Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: Divas Rūnija pendeles nodrošina "Manchester United" uzvaru Bukarestē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

C grupa: Divas Rūnija pendeles nodrošina "Manchester United" uzvaru Bukarestē
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

Pie pirmās uzvaras UEFA Čempionu līgas C apakšgrupā otrdienas vakarā tika pagājušās sezonas fināliste "Manchester United", kas ar 2:0 Bukarestē pieveica "Otelul". Abus vārtus ar 11 metru soda sitieniem guva Veins Rūnijs. Citā šīs grupas spēlē "Benfica" izbraukumā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja "Basel", kļūstot par grupas līderi.

"United" Bukarestē nospiež debitanti "Otelul"

Alekss Fergusons šodien jau ar pirmajām minūtēm laukumā sūtīja savus labākos spēkus – gan Veins Rūnijs, gan Havjērs Ernandess, tāpat arī Nani maču Rumānijā sāka pamatsastāvā. Kā jau to varēja droši prognozēt, "United" jau ar pirmajām minūtēm metās uzbrukumā, daudz bija ar bumbu, savos uzbrukumos izmantojot visu laukuma plašumu, taču ar izcilu vārtu gūšanas iespēju veidošanu Anglijas čempioniem ilgstoši nesekmējās. "Otelul" savus vārtus neskartus spēja nosargāt visu pirmo puslaiku, kura izskaņā rumāņiem pašiem bija viens neslikts moments, bumbu pēc stūra sitiena ar galvu pāri vārtiem pārsita aizsargs Liviju Antals.

63. minūtē teicamu iespēju palaida garām Veins Rūnijs, kurš no deviņiem metriem sita pagriezienā – bumba aizlidoja gar pašu vārtu stabu. Jau nākamais viesu uzdevums beidzās ar pendeli uz "Otelul" vārtiem. Pēc Rūnija centrējuma ar roku savā soda laukumā nospēlēja mājinieku kapteinis Sergiju Kostins. Uz "punktu" devās Rūnijs – bumba labajā stūrī, vārtsargs pretējā – 1:0 "United" labā.

Angļi drīz palika mazākumā, kad sarkano kartīti par dzeltenās kartītes vērtu pārkāpumu saņēma Nemanja Vidičs. "Otelul" kādu brīdi uzbruka, taču drīz vien "United" izdevās atvirzīt spēli no saviem vārtiem. Priekšpēdējā minūtē komandu sastāvi izlīdzinājās, jo otro dzelteno kartīti nopelnīja Milans Perendija. Nani tūlīt ar tālu sitienu trāpīja pa stabu. Kompensācijas laikā vēl vienu 11 metru soda sitienu nopelnīja Rūnijs, apmānot aizsargu. Rūnijs sita tajā pašā stūrī un atkal precīzi – 2:0. "United" pirmā uzvara trīs mačos.

"Benfica" komfortabla uzvara Bāzelē

Tikmēr par grupas līderi šovakar kļuva "Benfica", kas izbraukumā apspēlēja Šveices "Basel". Portugāļi pirmos vārtus guva jau 20. minūtē, kad lielisku Rodrigo piespēli vārtu guvumā pārvērta Brunu Sēzars. Pirms tam "dzīvīgāki" izskatījās mājinieki, taču no bumbas kontroles neko sakarīgu izspiest nevarēja. Izvirzījusies vadībā, "Benfica" uzbruka bīstamāk un vēl pirmajā puslaikā varēja dubultot savu pārsvaru, taču nebija lemts. Labas iespējas garām palaida Pablo Aimars un Nikolass Gaitans.

Arī otrajā puslaikā daudz labāk izskatījās portugāļi. 54. minūtē "Basel" no vārtu zaudējuma glāba Jans Zommers, atvairot Emersona izgājienu viens pret vienu. Lisaboniešiem izdevās lieliska spēlētāju maiņa. 71. minūtē laukumā devās Oskars Kardoso. Viņš jau pēc četrām minūtēm noņēma jautājumus par uzvarētāju šodienas mačā. Kardoso vārtus guva ar eleganti izpildītu soda sitienu, bumbai palidojot zem "sieniņas" un atrodot vārtu tīklu – 2:0 "Benfica" labā. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, bet viesi spēli pabeidza 10 vīru sastāvā pēc Emersona noraidījuma (otrā dzeltenā kartīte). Pateicoties Bāzelē gūtajai uzvarai, "Benfica" ar septiņiem punktiem kļuvusi par C apakšgrupas līderi.

2. novembrī šīs grupas komandas tiksies atkārtoti, šoreiz labāko noskaidrojot pretinieku laukumā, proti, mači notiks Mančestrā un Lisabonā.

UEFA Čempionu līga, C apakšgrupā

Basel – Benfica 0:2 (0:1) (Sēzars 20', Kardoso 75')
Otelul – Man. United 0:2 (0:0) (Rūnijs 64' (11m), 90' (11m))

C grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Benfica32104:17
2.Man. United31206:45
3.Basel31115:64
4.Otelul30031:50

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-18 23:39, pirms 13 gadiem
Seit vel ilgi runas par tiesnesu darbibu, tik zemu limeni pat Virsliga nevar redzet, tiesam milijoniem kludu tiesnesu izpildijuma! Bet prieks par MU
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-10-18 23:57, pirms 13 gadiem
pret šādu pretinieku MU bij jāparāda savs spēks ,neskatoties uz tiesnešu kļūdām,bet tā nu galīgi šoreiz nebij....švaka spēle,šoreiz jāsaka ....labi vēl ka tā viss beidzās,bet kaut kas nav kārtībā,kaut kā spēle buksē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-19 00:05, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: bet kur ir tas iemesls kāpēc mēs esam iestiguši dubļos?
nezinu...kopš notraumējās Kleverli viss aizgāja ačgārni...nesaku ka tieši tas ir tas iemesls,bet gribās tā domāt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-19 00:45, pirms 13 gadiem
tā teikt uzvara paliek uzvara,kaut kas buksē,bet nu ir laiks uzlabot rezultātu,MU jābūt vismaz CL četriniekā

  -1 [+] [-]

, 2011-10-19 01:17, pirms 13 gadiem
Nepāliecinoša un dažbrīd neglīta, pārāk statiska spēle no MU puses. Tiesnesis šīs dienas mačā=klauns!

  -1 [+] [-]

, 2011-10-19 11:15, pirms 13 gadiem
Nu vīri, Jūs ar... Smaga spēle pret Liverpūli, nedēļas vidū ČL pret krietni vājāku komandu un vēl 7dien Mančestras derbijs! Starp šādām svarīgām spēlēm vēl velaties lai visus grautu.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-19 15:06, pirms 13 gadiem
MU tikai 2:0 un ar pendelēm..... Pret pastarīti....Njāāāā...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-19 16:37, pirms 13 gadiem
Yomayoo rakstīja: Nu vīri, Jūs ar... Smaga spēle pret Liverpūli, nedēļas vidū ČL pret krietni vājāku komandu un vēl 7dien Mančestras derbijs! Starp šādām svarīgām spēlēm vēl velaties lai visus grautu.
jā, jā, nemeklē attaisnojumu par spēļu kalendāru. pret Liverpūli vispār sākumā nebija Rūnijs, Hernandezs utt.