Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rinne teicams vārtos, "Predators" soli no nākamās kārtas

Rinne teicams vārtos, "Predators" soli no nākamās kārtas
Peka Rinne darbībā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajā spēlē Nešvilas "Predators" vārtsargs Peka Rinne atvairīja 40 no 41 metiena, palīdzot savam klubam izbraukumā ar 3:1 apspēlēt Detroitas "Red Wings" un tādu pašu rezultātu panākt arī sērijā.

Līdz trešajam periodam bez ielaistiem vārtiem turējās abu komandu vārtsargi, taču "sarkano spārnu" Džimijam Hovardam bija teju trīsreiz mazāk darba nekā Rinnem – pirmo divu trešdaļu laikā Hovardam nācās tikt galā tikai ar desmit metieniem, kamēr Rinne atvairīja 28.

Mača rezultāts tika atklāts trešā perioda otrajā minūtē, kad Aleksandra Radulova piespēles vārtus "Predators" labā guva Gabriels Burks – 1:0. Drīz vien gan vārtus guva arī "Red Wings", panākot izlīdzinājumu, taču ilgi nebija jāgaida līdz tam, kad "Predators" atgūs vadību – 47.minūtē to iespēja Kevins Kleins. Trešo ripu detroitiešu vārtos "Predators" iemeta spēlējot vairākumā, kad 49 sekundes līdz pamatlaika beigām precīzs bija Deivids Legvands – 3:1.

Tādejādi, uzvarot ceturto spēli, "Predators" panāca 3:1 arī sērijā (jāpiebilst, ka "Predators" uzvarēja abas izbraukuma spēles), turklāt piektais mačs notiks Nešvilā, tāpēc "plēsoņām" ir labas iespējas sēriju noslēgt savu līdzjutēju priekšā.

Citā spēlē Fīniksas "Coyotes" izbraukumā pagarinājumā ar 3:2 pieveica Čikāgas "Blackhawks", sērijā izvirzoties vadībā ar 2:1. Tādu pašu rezultātu sērijā panākuši arī Floridas "Panthers", kas aizvadītajā naktī ar 4:3 uzvarēja Ņūdžersijā.

Stenlija kauss. 1.kārta

KomandasRez.Sērijā
Devils (6) – Panthers (3)3:41-2
Red Wings (5) – Predators (4)1:31-3
Blackhawks (6) – Coyotes (3)2:3P1-2

Izmantotie resursi:
nhl.com


Slēpts komentārs: Leflērs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 09:09, pirms 12 gadiem
Yess, prieks par Nešvilu vairs tikai viena uzvara šķir šos no otrās kārtas! Prieks arī par Floridu - neviens laikam neprognozēja, ka šiem tik labi ies, līdzīgi kā flyers pret pingvīniem pirmajā spēlē atspēlējās no 0:3 un beigās uzvarēja. Bet man patīk brīnumi. Nez, varbūt šī Floridas komanda var paveikt tādu brīnumu kā 96. gadā?
Fīniksas - Čikāgas duelī man gan ir pilnīgi vienalga, kas tiek tālāk, galvenais, lai ir interesanta sērija, kas tā arī ir.

P.S. Ešems saspendēts uz 4 spēlēm, Nīls uz vienu.
, 2012-04-18 09:12, pirms 12 gadiem
WOW, RUS izlasei uz PČ būs Datsyuks un Malkins un OVI un Sjomins (mazāka iespēja, bet varbūt arī KOVI)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 10:14, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: manas bažas ka Detroitai būs problēmas ar Rinni diemžēl piepildījās. Somu vārtsargi ir vnk murgs... Vakar Ramo, šodien Rinne. Starp citu, kur tur ir rižiki, Leflēr? varbūt vienīgi Franzens ir rudmatis
Mēs savā laikā rudmatainos saukājām par rižikiem, lielākā daļa no viņiem par to it nemaz neapvainojās.
Es par rižikiem parasti saucu zviedrus.Nūuuu... Detroitā viņu ir pat pārlieku daudz...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 10:23, pirms 12 gadiem
Nedomāju, ka kāds no 2006. gada varoņiem aizelsies skries " palīgā" Zviedrijas izlasei .No Detroitas varbūt Ēriksons, nekas arī īpaši vairāk.Zviedrijā ir milzīgs daudzums jaunu hokejistu, kuriem spēlēt izlasē būs daudz būtiskāk, nekā franceniem, holmstrēmiem, lidstrēmiem utt.
Šiem veterāniem jau sen nekas vairs nav jāpierāda.
, 2012-04-18 10:23, pirms 12 gadiem
haļava tai nešvilai,1.spēlē kaut kādi perpuļi sakrita,tagad hovards lohojas,skumji.Detroitai Hovards ir labs,bet play offā viņš nav vilcējs,kā Rinne teiksim Nešvilai,bet vēl viss nav galā,ceru ka šie izdrāzīs to Nešvilu.
, 2012-04-18 10:26, pirms 12 gadiem
Vankūvera, Detroita ļoti iespējams tālāk netiks. Nav vēl Ziemassvētki, bet jau dala dāvanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 10:34, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: Vankūvera, Detroita ļoti iespējams tālāk netiks. Nav vēl Ziemassvētki, bet jau dala dāvanas.
Ļoti iespējams, ka jau šovakar beigsies Pitsburgas un Vankūveras mocības.Nebūšu pat pārāk apbēdināts, ja tā arī notiks...
, 2012-04-18 10:40, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Ļoti iespējams, ka jau šovakar beigsies Pitsburgas un Vankūveras mocības.Nebūšu pat pārāk apbēdināts, ja tā arī notiks...
Es arī ne. Jo, ja tik ļoti jāmocās, tad labāk, lai tas ātrāk beidzas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 12:26, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: tieši tā... Varu pat derēt ka no visa Detroitas zviedru bara tikai kāds viens vai max. divi dosies uz izlasi, ne vairāk. Zviedri uz izlasi īpaši neraujas atšķirībā no krieviem kuriem tā ir svēta lieta un pat uz pārbaudes spēlēm cenšas nokomplektēt maksimāli spēcīgāko sastāvu
Protams.Neredzu vispār nekādu jēgu tajā, kad piemēram, kāds no zviedru veterāniem, - kaut vai tas pats Lidstrēms vai vēl kāds, - kurš sasniedzis savā karjerā VISU, pēkšņi pa galvu pa kaklu metīsies un rausies uz izlasi, lai spēlētu PČ, kuram jau sen nav vairs nekāda īpašā prestiža.
Kriviem ir savādāk, - kopš partijas un NKVD laikiem viņiem ir uzstādījums, - pabeda ļuboi cenoi.Vienalga, vai tā ir Eirotūre, PČ, vai Priz gazeti Izvestija.
, 2012-04-18 12:27, pirms 12 gadiem
Ļoti ceru uz Fīniksu, gribas lai šī komanda beidzot uzvar kaut vienā play-off sērijā, tas nekad nav noticis ne Fīniksā ne Vinipegā. Simpatizē ka komanda ar ierobežotu budžetu tā sitās. Gribas lai Čikāga izlido, vienmēr esmu bijis pret mediju favorītiem kā Hawks un Penguins.
, 2012-04-18 12:28, pirms 12 gadiem
trakais_v10 rakstīja: tas tik būtu prikols,ja Radulovs paņemtu Stenliju uzreiz pirmajā gadā (tas pirmais gads tā nosacīti)
Skatījos otro spēli, kas bija pirms dažām dienām normālā laikā, - Tavs Radulovs tur kā piektais ritenis, šaibas pretiniekiem, divcīņas zaudētas, piespēles neprecīzas, līdzsvaru zaudē uz līdzenas vietas, utt.Vienvārdsakot , nasig spešl.
, 2012-04-18 12:34, pirms 12 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ļoti ceru uz Fīniksu, gribas lai šī komanda beidzot uzvar kaut vienā play-off sērijā, tas nekad nav noticis ne Fīniksā ne Vinipegā. Simpatizē ka komanda ar ierobežotu budžetu tā sitās. Gribas lai Čikāga izlido, vienmēr esmu bijis pret mediju favorītiem kā Hawks un Penguins.
Skaidra lieta.Es vispār jau no paša sākuma gribu, lai tālāk iet Sentluisa, Losandželosa, Fīniksa un Nešvila.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-18 12:42, pirms 12 gadiem
Alexij rakstīja: Rinne ir nereāls.. ja Nešvila tiks tālāk, par ko gandrīz vairs nešaubos tad lai viņiem izdodas vēl kādu sarūgtināt
Skatīsimies, kā būs, pagaidām viņi tiek galā ar Detroitu.Tikpat nereāls ir arī Kviks Losandželosai.Vispār gandrīz neko nelaiž iekšā.Nereāls ir arī Smits, kurš totāli velk Fīniksu...
, 2012-04-18 13:05, pirms 12 gadiem
vo, "skaļa" ziņa šodien - Šons Eiverijs nākamo sezonu varētu aizvadīt zviedru Allsvenskan (!) debitanta HK Karlskrona sastāvā: Ryktet: KHK i samtal med Avery -
...
par šamo interesējoties arī Linköping
, 2012-04-18 13:16, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Protams.Neredzu vispār nekādu jēgu tajā, kad piemēram, kāds no zviedru veterāniem, - kaut vai tas pats Lidstrēms vai vēl kāds, - kurš sasniedzis savā karjerā VISU, pēkšņi pa galvu pa kaklu metīsies un rausies uz izlasi, lai spēlētu PČ, kuram jau sen nav vairs nekāda īpašā prestiža.
Kriviem ir savādāk, - kopš partijas un NKVD laikiem viņiem ir uzstādījums, - pabeda ļuboi cenoi.Vienalga, vai tā ir Eirotūre, PČ, vai Priz gazeti Izvestija.
Krieviem ir nedaudz savādāk. Ja atteiksi izlasei kaut vienreiz tad ir iespēja ka tevi vairs neizsauks nekad.
, 2012-04-18 13:32, pirms 12 gadiem
Tā NHL spēlētāju banošana pēc loterijas principa arvien vairāk sāk izskatīties pēc viena liela cirka!
, 2012-04-18 14:22, pirms 12 gadiem
Raimonds Medveckis rakstīja: Nesaprotu par kādu parodiju Jūs runājat, visās spēlēs ir asumi, pat pagājušās nakts spēlē starp NJ un Floridu, kuras bija palikušas pēdējā soft taktikas piekopējas, beidzot viss mainījās un tas viss notika kad NJ bija 3:0 vadībā. Līdz ko sākās asāka spēle un neliels plūkšanās Florida pārņēma spēles ritējumu un guva četrus vārtus. NJ vairs tik lielākoties slidoja jau kopš otrā perioda sākuma.

Pitsburgs un Filadelfijas duelis ir ļoti skatāms, abām komandām ir sava vēsture un abas ir divīzijas konkurentes. Asumi un kautiņi ir neizbēgami. Melrouzs arī atzina, ka šī ir viena no pēdējā laika skatāmākajām sērijām starp pingvīniem un lidotājiem. Tas ir īsts NHL play-off hokejs.
piekrītu. PIT-PHI ir lieliska sērija, varbūt pingvīnu līdzjutēji ir mazliet vīlušies, bet neitrālam līdzjutējam tas ir saldais ēdiens.
, 2012-04-18 14:45, pirms 12 gadiem
Nu jau jāsaka,kādu ilgāku laiku tā pa nopietnam nesekoju lidzi NHL spēlēm...tāpēc vēl jovairāk prieks palasīt šos komentārus,kas ir konstruktīvi un izsmeļošo...tāds labs etalons,kādus vēlētos arī pārējās sadaļās...paldies!
, 2012-04-18 15:09, pirms 12 gadiem
Alan May par NHL spēlētāju diskvalifikāciju šosezon:

Alan May reacts to the Backstrom suspension
, 2012-04-18 15:31, pirms 12 gadiem
Ko tie somi baro saviem vārtsargiem? Viņi ir vienkārši monstruāli! Vakar Ramo noārdijās, šodien Rinne ķer un glābj visu kas lido uz viņa pusi. Ja Rinne turpinās spēlēt tā kā viņš to dara pēdējās 2 sezonas, Preds var pacīnīties par kausu. Kurš te prognozēja vieglu uzvaru NJD? Pantēras nepadosies, 12 gadi nav bijuši play-off, tagad kad beidzot atkal ir iespēja, viņi kapās ka nezvēri. Šī spēle varētu kļūt par lūzumu tajā sērijā, 6 minūtēs Devils uztaisa 3:0, un pēc 20 minūtēm jau zaudē ar 4:3. Ļoti svarīga būs 4.spēle, ja uzvarēs Florida, viss būs gandrīz skaidrs, ja NJD, tad būs interesanti. Fīniksa arī malači, cerams beidzot novinnēs sēriju. Vispār Tipetam pie koijotu halles būtu jāuzbūvē piemineklis, komandu no kuras neviens neko negaida 3 gadus pēc kārtas ieved play-off, un pamanās uzvarēt savā divīzijā. Arī viņiem jāpaceļ 4.spēle obligāti. Cerams šonakt aizsūtīs mājās gan Pitsburgu, gan Vankūveru.
, 2012-04-18 15:44, pirms 12 gadiem
kurš te vēl nesen minēja, ka Rinne ir pārmaksāts un neesot to citronu, ko viņš saņem vērts
, 2012-04-18 15:56, pirms 12 gadiem
kjengurs rakstīja: kurš te vēl nesen minēja, ka Rinne ir pārmaksāts un neesot to citronu, ko viņš saņem vērts
Rinnem lielo kāpostu sāks maksāt tikai no nākošās sezonas
, 2012-04-18 19:14, pirms 12 gadiem
Raimonds Medveckis rakstīja: Nesaprotu par kādu parodiju Jūs runājat, visās spēlēs ir asumi, pat pagājušās nakts spēlē starp NJ un Floridu, kuras bija palikušas pēdējā soft taktikas piekopējas, beidzot viss mainījās un tas viss notika kad NJ bija 3:0 vadībā. Līdz ko sākās asāka spēle un neliels plūkšanās Florida pārņēma spēles ritējumu un guva četrus vārtus. NJ vairs tik lielākoties slidoja jau kopš otrā perioda sākuma.

Pitsburgs un Filadelfijas duelis ir ļoti skatāms, abām komandām ir sava vēsture un abas ir divīzijas konkurentes. Asumi un kautiņi ir neizbēgami. Melrouzs arī atzina, ka šī ir viena no pēdējā laika skatāmākajām sērijām starp pingvīniem un lidotājiem. Tas ir īsts NHL play-off hokejs.
Neiet jau runa par asumiem, rupjībām vai spēka spēli, bet gan par to, ka tas vairāk izskatās pēc cirka, nevis PO. Abiem vārtsargīem sliktākais procents no visiem, kas šogad pabijuši vārtos. Flerī varētu arī jau sākt lūkoties kāda rekorda virzienā ar saviem 6,ciktur vārtiem vidēji spēlē. Intriga, ja bija, tad pirmajā spēlē līdz trešajam periodam. Abu komandu treneri neko vispār vairs nezina par tādu lietu kā aizsardzība. Nekādi neticās, ka Filadelfija, kad tiks tālāk, tā nu turpinās mest pa astoņām šaibām spēlē. Jo visi pārējie kaut kā nopietnāk pieiet tai lietai.
, 2012-04-18 20:00, pirms 12 gadiem
flyer rakstīja: piekrītu. PIT-PHI ir lieliska sērija, varbūt pingvīnu līdzjutēji ir mazliet vīlušies, bet neitrālam līdzjutējam tas ir saldais ēdiens.
Man šķiet, ka izbesījusies ir arī daļa neitrālo līdzjutēju, laikam to daudzo vārtu dēļ un 3:0 rezultāta dēļ.
, 2012-04-18 20:19, pirms 12 gadiem
Raimonds Medveckis rakstīja: Nesaprotu par kādu parodiju Jūs runājat, visās spēlēs ir asumi, pat pagājušās nakts spēlē starp NJ un Floridu, kuras bija palikušas pēdējā soft taktikas piekopējas, beidzot viss mainījās un tas viss notika kad NJ bija 3:0 vadībā. Līdz ko sākās asāka spēle un neliels plūkšanās Florida pārņēma spēles ritējumu un guva četrus vārtus. NJ vairs tik lielākoties slidoja jau kopš otrā perioda sākuma.

Pitsburgs un Filadelfijas duelis ir ļoti skatāms, abām komandām ir sava vēsture un abas ir divīzijas konkurentes. Asumi un kautiņi ir neizbēgami. Melrouzs arī atzina, ka šī ir viena no pēdējā laika skatāmākajām sērijām starp pingvīniem un lidotājiem. Tas ir īsts NHL play-off hokejs.
Kā parasti mēdzu to darīt, atbildu konkrēti un pa punktiem...

1) Pitsburgas -Filadelfijas sēriju savādāk kā par parodiju nevar nosaukt.Ja komanda atļaujās 3 spēlēs salaist iekšā 20 bankas, tad var uzskatīt, ka viņa pleiofam vnk nav gatava.Tas , ko dara patlaban PHI ir kaķa spēlēšanās ar peli.Tā ir vistīrākā parodija.Tam nav nekāda sakara ar pleioff hokeju.Pleioff hokejs ir tad, kad līdz pēdējai sekundei iet bezkompromisa cīņa, kad uzvarētājs noskaidrojas tikai kurā tur pagarinājumā, kad ir spriedze, kad visu izšķir nieka sekundes, viena šaiba, utt.Kas tas par PO hokeju, kur spēlē uzvarētājs jau zināms 2. perioda vidū??Pēdējos 4-5 gados šāds marasms, kā spēlē Pitsburga , nebija redzēts.

2) kopš 2. spēles otrā perioda PIT-PHI duelis jau vairs nebija skatāms,

3) par vēsturi un asumiem te neiet runa, 3. abu komandu spēlē jau nebija asumu, bet gan atklātas izprovocētas rupjības.Tādā veidā komanda parāda tikai savu vājumu.Pretīgi bija skatīties.

4) par Floridas-NJD sēriju es savā postā netiku minējis ne vārda,

5) Melrouzs var runāt cik grib, es viņā jau sen vairs neklausos.Skaidrs, ka žurnālistiem patīk daudz vārtu, asumu, lai būtu rakstāmkātu kur uzasināt, utt.Viņiem jāraksta, mums jāskatās.

Vistīrākais pleioff hokejs šobrīd notiek visās Rietumu sērijās, jā , arī Vankūvera par spīti saviem 3 zaudējumiem spēlē samērā sakarīgi, ļoti skatāms un neparedzams ir Bostonas-WSH duelis, arī Otawa spirinās, cik nu vien iespējams.
, 2012-04-18 20:20, pirms 12 gadiem
hypocrisy rakstīja: Neiet jau runa par asumiem, rupjībām vai spēka spēli, bet gan par to, ka tas vairāk izskatās pēc cirka, nevis PO. Abiem vārtsargīem sliktākais procents no visiem, kas šogad pabijuši vārtos. Flerī varētu arī jau sākt lūkoties kāda rekorda virzienā ar saviem 6,ciktur vārtiem vidēji spēlē. Intriga, ja bija, tad pirmajā spēlē līdz trešajam periodam. Abu komandu treneri neko vispār vairs nezina par tādu lietu kā aizsardzība. Nekādi neticās, ka Filadelfija, kad tiks tālāk, tā nu turpinās mest pa astoņām šaibām spēlē. Jo visi pārējie kaut kā nopietnāk pieiet tai lietai.
Tieši tā, pilnīgas manas domas.
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix
16

Šilovam 21 atvairījums, Millers pēdējā minūtē izrauj ''Canucks'' uzvaru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešo uzvaru svinēja Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas ar 3:2 pārspēja Edmontonas ''Oilers'', sērijā izvirzoties priekšā ar 3-2.
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".