Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka uzvar bijušo ranga līderi un tiek Sinsinati ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka uzvar bijušo ranga līderi un tiek Sinsinati ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: WTA

Ohaio štata trešajā lielākajā pilsētā Sinsinati turpinās prestižais "WTA 1000" dubultspēļu turnīrs uz cietā seguma. Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko un Ukrainas dubultspēļu vadošā speciāliste Ludmila Kičenoka astotdaļfinālā pārspēja čehieti un indieti - 6:2, 6:4.

• Sinsinati ar septīto numuru izliktās Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka astotdaļfinālā spēlēja pret čehieti Lūciju Hradecku (37) un indieti Sanju Mirzu (35), kura savulaik bija dubultspēļu ranga līdere.

Pirmā seta sākumā Ostapenko nenoturēja servi (0:1), bet turpinājumā Latvijas-Ukrainas duets salauza Mirzas servi - 2:2. Sestajā geimā Kičenokas divi sitieni deva uzreiz divas breikbumbas, bet nākamajā epizodē Hradecka pieļāva dubultkļūdu - 4:2. Kičenoka pārliecinoši aizservēja līdz 5:2, turklāt mūsējās uzvarēja visās epizodēs arī pie Mirzas serves - 6:2.

→ → Nākamā seta sākumā, servējot Kičenokai, izdevās izglābties no 15-40, līdz ar to rezultāts kļuva 2:1. Devītajā geimā Ostapenko dubultkļūda deva 30-40, pēc tam Kičenoka triumfēja pie tīkla, bet nākamajā epizodē Mirzas raidītā bumba trāpīja pa tīkla augšējo malu un aizlidoja autā - 5:4. Pēdējā geimā Hradecka iesita tīklā (mačbumba), Kičenoka netrāpīja, bet Ostapenko finišēja ar neatvairāmu sitienu, bumbu raidot starp oponentēm - 6:4.

• Par ceturtdaļfināla sasniegšanu pienākas naudas balva 18 750 ASV dolāru apmērā.

• Ceturtdaļfinālā pretī stāsies kazahiete Anna Daņiliņa un brazīliete Beatrise Hadada-Maija.

• Atgādinām, ka Vimbldonas čempionātā Ostapenko/Kičenoka spēlēja pusfinālā, savukārt ukrainiete pēcāk norādīja, ka spēcīgais duets var sasniegt vēl vairāk.

• Pēc šī turnīra risināsies gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open".

Izmantotie resursi:
wtatennis.com