Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: BK "Ventspils" mēģinās revanšēties "Valmierai"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Aldaris LBL: BK "Ventspils" mēģinās revanšēties "Valmierai"
BK "Ventspils" centīsies ne tikai revanšēties, bet arī atgriezties uz panākumu takas.
Foto: bkventspils.lv

Piektdien pirmo jaunā gada mājas spēli "Aldaris" LBL čempionātā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas tiksies ar BK "Valmiera" komandu – līdz šim vienīgo, kas valsts meistarsacīkstēs spējusi sarūgtināt kurzemniekus.

SPĒLES INTRIGA: vai ventspilniekiem izdosies revanšēties

Itin pārliecinoši sezonu uzsākušie ventspilnieki oktobra beigās viesojās Valmierā, no kuras mājās pārveda... kārtīgu sagrāvi. Laukuma saimnieki bija ātrāki un precīzāki abos laukuma galos, lieliski cīnījās par atlēkušajām bumbām un svinēja uzvaru 83:62. Robertam Štelmaheram pēc mača nācās vien atzīt, ka BK "Ventspils" komanda bijusi tizla... 19 punktus punktus uzvarētājiem sameta Kalvis Krūmiņš, tā par divām reizēm pārsniedzot savu vidējo rādītāju. Savukārt ventspilniekiem uzdevumu augstumos bija vien Donalds Simss – viņam 22 punkti.

Taisnības labad jāmin, ka BK "Ventspils" nācās spēlēt bez Jāņa Timmas un Akseļa Vairoga, tomēr tas diez vai varēja kļūt par iemeslu cīņas spara trūkumam. Ar ko gan citu var izskaidrot katastrofāli zaudēto cīņu pie groziem – 25 pret 45. Interesanti, ka spēli neizlīdzināja arī lielais skaits mājinieku kļūdu. To valmieriešiem bija par astoņām vairāk, taču ventspilnieki to izmantot nespēja.

Kopumā "Valmiera" LBL čempionātā neizceļas ar lielu stabilitāti, taču spējusi sakurt pamatīgu pirti tieši potenciāli spēcīgākajiem. Komanda uzvarējusi 12 no 18 mačiem un ieņem trešo vietu, taču pamanījusies piekāpties tabulas lejasdaļas komandām "Liepāja/Triobet" (šonedēļ gan tika paņemt revanšs 87:62) un "Turībai". BK "Ventspils" ar deviņām uzvarām desmit mačos ir "Aldaris" LBL līderi.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Jānis Bērziņš (Valmiera) un Jānis Timma (Ventspils)

Eksplozīvais valmieriešu uzbrucējs Jānis Bērziņš visu sezonu ir vien no Vidzemes komandas līderiem, taču pēdējā laikā viņš spēlē ne tikai ļoti produktīvi, bet arī efektīgi. Nav šaubu, ka šādas epizodes – skaisti bloķēts metiens vai noslēgts uzbrukums – uzvelk arī visu komandu. Tas, ka Bērziņš produktīvi un skaisti centīsies spēlēt arī Ventspilī, šaubas nerada. Cits jautājums, cik daudz viņam ļaus paveikt ventspilnieki.

Jānis Timma ir BK "Ventspils" labākais punktu guvējs un cīnītājs par atlēkušajām bumbām "Aldaris" LBL čempionātā, turklāt arī viņam, tāpat kā Bērziņam, ļoti labprāt patīk nospēlēt efektīgi. Timma noteikti ir universālākais komandas spēlētājs, kurš nepieciešamības gadījumā var nospēlēt gan ārējā līnijā, gan zem groza. Nav izslēgts, ka abiem jaunajiem basketbolistiem nāksies spēlēt vienam pret otru, un šo divcīņu būs tiešām interesanti pavērot.

SPĒLES ATSLĒGA: cīņa pie groziem

Valmieriešiem ir ātra komanda, kas labprāt izmanto ātros uzbrukums, bet veidošanas viens no priekšnosacījumiem ir veiksmīga cīņa pie sava groza. Savukārt pirmā spēle parādīja, ka Vara Krūmiņa padotie ir neatlaidīgi viesu laukuma pusē, un to apliecina arī līdzšinējā komandas statistika – vidēji 14 bumbas pie sāncenšu groza.

Neliels centimetru un kilogramu pārsvars varētu būt ventspilniekiem, taču atlēkušās bumbas neizcīna tikai ar to vien. Svarīga ir arī visas komandas sadarbība un sapratne, kas pirmajā abu komandu spēlē pilnīgi noteikti labāka bija vidzemniekiem. Domājams, ventspilnieki būs apņēmības pilni pierādīt, ka tas bija tikai negadījums, vēl jo vairāk, ja 19 uzvarētu spēļu sērija pārtraukta ar diviem zaudējumiem pēc kārtas.

Mača sākums šoreiz nedaudz neierastā laikā – pulksten 18 –, bet tiešraide joprojām Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi
"BBL Homepage"

  +6 [+] [-]

, 2013-01-17 13:43, pirms 11 gadiem
''Ventspilij'' spēles snieguma ziņā jau 3 briesmīgas spēles pēc kārtas (pirmajā no tām - Lietuvā - izdevās tomēr uzvarēt).

Pieredze liecina, ka ''Ventspilij'' viss sākas ar aizsardzību. Nebūs kārtīgas aizsardzības - iespējams jebkurš spēles iznākums.
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +9 [+] [-]

, 2013-01-18 10:21, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Par Valmieru! Valmiera šobrīd ir karsta un es neredzu argumentus BKV uzvarai.
Pagājušajā gadā teici, ka nepatīk Ventspils, jo tikai mellie strītbolsiti skraida, a kādi tagad argumenti? Kaut ko ņerksti par vefa heiteriem, bet pats vai no biksēm lec ārā lai noliktu Ventspili

Es teiktu, ka var sanākt interesanta spēle. Valmiera ir normāli nokomplektēta, BKV šobrīd tāds vājuma brīdis.
Slēpts komentārs: alexey sonar

  -4 [+] [-]

, 2013-01-18 10:37, pirms 11 gadiem
Buss lidziga spele ,iespejams pat pagarinaajums,bet ticu ka Valmiera uzvarees.Venspils pashlaik ir bedree bet Valmiera no bedres tikusi araa.
Par skataamu speeli.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 11:02, pirms 11 gadiem
abas komandas ir nestabilas, taapeec gala rezultaats ir neprognozeejams. es par Valmieru, lai gan domaaju, ka ventspils otro reizi, un veel savu skatiitaaju priekshaa, neatljausies zaudeet, tomeer nedaudz zemaaka kalibra komandai. taatad - par skaistu speeli...

  -3 [+] [-]

, 2013-01-18 11:37, pirms 11 gadiem
Par Valmieru! Valmiera šosezon rāda skaistu spēli un pie tam ar vietējiem spēlētājiem. Lai viņiem šodien izdodas!
Slēpts komentārs: Emmis40

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 12:47, pirms 11 gadiem
Emmi, biki nesapratu loģiku? Tas ir, VEF var spēlēt ar leģionāriem, jo ir labi, bet citi, kam ir leģions, ir fuj pē kakas? Manuprāt, ir dumi ņemt leģionāru tikai ņemšanas pēc un vēl nedod iespēju saviem,bet šosezon par BKV to tiešām nevar teikt. Protams, ne viss ir ideāli, bet šāds modelis, kā šosezona, ir pavisam normāls. Es par smuku basketu! jā un negribas, lai BKV psiholoģiski samocās vēl vairāk pirms turku mača...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 13:18, pirms 11 gadiem
cerams ka sovakar BKV paradiis savu iisto spēli beidzot un kartigi atriebies Valmiera !!

par BKV!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 15:53, pirms 11 gadiem
Ventspilij tā kā vajadzētu sākt beidzot spēlēt nevis ākstīties kā pagājušajās spēlēs..
Par Ventiņu kārtējo uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 16:01, pirms 11 gadiem
Kartejie eksperti runa

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 16:54, pirms 11 gadiem
Valmierai ir jāuzvar! Tas šobrīd, manā skatījumā, ir Nr.2 klubs Latvijā ari VEF Rīgas! Aiziet!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 18:31, pirms 11 gadiem
onkols rakstīja: Emmi, biki nesapratu loģiku? Tas ir, VEF var spēlēt ar leģionāriem, jo ir labi, bet citi, kam ir leģions, ir fuj pē kakas? Manuprāt, ir dumi ņemt leģionāru tikai ņemšanas pēc un vēl nedod iespēju saviem,bet šosezon par BKV to tiešām nevar teikt. Protams, ne viss ir ideāli, bet šāds modelis, kā šosezona, ir pavisam normāls. Es par smuku basketu! jā un negribas, lai BKV psiholoģiski samocās vēl vairāk pirms turku mača...
Tā loģika tāda - lai LBL spēlē tikai pašu puiši bez leģionāriem, BBL un pārējos mačos spēlē ar ko nu katrs iepircis! Tāds vienkārši naivs sapnis!!!

     [+] [-]

, 2013-01-18 18:37, pirms 11 gadiem
jauks koeficients!