Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "Real" sagrauj "Lyon", "Ajax" uzvar Zagrebā

Agris Suveizda

D grupa: "Real" sagrauj "Lyon", "Ajax" uzvar Zagrebā
Karims Benzemā pret savu bijušo klubu bija precīzs trešo spēli pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas astoņas UEFA Čempionu līgas spēles. Trešās kārtas mači notika arī D apakšgrupā, kur divu līdervienību divcīņā Madrides "Real" ar 4:0 sagrāva "Lyon". Savukārt Amsterdamas "Ajax" ar 2:0 Zagrebā pieveica vietējo "Dinamo".

Madrides "Real" sper platu soli pretī pirmajai vietai

Lai arī kopējā savstarpējo spēļu bilance ir Lionas "Olympique" labā, iniciatīvu šajā duelī bija pārņēmusi Madrides "Real", kas, protams, bija arī izteikta spēles favorīte. Madridiešiem nevarēja palīdzēt Lasana Diarā, Nuri Šahins, bet visbūtiskākais iztrūkums bija aizsardzības balsta Rikardu Karvalju personā. Tikmēr viesiem savainojuma dēļ nespēlēja uzbrukuma līderis Lisandro Lopess un pussargi Maksims Gonalons un Klemāns Grenjē. Toties pirmoreiz pamatsastāvā šosezon devās viens no potenciālajiem līderiem Joans Gurkufs.

Kā jau to varēja paredzēt, "Real" jau kopš pirmajām minūtēm piederēja liels teritoriāls pārsvars. Ilgu laiku "Real" neizdevās izveidot nopietnus momentus, toties 19.minūtē rezultāts tika atklāts. Krištianu Ronaldu pēc Mesuta Ezila izpildītā stūra sitiena piespēlēja bumbu tālāk, un pie tālā vārtu staba pirmais bija bijušais Lionas "Olympique" uzbrucējs Karims Benzemā, kurš nedaudz negaidīti pamatsastāvā aizstāja Gonsalo Igvainu. "Real" turpināja aktīvi uzbrukt, vairākkārt apdraudot vārtus, tomēr uzbrukuma jauda pamazām apsīka.

Toties momenti parādījās arī pie Ikera Kasiljasa sargātajiem vārtiem. Divreiz kļūdījās "Real" aizsargi, bet vienreiz bumba pēc Bafetimbī Gomisa raidījuma pat ielidoja mājinieku vārtos. Tomēr aizmugure. Puslaika izskaņā mača galvenais tiesnesis neieskaitīja arī vienus madridiešu vārtus – Benzemā otrreiz bija precīzs, taču Šabi Alonso piespēli bija izdarījis pirms svilpes. Pēc mirkļa tiešo brīvsitienu izpildīja Ezils, bet vietā bija Igo Loriss.

Otrā puslaika sākumā tika sagrautas jebkādas viesu cerības uz vismaz neizšķirtu. Vispirms 47.minūtē Sami Kedira sita precīzi pēc Benzemā piespēles, bet 55.minūtē kļūdījās Loriss, Ezila piespēli pielabojot savu vārtu tīklā (3:0). Gan intriga, gan jau tā nevarīgā francūžu pretspēle bija zudusi, un 81.minūtē Serhio Ramoss pēc stūra sitiena pielika mačam punktu – 4:0. Pirms 10 minūtēm vārtus guva arī Ronaldu, taču madridiešu vārti atkal tika neieskaitīti (aizmugure).

"Ajax" uzvar Zagrebā un turpina cīņu par play-off

Lai arī pirmajās 45 minūtēs vārti tā arī netika gūti, izdevību abām komandām netrūka. Mača sākumā meistarību vairākkārt nācās demonstrēt "Ajax" vārtsargam Kenetam Vērmetam, kura modrība tika pārbaudīta gan ar sitieniem no distances, gan paviršu partnera piespēli. Kopumā pirmajā puslaikā kvalitatīvāk darbojās viesi no Amsterdamas, un ātrā "Ajax" saspēle Zagrebas "Dinamo" aizsardzībai sagādāja lielas galvassāpes.

49.minūtē "Ajax" beidzot pelnīti izvirzījās vadībā. Individuālās prasmes nodemonstrēja Miralems Sulejmani, kurš pēcāk ar labu piespēli sitiena pozīcijā nogādāja Derku Būrigteru, kurš ieraidīja bumbu tālajā vārtu stūrī un guva pirmos vārtus savā UEFA Čempionu līgas karjerā. Vēlāk pa iespējai neizmantoja Tobijs Alderveirelds (garām), Teo Jansens (vārtsargs) un Lūks de Jongs (vārtu stabs), tomēr 90.minūtē dāņu talants Kristians Eriksens pretuzbrukumā noņēma pēdējos jautājumus par mača iznākumu – 2:0 "Ajax" labā, kas Nīderlandes klubam turnīra tabulā pēc pirmā apļa dod otro pozīciju.

UEFA Čempionu līga, D grupa

Real Madrid – Olympique Lyonnais 4:0 (1:0) (Benzemā 19', Kedira 47', Loriss 55' (s.v.), Ramoss 81')
Dinamo Zagreb – Ajax Amsterdam 0:2 (0:0) (Būrigters 49', Eriksens 90')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid33008:09
2.Ajax Amsterdam31112:34
3.Olympique Lyonnais31112:44
4.Dinamo Zagreb30030:50

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-18 23:54, pirms 13 gadiem
Mourinju gan jau tagad bus neiespējami izvēlēties nr. 1 centra uzbrucēju. Abi vienkārši fantastisku formu sasnieguši .

  +1 [+] [-]

, 2011-10-19 00:01, pirms 13 gadiem
Labrit Liona,ka var ta spelet? Lai ari esmu Real fans,bet ja pretinieks spele ka Liona tad ari par Real uzvaru nav ipasha prieka!

  +8 [+] [-]

, 2011-10-19 00:02, pirms 13 gadiem
karstgalvis rakstīja: Lyon pat vēl nožēlojamāk par LV izlasi izskatījās!
Par LV izlasi reti, kas izskatās nožēlojamāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-10-19 00:39, pirms 13 gadiem
3 spēles - 9 punkti - 0 zaudēti vārti.

     [+] [-]

, 2011-10-19 00:51, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Ja skatījies spēli, tad mož ienāks prātā kāpēc Lyona tā izskatījās?

Redzēji Real agresīvo aizsardzību un presingu jau Lyon laukuma pusē. Praktiski, kā bumba bija pie kāda no Lyon spēlētājiem, jau pakausī elpoja arī Real spēlētājs. Jāsaka, ka šādu Real es nebiju redzējis, jo parasti, šī agresīvā spēle beidzās ar noteikumu pārkāpumiem. Tagad spēlētāji darīja visu precīzi un kvalitatīvi.

Šoreiz atļaušos paslavēt Real, par to kā viņi lika Lyon izskatīties!

Hala Madrid.
presings bija,bet tik labs tas iznāca,jo reāli nebija kam dot uz priekšu, kamēr meklēja iespējas,tikmēr jau pretinieks bija klāt,Latvijas izlase pat nemeklēja iespējas,sita tik uz priekšu,bet nu vispār tipisks Maurinjo futbols,lai ar liels pārsvars komandai,iesita gandrīz tikai pēc pretuzbrukumiem,izņemot pirmos,tikko Lyon aizskrēja uz priekšu tā sods,ar šito taktiku Maurs ar ir slavens

     [+] [-]

, 2011-10-19 09:38, pirms 13 gadiem
bija laba speele man patika shiis sezonas labaakaa madrides speele

  +2 [+] [-]

, 2011-10-19 10:56, pirms 13 gadiem
Jā, bez varinatiem frančiem. Liels prieks! Hala Madrid!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-19 11:03, pirms 13 gadiem
zeel kad speele bez intrigas bet bija bauda skatiitis kad madridiesi ne mirkli neapstaajaas un turpinaaja speeleet

     [+] [-]

, 2011-10-19 11:36, pirms 13 gadiem
nekas no pagājušās sezonas Svētā Lorisa nav palicis. kaut kā ātri sāk nogurt jaunie vārtsargi. Noijers ne tuvu nerāda to spēli, kuru iepriekš, Loriss vispār jau divas sezonas kaut ko gļučī. bet čaļiem vēl 25 pat nav. tā nav lieta, izlutinātās sievietes.

     [+] [-]

, 2011-10-19 21:40, pirms 13 gadiem
[quote termometrs]
nekas no pagājušās sezonas Svētā Lorisa nav palicis. kaut kā ātri sāk nogurt jaunie vārtsargi. Noijers ne tuvu nerāda to spēli, kuru iepriekš, Loriss vispār jau divas sezonas kaut ko gļučī. bet čaļiem vēl 25 pat nav. tā nav lieta, izlutinātās sievietes.

Ko tur svetais vakar vareja izdarit,Madride domineja-man liekas,Liona kadu vienu sitienu rami tikai uzsita.Tas,ka vins neveiksmigi nospeleja 3vartu zaudejuma-ta apt jau speles liktenis jau pa lielam bija izlemts.Pie tam dazas epizodes vins labi speleja.Katra zina vainot vinu zaudejuma-nekada gadijuma.Neteiktu,ka loti labi nospeleja,bet normali Svetais vakar nospeleja vartos.Pie tam Lionai Lionai ir traumetie speletaji