Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška nepārvar 1.kārtu Čehijā, J.Podžus – ASV

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška nepārvar 1.kārtu Čehijā, J.Podžus – ASV
Andis Juška
Foto: tennis.dk

Nopelnīt vienspēļu reitinga punktus šonedēļ nav izdevies Latvijas tenisistiem. Andis Juška vakar cieta neveiksmi Čehijā notiekoša “Future” turnīra 1.kārtā, bet Jānis Podžus pēc sekmīga starta kvalifikācijā bija spiests atzīt pretinieka pārākumu 1.kārtā “Future” turnīrā ASV.

Ja ATP un „Challenger” līmeņa turnīru sezona gandrīz jau ir galā, tad „Future” līmeņa sacensības notiek gandrīz ik nedēļu. Arī šonedēļ divi turnīri, no kuriem divos bija pieteikušies arī Latvijas tenisisti. Jau ierasts, ka gada izskaņā uz Čehijā notiekošajām sacensībām dodas Andis Juška (ATP 532.). Arī šis gads nav izņēmums. Pirmais turnīrs šonedēļ Roznovā pie Radhostemas ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Diemžēl vienspēļu turnīrs latvietim noslēdzās jau pēc pirmās cīņas – 3:6, 4:6 pret mājinieku Romanu Jebaviju (ATP 451.), kurš abās iepriekšējās tikšanās reizēs tika uzveikts.

Uz labākām sekmēm Andis cer dubultspēlēs. Šim turnīram viņš pieteicies duetā ar baltkrievu Nikolaju Fidirko (izlikti ar 4.numuru). Pirmās kārtas mačs viņiem šodien, kad pretiniekos stāsies ukrainis Leonards Stahovskis un čehs Robins Staneks.

Tikmēr uz ASV devušies 17 gadus vecie brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus. Ja Mārtiņam jau izdevies6 nopelnīt savu pirmo ATP vienspēļu ranga punktu, tad Jānis to vēl nav paveicis. Iespēja to izdarīt bija Amēlijailendas turnīrā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Abiem brāļiem turnīrs sākās no kvalifikācijas, turklāt jau 1.kārtā jāspēlē vienam pret otru. Veiksmīgāks šajā duelī izrādījās Jānis – 6:2, 4:6, 6:2. Līdz pamatturnīram gan vēl bija tāls ceļš ejams, taču Podžus to paveica, pārliecinoši apspēlējot trīs amerikāņus – 6:3, 6:2 pret Raienu Jamgu (ATP 816.), 6:2, 6:2 pret PAtriku Deividsonu (ATP 1479.) un 6:1, 6:4 pret rangā neesošo Miko Santjago.

Diemžēl pamatturnīra mačs jaunajam censonim neizdevās – sakāve ar 0:6, 3:6 pret bolīvieti Ruseju Makiguči (ATP 658.). Kā portālam Sportacentrs.com atzina Mārtiņš Podžus, tad abi brāļi paliks ASV un gatavosies nākamā gada sezonai. Abi pieteikušies arī „Orange Bowl” turnīram (neoficiālais jauniešu pasaules čempionāts), taču tā kā jauniešu turnīros spēlēts maz, tad reitinga punktu nav un diezin vai izdosies tikt pie spēlēšanas.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page