Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals atspēlējas un atkal pārspēj Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals atspēlējas un atkal pārspēj Federeru
Rafaels Nadals joprojām šogad nav zaudējis uz "hard" seguma
Foto: Reuters/Scanpix

Par Sinsinati "Masters 1000" turnīra pēdējo pusfinālistu vēlā piektdienas vakarā kļuva Spānijas tenisa līderis Rafaels Nadals, kurš spēja atgūties pēc zaudēta pirmā seta un ar 5:7, 6:4, 6:3 apspēlēt Rodžeru Federeru. Rafa pusfinālā sacentīsies ar Tomāšu Berdihu, bet otru pāri veidos Džons Isners un Huans Martins Del Potro.

Tenisa izcilnieku 31. savstarpējā spēle sākās ar Rafaela Nadala servēšanu, kas viņam pirmajā geimā problēmas nesagādāja. Turpretī Rodžeram Federeram vajadzēja nepilnas sešas minūtes, lai pirmo reizi noturētu servi. Negaidīti šveicietis bija pirmais, kurš tika pie breikbumbas. Nadalam trešajā geimā pie "vienādi" sitiens autā, bet breikbumbas izspēlē Rafa spēlēja uz Federera trauslo "bekhendu" un no tā kārtējo reizi guva labumu – 2:1.

Atskaitot smago pirmo serves geimu, Federers seta turpinājumā ar problēmām nesaskārās. Tikmēr Nadals divreiz servi noturēja no 15:30. Federers abos gadījumos sāka agresīvi, taču ātri tika apturēts un līdz breikbumbām netika. Tas viņam beidzot izdevās 11. geimā, kad no 0:30 izdevās trīs precīzi uzbrukumi, iegūstot otro breikbumbu setā.

Rodžers labi uzņēma spāņa servi un uzreiz iespieda Rafu aizsardzībā, punktu pieliekot ar sitienu stūrī – Nadals bumbiņu atsita, bet pāri tīklam, kur jau dežūrēja Šveices pirmais numurs, dabūt nespēja. Federers pēc tam viegli izservēja pirmo setu – 7:5. Federers uzvarēja 12 no seta pēdējiem 15 punktiem.

Nadals pirmo breikbumbu ieguva pēc nospēlētām 63 minūtēm, kad 2. seta ceturtajā geimā pie 15:30 trāpīja lielisku "bekhendu" pa līniju, tiekot uzreiz pie divām breikbumbām. Federers abas atspēlēja ar "forehand" uzbrukumu, drīz panākot izlīdzinājumu – 2:2. Turpinājumā uzņemšanā tuvāk panākumam bija Federers, kuram septītajā geimā līdz breikbumbām neizdevās tikt no 0:30. Divus geimus vēlāk Nadals servi noturēja no 15:30, arvien saglabājot vadību setā – 5:4.

Neizmantotās pusiespējas Rodžeram nācās nožēlot 10. geimā. Federers atspēlējās jo 15:30, ieguva geimpunktu, taču to nespēja izmantot (divreiz) un ar "forehand" sitienu autā deva Nadalam setbumbu. Pieckārtējam čempionam ar labas pirmās serves un došanās pie tīkla kombināciju setbumbu izdevās atspēlēt, taču tūlīt Federeram norāvās šajā geimā palīdzību atteikušais "forehand" sitiens. Nadals otro setbumbu realizēja ar vienu no saviem trumpjiem – "forehand" sitienu pa līniju – 6:4.

Ja Federers mača pirmajā pusē kļūdījās salīdzinoši maz, tad tagad no kļūdām izvairīties izdevās reti. Tikmēr Nadals spēlēja diezgan "tīri". Nadals viegli noturēja servi, bet pēc tam no Federera saņēma dāvanas trīs breikbumbu izskatā. Pirmās divas spānis izniekoja ar sitieniem autā, bet trešo iespēju garām nelaida, trāpot apvedošo sitienu – 2:0. Cenšoties atspēlēties, Federers spēlēja pārāk agresīvi, kas ne vienmēr bija precīzi. Nadals startā iegūto pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar rezultātu 5:7, 6:4, 6:3. Federers pēdējā geimā atspēlēja četras mačbumbas (bija arī 0:40), taču līdz breikbumbai aizsniegties nebija lemts. Nadala pēdējais sitiens netrāpīja laukumā, taču Federers video atkārtojumu nepaņēma.

Federers šogad tikai vienreiz (1-6) uzveicis reitinga pirmā desmitnieka pārstāvi, janvārī Melburnā piecos setos pārspējot Žo-Vilfrīdu Tsongu. Federers pirmdien rangā no 5. vietas noslīdēs uz septīto. Tik zemu Rodžers nav bijis kopš 2002. gada. Nadals uz "hard" 2013. gadā turpina bez zaudējumiem (13-0), bet bilanci pret Federeru uzlabojis jau līdz 21-10! Visās trīs šī gada savstarpējās spēlēs pārāks bijis Spānijas tenisists. Nadals trešo reizi spēlēs Sinsinati pusfinālā, kas ir viņa labākais rezultāts šajā turnīrā. 2008. un 2009. gadā mačā par iekļūšanu finālā viņš piekāpās Novakam Džokovičam. Šoreiz būs jātiekas ar Tomāšu Berdihu.

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
John Isner – (1) Novak Djokovic7:6(5) 3:6 7:5
(6) Tomas Berdych – (2) Andy Murray6:3 6:4
(4) Rafael Nadal – (5) Roger Federer5:7 6:4 6:3
(7) Juan Martin Del Potro – Dmitry Tursunov6:4 3:6 6:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-08-17 08:00, pirms 11 gadiem
Izskatas kā Nadals ir ieskrejies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-17 09:00, pirms 11 gadiem
Un atkal par vismaz 780 punktiem Nadals samazin'jis Džokoviča pārsvaru... Ja vēl Nadals paņem šo turnīru, tad tie ir savi 1420punkti nost, ranga 2.vieta un vairs tikai ~2000 punti līdz džokovičam, kur pavisam nesen vēl bija ~6000punkti... Pat ar visu izlaisto Australian open un izgāsto Wimblodonu Nadalam ir iespēja pabeigt gadu kā 1.numuram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 09:56, pirms 11 gadiem
TOTO=ManaMaize+3in1Kafijas rakstīja: tak elementari beerns. Pagajuso gad Nadals maz speleja, maz punkti jaaizstav, praktiski var tikai iegut, kamer Djoko pagajuso gadu visur gandriz vinneja, sogad iegut praktiski nevar, tapec ari taa ir. Es personiski to rangu tikai taa visparigi uztveru jo biezi vien speku nattaisno. Vienu gadu maz spele, otraa spele daudz un pat ar izkrisanu pirmajas kartas kapsi rangaa uz augsu lai gan tiri teoretiski tu tapat neatbilsti ranga vietai... Lidzigi bija ar Gulbi kad top3 vins bija, zaudee VISUR 1-2 kartaa bet ka bija ta bija top30.
Kāpēc tu man skaidro to, ko es jau pats uzrakstīju?
Un tas rangs arī ar tādu domu ir - labākais gada griezumā. Tas, ka vari uzvarēt vienu turnīru neko nenozīmē - vari savākt visvairāk punktus gada laikā - esi līderis. Un vienu gadu spēlē maz otru daudz - tu to tā uzrakstīji zin it kā būtu kāds, kurš speciāli pēc brīvas izvēles spēlētu tikai teiksim Grand Slam turnīrus Reāli ja nav traumu/diskvalifikācijas , tad visi nokapā tos 18 (+ fināls tiem, kuri kvalificējas). Tātad pa lielam kkāds disbalanss veidojas tikai traumu/iskvalifikāciju gadījumos, kā arī ir ar Nadalu šobrīd. Pārējais viss ir pilnīgi normāli rangā.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 10:35, pirms 11 gadiem
Besī tas uzpūtīgais Nadals

     [+] [-]

, 2013-08-17 10:39, pirms 11 gadiem
nojauta saka, ka ap gadu miju bus legendara Rogera atvadas
jautajums tikai, kuru turniru vins izvelesies sim notikumam - iespejams Bazeles...a varbut kadu no lielajiem..

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 11:36, pirms 11 gadiem
timoty rakstīja: nojauta saka, ka ap gadu miju bus legendara Rogera atvadas
jautajums tikai, kuru turniru vins izvelesies sim notikumam - iespejams Bazeles...a varbut kadu no lielajiem..
Nebūs nebūs, lidz OS viņš vel noteikti rambās, ja ne kāda smaga trauma

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 12:42, pirms 11 gadiem
Savas domas par maču Federers- Nadals izteicu jau pie iepriekšējā raksta un varu tikai atkārtot - Mačs ar lielo burtu.Un pirmajos 2 setos bija līdzīga, skaista cīņa, kvalitatīvs teniss.Vēl viens moments ļoti patika pie Rafa - viņš ar aplausiem pavadīja Federeru , kad tas pēc mača atstāja kortu.Un tā nav pirmā reize - Rafa tā dara bieži, kad bijusi smaga , līdzīga cīņa - arī pret citiem pretiniekiem.

     [+] [-]

, 2013-08-17 12:53, pirms 11 gadiem
Un fināls, domāju būs Nadals-Isners.Isnera vietā, gan, labāk vēlētos Del Potro(man vienalga, ka te kādam tas nepatīk), taču pēc vakardienas Isnera lieliskās spēles pret Noli - neceru uz to.Arī jau rakstīju.Un varbūt ka gan Nole, gan Huans Martins jau vairāk domā par US Open, un ,iespējams, pareizi.Spēki jāsadala pareizi, un tenisisti jau paši labāk zin, kā to izdarīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-17 17:34, pirms 11 gadiem
Malacis Isners par džoko uzvaru!