Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Austrijas divmetrinieks Kalajdžičs trešo reizi pēc kluba maiņas saplēš krusteniskās saites

Agris Suveizda

Austrijas divmetrinieks Kalajdžičs trešo reizi pēc kluba maiņas saplēš krusteniskās saites
Mario Gece un Saša Kalajdžičs. Foto: imago/Jan Huebner/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola klubs Frankfurtes "Eintracht" pavēstījis, ka divus metrus garajam Austrijas izlases uzbrucējam Sašam Kalajdžičam konstatēts labā ceļgala krustenisko un sānu saišu plīsums.

Kalajdžičs vakar Freiburgā savainojumā iedzīvojās jau spēles sākumā. Viņu nomainījušais Ansgars Knaufs guva divus vārtus, taču "Eintracht" trīsreiz izlaida vadību – 3:3. Kalajdžičs gada sākumā pievienojās īrē no Vulverhemptonas "Wanderers" un piecās spēlēs devās pamatsastāvā, bet vārtus neguva. Frankfurtes klubs neuzvarēja ceturtajā spēlē pēc kārtas (0-3-1) un Bundeslīgā ar 33 punktiem 22 spēlēs ieņem sesto vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no Leipcigas.

Serbu izcelsmes austrietis krusteniskās saites saplēsa jau trešo reizi četrarpus gadu laikā, un allaž tas noticis īsi pēc kluba maiņas. 2019. gada jūlijā pārbaudes spēlē viņš traumu guva 13 dienas pēc sešu miljonu eiro pārejas no Austrijas "Admira" uz tobrīd vēl 2. Bundeslīgā spēlējošās "Stuttgart", bet 2022. gada septembrī viņš četras dienas pēc 18 miljonu pārejas guva savainojumu Premjerlīgas debijā. Sešu gadu laikā viņam tā ir jau sestā smagā trauma – pusgads bija jāizlaiž pēdas kaula lūzuma dēļ, gandrīz četrus mēnešus prasīja saites plīsums, bet četrarpus mēnešus – pleca trauma.

Austrijas Bundeslīgā Kalajdžičs "Admira" rindās 33 spēlēs guva 11 vārtus, Štutgartes sastāvā 2. Bundeslīgā sešos mačos guva vienus vārtus un augstākajā līgā 51 spēlē guva 22 vārtus, bet Premjerlīgā 12 spēlēs (tikai divās pamatsastāvā) guva divus vārtus. Kalajdžiča pārliecinoši labākā sezona karjerā bija 2020./21. g., kad Vācijas Bundeslīgā 33 spēlēs guva 16 vārtus. Austrijas izlasē Kalajdžičam 19 spēlēs ir četri vārti, "Euro 2024" atlasē viņam trīs spēles, tikai viena pamatsastāvā. Finālturnīrā Austrija tiksies ar Nīderlandi, Franciju un A līgas pārspēļu turnīra uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
https://en.eintracht.de/news/diagno...

     [+] [-]

, 2024-02-19 21:06, pirms 7 mēnešiem
Visticamāk, karjera augstākajā līmenī būs jābeidz

  -1 [+] [-]

, 2024-02-19 21:41, pirms 7 mēnešiem
Šitādiem traumatiskajiem līgumā ieraksta punktu, ka kārtējās traumas gadījumā bezalgas atvaļinājums vai tml.?

     [+] [-]

, 2024-02-20 01:29, pirms 7 mēnešiem
trīs lietas labas lietas