Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Iepriekšējie mēneši bija ellīgi nepatīkami – pēc spēlēm prātoju un negulēju"

Agris Suveizda

Bertāns: "Iepriekšējie mēneši bija ellīgi nepatīkami – pēc spēlēm prātoju un negulēju"
Komandas biedri sveic Dāvi Bertānu. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola sezonas sākumā trāpījis 33,1% tālmetienu, latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns divu maču laikā nu ir iemetis 14 no 17. Šonakt Bertāns izcēlās ar 35 punktiem un 9/11 no tālienes, karjeras rekordu labojot gan gūto punktu, gan trāpīto tālmetienu ziņā, un viņš palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar 130:128 pieveikt Denveras "Nuggets".

"Mums bija ļoti laba bumbas kustība, un puiši spēles sākumā izkārtoja man vairākas labas metiena pozīcijas – kad tie metieni iekrita, tādā pašā veidā arī turpinājām, mani sāka meklēt arvien vairāk un arvien vairāk kombināciju izspēlēja uz mani. Es tikai to izmantoju – reizēm, kad metieni krīt, aizsardzība neko daudz nevar padarīt," pēcspēles preses konferencē teica Bertāns.

Latviešu uzbrucējs ari trāpīja visus astoņus soda metienus, divreiz pārkāpumu izprovocējot tālmetienā – ieskaitot ļoti svarīgu brīdi galotnē, kad rezultāts vēl bija 125:125. Bertānam tika vaicāts, kādēļ viņam tik bieži izdodas metienā izprovocēt sodu: "Domāju, ka galvenais iemesls ir tas, ka pretspēlētāji ir pietiekami tuvu. Ja viņi grib traucēt manu metienu un neļaut izdarīt brīvu metienu, tad viņiem ir jābūt tuvāk. Aizsardzībai reizēm tas ir smags uzdevums – pats labi zinu, ka, ja sedzu ļoti labu metēju, ir ļoti grūti vienlaikus gan traucēt metienu, gan arī pilnībā izvairīties no saskares. Redzot, ka kāds ir pilnīgi brīvs un skrien viņam pretī, ir ļoti grūti apstāties – tas noved pie pārkāpuma. Vai es šādus metienus trenēju? Nē, nemaz."

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Rudenī ticis pie 80 miljonu ASV dolāru līguma uz pieciem gadiem, sezonu Bertāns iesāka diezgan neveiksmīgi: "Šie daži mēneši bija ellīgi nepatīkami. Pēc spēlēm nevarēju gulēt, prātojot par to, jo mums bija daudz līdzvērtīgu spēļu, kurās izpildīju 9-10 metienus, no kuriem parasti trāpītu 5-6, taču realizēju tikai 1/10 vai 2/10. Tādās reizēs nedaudz vaino pats sevi un pēc spēles domā, ko varēji izdarīt labāk un kā varēji palīdzēt komandai. Manā gadījumā tas ir vienkārši – es būtu varējis trāpīt grozā."

Latvietis arī uzsvēra, ka komandai ar uzbrukumu nav problēmu un ka ir jāstabilizē aizsardzība, jāspēj biežāk pretiniekus ceturtdaļā nelaist pāri 25 punktu atzīmei – tad arī izredzes izcīnīt uzvaru būs augstākas. Vašingtonas "Wizards" svinēja trešo panākumu pēc kārtas un Austrumu konferencē ar bilanci 9-17 ieņem 13. vietu. Četru izbraukuma spēļu sēriju "Wizards" naktī uz svētdienu uzsāks pret Portlendas "Trail Blazers".

     [+] [-]

, 2021-02-18 10:22, pirms 3 gadiem
reāli viņš varētu gūt pie 20 pktiem vidēji sezonā ja izmantotu netikai 3pktniekus,jo reāli spēlē ar vienu arsenālu!

     [+] [-]

, 2021-02-18 17:33, pirms 3 gadiem
Dāvis drusku liekuļo, vismaz pēdējā ceturtdaļā "komandas līderi" ne visai viņu meklēja bet gribēja uzlabot savu ne pārāk labo statistiku!