Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Horvātija un Spānija Roterdamā noskaidros jauno UEFA Nāciju līgas čempioni

Horvātija un Spānija Roterdamā noskaidros jauno UEFA Nāciju līgas čempioni
Luka Modričs. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Šovakar medaļu cīņām noslēgsies 2022./2023. gada UEFA Nāciju līgas sezona. Pulksten 21.45 par čempiontitulu Roterdamas ''De Kuip'' stadionā sacentīsies Horvātijas un Spānijas valstsvienības. Spēļu translācijas ''Viaplay''.

• Spānija pusfināla pamatlaika galotnē izrāva uzvaru pār Itāliju, precīzi sitot pieredzējušajam Hoselu, bet horvāti pamatlaika galotnē izlaida uzvaru pār Nīderlandi, vēlāk gan tiekot pie panākuma papildlaikā.

• Spāņi aizvadīs otro Nāciju līgas finālu. Pagājušās sezonas zelta spēlē Spānijas futbolisti ar 1:2 piekāpās Francijai.

• Horvātijai, savukārt, šis būs pirmais Nāciju līgas fināls. Horvāti iepriekš arī nebija tikuši līdz medaļu mačiem.

• Abas komandas iepriekšējo reizi tikās ''Euro2020'' astotdaļfinālā, kad Spānijas futbolisti bija pārāki aizraujošā duelī, kas noslēdzās pagarinājumā – 5:3.

• Finālspēle tiks aizvadīta ''De Kuip'' stadionā Roterdamā, kas ir mājvieta pašreizējai Nīderlandes čempionei ''Feyenoord''.

• Pulksten 16.00 tiks aizvadīta spēle par bronzu. Enshedes ''De Grolsch Veste'' stadionā, kas ikdienā kalpo par mājvietu ''Eredivisie'' klubam ''Twente'', mājiniece Nīderlande eksaminēs Eiropas čempioni Itāliju.

• Maču translācijas vērojamas ''Viaplay'' platformā.

UEFA Nāciju līgas fināli

GadsČempioneFinālisteRezultāts
2021.FrancijaSpānija2:1
2019.PortugāleNīderlande1:0

Uzbekistānas futbolisti. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Japānas un Uzbekistānas futbolisti kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA--AP. 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm pirmdien kvalificējās Japānas un Uzbekistānas futbola izlases, kas iekļuva Āzijas U-23 kausa izcīņas finālā.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.