Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: ''Diktēju spēli, vajadzēja tikai nospiest līdz galam''

Gulbis: ''Diktēju spēli, vajadzēja tikai nospiest līdz galam''
Ernests Gulbis
Foto: Scanpix/AFP

Šodien Ernests Gulbis pārvarēja Stokholmas ATP ''World Tour 250'' vienspēļu turnīra otro kārtu, divos setos pieveicot nīderlandieti Igoru Saijslingu. Pēc mača Ernests dalījas iespaidos par aizvadīto spēli un pastāstīja, kas varētu būt uzvaras atslēga ceturtdaļfināla mačā pret poli Ježi Janoviču.

Iepriekšējās divas dienas ap plkst. 12:00 tikai uzsāki trenēties, bet tagad jau bija jāspēlē. Agrais mačs tavu sniegumu neietekmēja?
Bija jāceļas un jātrenējas mazliet agrāk, taču tā ir tenisa spēlētāju ikdiena un ar to ir jāsamierinās. Parādīto sniegumu tas nekādi neietekmēja.

Igora Saijslinga spēle ar kaut ko pārsteidza?
Īsti jau nepārsteidza. Es tomēr diktēju spēli ar labu servi un labu tās uzņemšanu. Otrajā setā man vajadzēja nospiest līdz galam un neizlaist iegūto breika pārstavu. To tomēr neizdevās izdarīt, un tas ir vienīgais negatīvais aspekts šodienas spēlē.

Trešā spēle trijās dienās... Ar katru maču fiziski jūties arvien labāk?
Jā, jūtos labāk. Labi, ka vakar nebija jāaizvada šī vienspēle. Turnīra direktors pats ir bijušais tenists, tāpēc lieliski saprata manu situāciju. Paldies viņam par to.

Ceturtaļfinālā pret sīksto Janoviču. Visi iepriekšējie mači jums izvērtušies diezgan spraigi. Kuri, tavuprāt, būs izšķirošie aspekti, kas noteikts mača uzvarētāju?
Serve un tās uzņemšana. Domāju, ka mačā būs ļoti maz breikbumbu, tāpēc liela nozīme būs tam, cik labi katrs no mums spēs izmantot to vienu vai divas iespējas iegūt breiku.

Rītdien dubultspēlēs Tev un Tursunovam jāspēlē pret 41 gadu veco Bjorkmanu. Ko tu domā par viņa atgriešanos?
Kāpec veco? Jauno Jonasu Bjorkmanu! [Smaida] Tā jau īsti nav agriešanās, drīzāk kā šovs skatītājiem. Man viņš vienmēr simpatizējis kā cilvēks un kā spēletājs. Es atceros viņu spēlējam ATP tūrē kopā ar Johansonu, mums ir ļoti labas attiecības. Viņi arī mani uzaicināja uz šo turnīru. Rītdien notiekti būs pozitīvs mačs! Dubultspēle man ir kā labs treniņš, un es tās neuztveru tik nopietni kā vienspēles, tāpēc mēģināsim rīt parādīt skatītājiem labu šovu.

Ar Stokholmas līdzjutējiem un turnīra organizāciju esi apmierināts?
Jā, turnīrs ir noorganizēts ļoti labi. Viss norit mierīgi. Pagaidām vēl nav daudz skatītāju, bet uz pusfināla un fināla mačiem, kas norisināsies vakara pusē, gan jau atnākušo būs vairāk.

Roberts Urdziņš no Stokholmas.

  +4 [+] [-]

, 2013-10-17 15:57, pirms 11 gadiem
Paldies par interviju.

     [+] [-]

, 2013-10-17 16:15, pirms 11 gadiem
Veiksmi turpmāk!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-17 17:30, pirms 11 gadiem
''mēģināsim rīt parādīt skatītājiem labu šovu'' - gaidam! ))