Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Perepļotkins oficiāli "Super Novā", Siņeļņikovs pievienojas Daugavpils "Lokomotiv"

Rolands Eliņš

Perepļotkins oficiāli "Super Novā", Siņeļņikovs pievienojas Daugavpils "Lokomotiv"
Andrejs Perepļotkins. Foto: FC Kupiškis

LFF pāreju sarakstā apstiprinātas vairāku Latvijas futbolistu jaunās komandas, kuru vidū jāizceļ nupat kā diskvalifikāciju izcietušā Andreja Perepļotkina un Frenka Orola pievienošanās „Super Novai”, kamēr cita pirmās līgas favorīte Daugavpils „Lokomotiv” pieteikusi Alanu Siņeļņikovu.

Andrejs Perepļotkins februārī Lietuvā saņēma pusgadu ilgu diskvalifikāciju par iesaistīšanos manipulēšanā ar spēļu rezultātiem. Šī diskvalifikācija bija spēkā visās FIFA sacensībās un tagad beigusies.

„Super Nova” prezidents un LFF valdes loceklis Jānis Engels jau iepriekš bija atklājis savus nolūkus iekļaut Perepļotkinu savas komandas sastāvā, kolīdz viņam beigsies diskvalifikācija. Viņš par to izteicās Latvijas futbola raidījumā „Pa pāris kausiem”, norādot, ka uzņemas personīgu atbildību par šo lēmumu.

35 gadus vecais Perepļotkins pirms vairākiem gadiem spēlēja Latvijas izlasē, pārstāvot to 36 mačos. Viņam bijusi raiba un ģeogrāfiski plaša futbolista karjera, taču kādas valsts augstākajā līgā viņš nav spēlējis kopš 2017. gada, kad pārstāvēja „Jelgavu”.

„Super Nova” sastāvā pieteikts arī 20 gadus vecais vārtsargs Frenks Orols, kurš pārgājis no Virslīgas kluba „Ventspils”. Orols Virslīgā vēl nav debitējis, taču iepriekš spēlējis Latvijas U19 izlasē.

„Super Nova” Latvijas pirmajā līgā ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no līdz šim dominējošās Daugavpils „Lokomotiv”, kas aizvadījusi par vienu maču mazāk un vēl nav zaudējusi ne reizi. Arī Daugavpils komandai LFF pāreju sarakstā ir norādīts papildinājums ar Latvijas izlases pieredzi – Alans Siņeļņikovs.

Siņeļņikovs Latvijas izlasē nospēlējis 12 mačus. 30 gadus vecais pussargs sezonu sāka „Jelgavā”, taču spēlēja visai maz un sadarbība tika pārtraukta. Iepriekšējā sezonā viņš bija RFS, bet kopumā Virslīgā spēlē jau kopš 2009. gada un divreiz ir kļuvis par Latvijas čempionu, bet trīsreiz – par vicečempionu. Viņš Virslīgā guvis 30 vārtus.

Savukārt Virslīgas sakarā jāpiemin, ka Jūrmalas „Spartaka” sākumsastāva spēlētājs Lukijs Opara devies uz pārbaudi Šveices augstākās līgas klubā „Lugano”. Nigērijas 20 gadus vecais futbolists Oparu pievienojās „Spartakam” iepriekšējā sezonā un kopā aizvadījis 37 spēles Virslīgā, 35 reizes dodoties sākumsastāvā un gūstot trīs vārtus.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubiem/parejas-tran...
https://www.fclugano.com/una-trenti...