Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" pirms spēles pret Barselonu atlaiž treneri un nolīgst Slovākijas izlases vadītāju

Agris Suveizda

"Napoli" pirms spēles pret Barselonu atlaiž treneri un nolīgst Slovākijas izlases vadītāju
Frančesko Kalcona. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola čempionvienība "Napoli" nolēmusi veikt jau otro treneru maiņu sezonas gaitā – kā vēstī Itālijas mediji, šovakar no amata atbrīvots Valters Madzarri, bet viņa vietā līdz vasarai stāsies Slovākijas valstsvienības valdītājs Frančesko Kalcona. "Napoli" gan to vēl nav paziņojusi oficiāli.

"Napoli" līdz Itālijas titulam aizveda Lučāno Spalleti, kurš pēc sezonas nolēma karjerā paņemt gadu ilgu pauzi, taču jau augustā pārņēma Itālijas valstsvienību. Spalleti aizvietoja francūzis Rudi Garsija, bet jau novembrī viņš tika atlaists. Pie "Napoli" stūres atgriezās 62 gadus vecais Madzarri, kurš komandu vadīja no 2009. līdz 2013. gadam, tomēr arī viņš amatā noturējās tikai dažus mēnešus.

Ja Garsijas vadībā "Napoli" bilance A sērijā bija 6-3-2 un vidējais punktu skaits 1,75, tad Madzarri laikā bilance pasliktinājās vēl vairāk – 4-3-5 un vidēji 1,25 punkti spēlē. Sestdien "Napoli" mājās neuzvarēja "Genoa" (1:1), izbraukumā vārtus nav guvusi jau 493 minūtes (0-1-6) un A sērijā ar 36 punktiem 24 spēlēs ieņem tikai devīto vietu, no labāko četrinieka atpaliekot par deviņiem punktiem. Parīt "Napoli" ar mājas spēli pret "Barcelona" sāks Čempionu līgas astotdaļfinālu.

55 gadus vecais Kalcona savulaik bija "Napoli" asistents un palīga funkcijas pildīja arī citos klubos, bet kā galvenais treneris darboties sāka vien pagājušā gada augustā, kad pārņēma Slovākijas izlasi. Kalconam neizdevās glābt vājo C līgas grupu turnīru, mājās neuzvarot Azerbaidžānu (1:2) un Baltkrieviju (1:1), taču viņa vadībā Slovākija pagājušajā gadā kvalificējās "Euro 2024" finālturnīram. Grupā visās spēlēs uzvarēja Portugāle, bet Slovākija ar 22 punktiem apsteidza Luksemburgu (17), Islandi (10), Bosniju un Hercegovinu (9) un Lihtenšteinu (0).

Martā Slovākija aizvadīs pārbaudes spēles pret Austriju un Norvēģiju, bet finālturnīrā jūnijā tiksies ar Beļģiju, Rumāniju un B līgas pārspēļu turnīra uzvarētāju. Īstermiņa vienošanās ļaus Kalconam apvienot darbu izlasē un klubā.

Izmantotie resursi:
https://football-italia.net/napoli-...
https://gianlucadimarzio.com/it/nap...