām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-19 14:39, pirms 11 gadiem
Wow, nebiju gaidijis, ka mani te tä atkal käds paslaves par objektivitäti. Tä tacu man ir pilnigi svesa lieta.
Ar kädu käju käpju ärä no gultas, neesmu pierakstijis. Acimredzot tupmäk vajadzes to piefikset kädä blocinä, speisl for Kharlamovs.

Kas attiecas uz hokeju, tad sonakt atkal vairäkas loti interesantas speles, kä piemeram, NYR- Nudzersija, Washingtona-Pitsburga ( nevis turnira tabulas sakarä, bet gan del atseviskiem personaziem ), kä ari Sentluisa-Vancouvera. Interesanti, kas staves STL värtos, vai atkal jaunais Allen, kurs loti pärliecinosi censas izstumt Halaku no iesilditas siltäs vietinas??
1 2 38 komentāri